Drama rondom Heemskerk teatsealers

Bij Heemskerk is na een productiefout per abuis een aantal teatsealers uitgeleverd aan boeren. De boeren die deze foutieve droogzetters hebben gebruikt hebben nu koeien met spenen waarin de teatsealer niet is opgelost zoals eigenlijk zou moeten, maar waar nu het weefsel in de speen aan elkaar is verkleefd. Met andere woorden: de koe zal nooit meer melk kunnen geven. Of alleen druppelsgewijs.

Zijn er hier meer mensen die met dit afschuwelijke drama te maken hebben?

Deel dit topic

Reacties

jan w
Het zou bij 1100 koeien zijn ingezet
Tinus
@jan w Niet best..
jan w
@Tinus
Dat werd mij gisteren verteld door een vertegenwoordiger van een ander bedrijf. Hij heeft er geen naam bij genoemd. Maar die staat er dan nu wel
weurding
Iemand die nog nooit een reactie heeft geplaatst met de naam droogzetter begint een topic over teatsealers van heemskerk ?
+3
Nick83
Quote Reactie van @weurding:
n topic over teatsealer

Je moet niet overal meteen (anti)reclame achter zoeken. Als je dit meemaakt, kan ik me voorstellen dat het je hoog zit...
+1
weurding
@Nick83 zekers, maar de meesten die iets aanroeren hebben wel vaker het prikkebord bezocht
Tinus
@weurding Prikkebord heeft gemiddeld genomen 8.000 bezoekers per dag. Niet iedereen voelt zich geroepen om dagelijks mee te lullen (misschien maar goed ook).
+1
weurding
@Tinus ahaaa, last van gluurders dus? 😉 😄

maar je beschouwd de discussie's dus als lullerij..... 😉
+1
pa
@weurding Als er alleen "verstandige" praat gedaan zou worden zal het heel stil zijn.
+10
Erco
@Nick83 je kan t toch ook onder je eigen naam doen? Ik heb er drie mee droog gezet. 1 daar zaten de spenen niet dicht, de ander stond net n paar dagen droog dus op hun advies leeghalen en ab erin. De derde kalft deze week af. Ze doen t heel netjes bij Heemskerk. Schrijven de koeien op, droogzetdatums en halen de overige teatsealers op. En mocht er schade zijn word dit goed geregeld.
van der Leeuw
Ook meestal een gluurder maar nu ook reactie.. Heb het zelf bij 10 koeien ingezet, 2 hebben nu afgekalfd. Deze zijn beide helaas driespeen geworden. De andere 3 spenen komt wel goed melk uit al is het nog afwachten hoe goed ze op gang komen en niet ziek worden van het andere kwartier. (wat weer op moet drogen). Komende tijd dus spannend als de rest afkalft. Zeer vervelend maar Heemskerk pakt het serieus op en heb vertrouwen dat ze het netjes afhandelen. (al kan dat met verzekeringskwesties natuurlijk wel lastig worden).
jvt
Hier idem, Heemskerk neemt adequaat actie en produkt is afkomstig van gerenommeerd groot duits bedrijf, deze hebben een naam hoog te houden dus verzekeringstechnisch niets aan de hand. Wij hadden enkel op de beurs in Libramont een actieverpakking meegekregen, vertegenwoordiger is langs geweest, nummer van de koe genoteerd. Mocht dit na afkalven problemen geven, komt de dierenarts die in dienst is van Heemskerk e.e.a controleren en verzekeringstechnisch in orde stellen. Heemskerk treft in deze geen blaam, alleen maar pluimpje hoe correct en actief ze de zaak oppakken, fout zit in wezen niet bij hun maar bij de toeleverancier. Wij hopen natuurlijk dat de koe geen problemen gaat ondervinden maar hebben dusver vertrouwen in een nette afwerking mits koe problemen zou krijgen na afkalven.
meelezer
Een geluk bij een ongeluk is dat er in Nederland voldoende koeien beschikbaar zijn om de hoogste nood op te lossen. Meld u maar droogzetter dan lever ik graag een paar drachtige vaarzen (voor fatsoenlijk geld) en hoeft u zich alleen nog maar druk te maken dat die aankoop wordt betaald door de schadeveroorzaker. Iedereen blij!
+6
oldhuus
@meelezer
Iemand nog wat van die sealers, want heb nog wel een paar slachtoffers 😂
Frans1
+1
Ook wij hebben dit product van Heemskerk ingezet bij het droogzetten van 4 koeien. Helaas hebben al deze koeien problemen met aangetaste speenkanalen. Heemskerk was er als de kippen bij om bij de gebruikers van dit product te inventariseren welke koeien problemen hadden.
Helaas zijn bij ons alle vier de koeien aangetast, en dus moeten deze afgevoerd worden. Wij hebben vanaf begin af aan het volste vertrouwen gehad in dat Heemskerk dit probleem (financieel) op ging lossen, hetgeen ook is gebeurd.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's koeien , melk , droogzetters en heemskerk geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
16
DEELNEMERS
12
WEERGAVES
120