Leerdammer verhoogt weidepremie naar 2 euro

Met ingang van 2017 verhoogt kaasproducent Royal Bel Leerdammer de premie voor weidemelk van 0,65 euro naar 2 euro per 100 kilo.

Deel dit topic

Reacties

eddievandijk
Bij 6 ton melk toch â‚Ŧ 1000,00 per maand
+2
bella
Het is ordinaire diefstal bij de opstallers
+2
mlkvhoudr
@bella nee tuurlijk niet ze gaan met de basisprijs niet omlaag dit is een toeslag. Dus de weiders krijgen een dikke plus boven marktconform
+2
weurding
@mlkvhoudr en terecht, het verschil moet nog een paar cent hoger worden, als hogan kan gooien met geld voor niet geleverde melk dan ook maar wat extra voor een mooi ydillisch plaatje..... 😂
bella
@mlkvhoudr de basisprijs is inclusief weidepremie en nabetaling nu al lager dan bij frieslandcampina en cono en zal straks ook zeker niet hoger worden in de praktijk beuren de opstallers gewoon 2 cent minder dan de marktcomforme melkprijs en is het dus wel ordinaire diefstal.
mlkvhoudr
@bella 😀😆😁

Natuurlijk gaan ze de basisprijs verlagen. Het blijft wel bel leerdammer he.........

Ze betalen dit jaar overigens naar verwachting. Niet de top maar ook zeker niet het ondereind.

Had wel slechter gekund.......ben eigenlijk wel tevreden dit jaar
HansBa
@mlkvhoudr Ben ik niet met je eens, de zure appel komt pas echt in januari en april 2017 wanneer je geen weidemelk toeslag en nabetaling ontvangt omdat die dan al betaald is!
mlkvhoudr
@HansBa duurzaamheidstoeslag krijg je nu. Uitbetaling in totaal met alle toeslagen zal wel weer business as usual zijn een halve cent tot een cent onder friesland. En theo die doet of ze meer betalen 🤗😎😆
klompen
@mlkvhoudr de afgelopen 2 jaar in totaal 5 cent per kg minder gehad dan Friesland 😞
mlkvhoudr
@klompen 5 cent ? Zo ervaar ik t niet. Heb je onderbouwing ?
klompen
@mlkvhoudr op de jaarvergadering ben het nog niet vergeten 😉
vorig jaar 2 jaar daarvoor 3 cent heeft Theodoor zelf verteld.
mlkvhoudr
@klompen

Ben de laatste jaren niet meer naar de vergaderingen geweest, zal wel weer keertje gaan kijken maar wij hadden in 2014 mp van 43 cent en en in 2015 34.6 en dit jaar 31,1 tot nu toe.....ex duurzaamheidstoeslag dit jaar incl de rest ex btw
klompen
@mlkvhoudr ik heb het over de vergelijkbare melk prijs met alle + en - komt het er toch op neer dat we 5 cent minder beuren als de campina boeren.
ik vind dat een groot verschil heb op de vergadering ook gevraaagd wat ze daar aan gingen doen.
Een lang verhaal aangehoord over de aandeelhouders, particuliere fabriek enz enz..
korrom daar gaan ze niks aan doen zolang ze niet de laagste zijn 😞
+1
mlkvhoudr
@klompen ik heb er wel begrip voor dat ze ons uitknijpen op het moment. Het is onze eigen schuld moeten we de consequenties ook maar dragen.
+1
klompen
@mlkvhoudr haha je hebt wel humor
HansBa
@mlkvhoudr 31,1 ex BTW? Welke gehalten horen daar dan wel niet bij dan? Hier tot en met augustus 28,4 cent ex btw bij 4,3 vet en 3,5 eiwit.
weurding
@HansBa 27,61excl bij 4,58 en 3,64 rfc t/m augustus
HansBa
@weurding komt de nabetaling van 1,3 en weidepremie? nog bij toch?
weurding
@HansBa mag ik hopen van wel ja 😉 , maar dit is tot nu toe
+2
mlkvhoudr
@HansBa 4.70 3.76
+1
gprumo
@klompen over 2015 hadden wij 3 cent minder dan de campina boeren, op een miljoen liter toch 30000. Dat is een jaarinkomen....
klompen
@gprumo zo is het maar net
oldhuus
@bella
Ze willen een weidemelk logo op hun kaas hebben, is puur imago, maar als dat beter verkoopt..
+4
demelkboer
Vandaag maar een op de oude zolder snuffelen waar de prikpaaltje liggen de postenboor de hamer en de isolatoren. Effe de waterbakken weer aansluiten en gaan!

Voor bijna 45000,- kan ik heel wat "gekke geit" aanhalen.

Las de brief zaterdag en zag dat alleen weidemelk in de Leerdammer gaat, de rest in de B merken. Leerdammer heeft de intentie om zoveel mogelijk Leerdammer kaas te maken zo niet alleen maar Leerdammer kaas. De volgende stap is dus dat je over twee jaar kunt oprotten als je niet mee doet aan weidegang of je melk wordt wel voor je afgezet op de spot markt. Bijna alle fabrieken nemen alleen nog maar weidende boeren aan. De toon is gezet.

We zij een beetje lekker gemaakt met melken voor china want die maakt het toch niet uit. De meeste kaas gaat echter naar duitsland frankrijk italie en GB. Daar willen ze wel voor "duurzaamheid betalen". Of je het nu leuk vindt of niet, welkom in de wondere wereld van de marketing!
weurding
@demelkboer bijna 4000 per maand, toch 2 maal een gemiddelde maandloon
Jack Rijlaarsdam
@demelkboer

Dit is de meest ondernemende instelling. De sterkste ondernemer is degene die de klappen het beste weet te ontwijken wanneer hij geslagen wordt, niet degene die ze opvangt en zo hard mogelijk terug slaat.
demelkboer
@Jack Rijlaarsdam Ik zal eerlijk zeggen het zal hier gaan met pijn moeite zweten tranen en vloeken, maar we gaan het proberen. Hebben nog tot 200 koeien geweid, maar toen voor 0,5 cent. Nu moeten we ivm fofaat rechten toch koeien afstoten en gaan weer terug van 320 naar 280 stuks. Daarmee kunnen we net weiden. Ik denk niet dat ik die 45000 euro kan verdienen met de laatste 40 koeien melken. Zeker omdat allen jongvee nu weer naar huis kan. Ik krijg nu trouwen wel deelweide premie van het astronomische bedrag van 4500, per jaar. nu straks 50.000 euro dus per saldo 45.000 er op voor uit.
hans1980
@demelkboer
Super toch
+1
demelkboer
@Jack Rijlaarsdam Als het stormt buigt bamboe mee , na de storm staat het weer recht op.
Herbert
Ben benieuwd wanneer de eerste nieuwsberichten opduiken dat er een groep koeien "verwaarloosd" 6u lang in een vertrapte weide moesten wachten tot ze de stal weer in mochten. Weidepremiemelkers. Eerst als opstaller het imago verzieken en straks het weideimago ook om zeep helpen 😅
weurding
@Herbert tot de "controle" is geweest? 😅
Herbert
@weurding tjah controle. Enigste controle hier was een keer tijdens qlipcontrole met de vraag of wij beweiden.
Jannus
Quote @demelkboer:
"duurzaamheid betalen"

Daar twijfel ik nu een beetje aan,het zal meer de vraag zijn welk (imago) product te verkopen is en welke in de smeerkaas gaat.Op de spotmarkt is weidemelk te slijten,de rest moeilijk,verwerkers nemen geen stalmelkers aan,ben je beweider dan ben je welkom.
newholland6640
Wie heeft er ervaring met een wildrooster o.i.d.? Hebben maar 4 bunder achter de stal. Verwacht dat in de toekomst de weidemelkpremie nog hoger wordt.
weurding
@newholland6640 in friesland bij gaastmeer richting it heidenskip heb je fietspaden ,fietspont dwars door het land met wildroosters, zijn vast wel boeren die je verder kunnen helpen daar
arie.j
Quote Reactie van @weurding:
Wie heeft er ervaring met een wildrooster o.i.d.? Hebben maar 4 bunder achter de stal. Verwacht dat in de toekomst de weidemelkpremie nog hoger wordt.

Jij hebt wild-en veeroosters, worden vrij algemeen toegepast,maar je zult wel een soort vergunning/toestemming nodig hebben
newholland6640
@arie.j

Dat verwacht ik ook. Zullen wel allerlei haken en ogen aanzitten.
Nico96
@newholland6640 vaak is het openbare weg dus heb je medewerking van de gemeente of provincie nodig. Er schijnen ook matten te zijn waar stroom op staat, dan hoef je niet te breken. Wel heb je dan een sluis nodig voor ruiters enzovoort.
Herbert
@newholland6640 wij hebben wel een redelijke huiskavel maar ook nog 16 hectare aan de andere kant van een rustige weg. Even 2 draadjes over de straat zetten en ze steken vanzelf over. Savonds weer terug.
newholland6640
@Herbert gaat moeilijk met een melkrobot. Hebben dat in het verleden wel gedaan.
Herbert
@newholland6640 jaa dan blijf je bezig haha
+1
eddievandijk
Newholland 6640 is dit wat ??

google.nl/search/…
weurding
@eddievandijk zijn een paar bij waarvoor de weidepremie niet toereikend is 😄

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's leerdammer , weidemelk , bel leerdammer en weidepremie geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nÊt dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
43
DEELNEMERS
16
WEERGAVES
12