Boer woest over laagvliegende paramotors


Boer Martin Oldenhof was woedend toen hij afgelopen week drie paramotors (gemotoriseerde paragliders) laag over zijn weiland zag vliegen. Van schrik braken zijn koeien uit. Een situatie die levensgevaarlijk kan zijn voor mens en dier.

Deel dit topic

Reacties

paulus2
Dit hebben wij eens gehad met een paar crossmotors, 2 hoogdrachtige dieren gingen door de draad. 2 dagen later kalfde ze allebei een week te vroeg met een dood kalf.
storm
Tja, je bent machteloos want als je de reacties in de reguliere social media leest lachen ze je nog uit ook! Ik heb echter ook nog niks van Marianne Thieme gehoord want als ze echt voor de dieren in de kamer zit maakt ze hier groot werk van!!
Melkmeisje
Bij mij in de buurt vliegen ze ook heel geregeld en de koeien hebben er helemaal geen hinder van.
cs-agrar
@Melkmeisje industriemelker
+1
Melkmeisje
@cs-agrar ik bedoel uiteraard de koeien die buiten lopen.
+1
jd user
@Melkmeisje Dan ben je zeker eerst met de quad erachteraan gereden zodat ze uitgerend waren en moe zijn.
pieta
@Melkmeisje Als ze vaak genoeg er over vliegen wennen ze er wel aan inderdaad. Maar uit fatsoen zouden zoiets ook kunnen doen waar geen vee loopt.
+1
jd user
@pieta Pieta ik heb veel over je gehoord ,maar je moet nu toch wel weten dat koeien bang zijn voor vuur!
+1
Wilbert
@jd user hangt ook van je koeien en jezelf af, hoe rustig zijn ze en wat zijn ze gewend. Hier geven ze geen kik als je gaat slijpen of lassen in de stal... Van overvliegende ballonnen of laag vliegende helikopters ook geen last 😄
+1
jd user
En wat dacht je van luchtballon?....Koeien en paarden worden angstig van het vuur als ze de vlam laten sissen.Koeien hebben de staarten omhoog!..Ik vind dat onverantwoord dat de luchtvaart dit toestaat!!~......We moeten het hier met zn allen doen ,en ik ga ook niet in hun tuin de bloemetjes vertrappen.Want das precies hetzelfde.Welke minister wil dit op zich nemen ,om deze joyriding met luchtverplaatsing verantwoord en gecontroleerd hun hobby te laten uitoefenen.
Pers slot van rekening moeten wij ons ook strikt aan alle hocus pocus maatregelen houden.Dus wensen wij dat ook van een ander.
+3
cs-agrar
Quote Reactie van @jd user:
alle hocus pocus maatregelen houden

Misschien koop je de qlip en rvo ook wel af met fles wijn...
meelezer10
Quote Reactie van @cs-agrar:
En wat dacht je van luchtballon?....

Paar jaar geleden kwam ik net aanrijden toen een luchtballon ging landen. De vaarzen waren nogal nieuwsgierig ze konden net niet bij de mand. Toen de ballon in de wei er naast geland was heb ik aan de piloot gevraagd of hij wel goed wijs was. Hij beweerde dat hij vanuit de lucht kon zien of de beeste bang waren. Ik zei dat altijd te laat was als de beeste alsnog in paniek raakte. en zou moeten gaan stoken om omhoog te gaan.

Heb maar naar zijn kaartje gevraagd en daarna gemeld dat ik een klacht in ging dienen bij de overkoepelende organisatie van de nederlandse ballon vaart. Heb dit uiteindelijk niet meer gedaan en heb ook geen luchtballon kort in de buurt gezien.
+1
weurding
Quote Reactie van @meelezer10:
.Koeien hebben de staarten omhoog

daar zijn ze in den haag helaas ook achter 😅
jd user
@cs-agrar Nee ze vragen ook om alle energie rekeningen .Dat heeft toch niets met melk te maken?....
JD6930
@jd user

Wij hadden maandje of twee geleden ballon op de wei van een bedrijf( Sky ballonvaarten) dat zich wel aan de regels hield. We kregen een vergoeding in de vorm van een fles schrobbelaar en een kortingsbon EN... misschien nog wel net zo belangrijk.

Vóór dat de ballon de grond raakte was er om toestemming gevraagd om te landen door de crew op de grond.

Helaas heb je er inderdaad ook bij die zo brutaal zijn om eerst te landen en auto's etc op de wei en vervolgens nog eens zonder de wettelijk verplichte vergoeding of ook als het niet bij de boer om huis is zonder enige vermelding te vertrekken.

(klik om te vergroten)

+5
weurding
De schade is vast te overzien, als je minder gaat melken om wat voor reden dan ook krijg je een bonus....... 😉
JD6930
@weurding

Als je eerst tig bladen met kleine lettertjes doorleest, op een of andere manier het voor elkaar krijgt je tank minder vol te krijgen kun je wat van de EU krijgen, als je dat laatste doet als RFC lid krijg je € 0,10 zonder zoveel bladzijdes kleine lettertjes met nadelen door te moeten lezen en je aan te moeten melden en dan nog te moeten zien of je wel in aanmerking komt.
+3
George
Ik ben zelf al een keer of 3 met een ballon mee geweest. Geweldige ervaring en gelukkig wel aardige boeren waar we geland zijn. Bij mij landen ook jaarlijks ballonnen.
+19
weurding
Quote Reactie van @George:
Bij mij landen ook jaarlijks ballonnen.

hangt je vrouw ze niet goed op met je verjaardag? 😉
+1
Ritchie
@weurding

Whahahahaha. Geweldig!
sjoerd de melker
@weurdingballonnen niet goed ophangen en een flesje wijn toekrijgen 😃
+1
walker1
Met dit soort dingen is ook vaak weer dat de slechten het weer voor de goeden verpesten. Hier zijn ook wel eens ballonnen geland, maar nog nooit tussen de koeien, je kreeg altijd wel een aardigheidje. Met een ballon is het nu eenmaal zo dat de wind bepaald welke kant ze opgaan en dus hebben ze de landingsplek niet altijd voor het uitzoeken, maar als het dan niet anders kan als tussen vee of in een akker, dan moeten ze het uiteraard wel netjes oplossen en de schade vergoeden.
Met paramotors en zo is wel goed te sturen, dus die kunnen percelen met vee goed ontwijken. Hier vliegt er ook regelmatig eentje rond, maar wel dusdanig hoog dat je hem alleen zachtjes hoort brommen en vee schrikt dus niet. Die man stijgt trouwens altijd op vanuit verschillende weilanden, dus dan lijkt het me sowieso wel verstandig dat je de boeren te vriend houd. Een vriend van mij waar hij ook wel eens opstijgt is laatst mee geweest, dat is dan natuurlijk ook leuk, had hij zelf foto's van zijn bedrijf en vee gemaakt vanuit de lucht.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's koeien , weiland en boer geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
22
DEELNEMERS
14
WEERGAVES
14
TREFWOORDEN