Waar moet ik allemaal op letten bij bedrijfsverplaatsing?

Beste forumleden,

Ik ben in onderhandeling met een bedrijfsverplaatsing.
Hebben jullie nog tips waar ik op moet letten als je bijvoorbeeld kijkt naar fosfaatrechten, toeslagrechten en lidmaatschap RFC enzovoorts..?

Deel dit topic

Reacties

+1
WRV70
Huur een goede boekhouder, jurist in. Belastingtechnisch moet het gewoon kloppen anders dikke prent nadien in de bus waar je niet op zit te wachten. De rest over heel het mestgebeuren ook wat geld er tegen aan gooien die daar jou advies over kan geven. Iedere situatie is anders dus vraagt een andere aanpak. Wel iig mocht het bij jou van toepassing zijn alles in een kavelruil stoppen . Kan je ook behoorlijk van profiteren.
+1
Janst
@WRV70 Eens met wat @WRV70 zegt. Huur goede adviseurs in, kost even wat geld maar bespaart je later ook een hoop. Belastingtechnisch ben ik niet zo bekend. Maar mest wet regelgeving beter. Hier hangt momenteel veel aan vast, dus wel zaak om even goed naar te kijken. Idd tav registratie fosfaatrechten. Maar vergeet de melkveefosfaatreferentie bijvoorbeeld ook niet!
jonge agrarier
@Janst Weet je hoe dat in zijn werking gaat met de registratie van fosfaatrechten?
Janst
@jonge agrarier Zolang er nog geen bedrijfsoverdracht heeft plaats gevonden worden ze toegekend aan degene die op 2 juli 2015 vee had. Diegene moet wel op 1 januari 2017 een landbouwbedrijf hebben, óf er heeft al eerder een bedrijfsoverdracht plaats gevonden. Het is mij alleen nog niet bekend hoe dat dan gaat mbt afroming van de rechten (die 10% bij verhandeling). Het zou kunnen dat dat ook bij bedrijfsoverdrachten plaats vindt, maar voorwaarden zijn nog niet bekend.
Brief van Van Dam maar even afwachten...
jonge agrarier
@WRV70 Zou inderdaad in kavelruil gebeuren ivm overdrachtsbelasting.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's rfc en toeslagrechten geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
5
DEELNEMERS
3
WEERGAVES
3
TREFWOORDEN