Melkkoe wordt dubbeldoelkoe. Wie wil dat nou niet????
In 1,5 jaar tijd is een mooie markt gecreëerd voor rundvlees van gemeste Hollandse melkkoeien. Afnemers (sterrenrestaurants, ambachtelijke slagers en horeca-ondernemers) willen dit prachtige vlees graag wekelijks bij ons kopen. Door een centrale afmestfase kan een relatief uniforme kwaliteit worden gegarandeerd, ondanks dat de koeien van verschillende melkveehouders afkomstig zijn.
Veel restaurants willen geen anoniem vlees meer uit verweggistan nu er een duurzaam Hollands alternatief is van goede kwaliteit rundvlees met een eerlijk en kloppend verhaal. Daardoor kunnen wij melkveehouders meer betalen voor koeien die normaal gesproken direct naar het slachthuis gaan.
Waarom er maar weinig melkveehouders interesse hebben in extra euro's voor een deel van hun mooie veestapel is mij echt een raadsel!!!
Wie het weet mag het zeggen.... Ik hoor het graag!
Deel dit topic
Bijlages
(klik om te vergroten)
Deel ook jouw kennis en inzicht
Hebben de thema's koeien , vlees , melkkoe , duurzaam , rundvlees en melkveehouders geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!
Laatste
Reacties
Zelfs jersey koeien klassen bij O- 2+ gewicht is wel aanmerkelijk lager voor 250 kg moet je een grote jersey hebben
Ondanks het feit dat de slager, de betere restaurants en vele andere afnemers ons om dit vlees smeken??? !!! ...
De enige voorwaarde om dit te laten slagen is samenwerking, maar dat inzicht ben ik in de bovenstaande reacties nog niet tegengekomen.
Afnemers willen niet de ene week een koetje van boer Piet en de andere week een andere kwaliteit vlees van het koetje van boer Klaas. Een centrale afmestfase op grotere schaal biedt wel grote kans tot slagen om deze afzetmarkt aan ons te binden, met als gevolg een hogere opbrengstprijs voor de melkkoe die vleeskoe wordt. Daarnaast drukt de koe niet meer op de fosfaatbalans waardoor er meer ruimte is voor de hoogproductieve koeien op het melkveebedrijf.
Ieder z'n vak en #samensterker
Hoorde van grote kalvermeester hier uit de buurt dat in duitsland en frankrijk ook al nieuwe goedlopende projecten lopen met slacht kalveren. Geboren, gemest en geslacht in het 1 en het zelfde land. Kon weinig kalveren krijgen uit die twee landen