Amerikaanse melkprijs klimt op tot 34 cent per liter

Goede vooruitzichten dus, ook voor EU:





De hogere melkprijs in Noord-Amerika is waarschijnlijk vooral te danken aan de binnenlandse markt. Want de duurdere dollar maakt export moeilijker. Vergeleken met twee jaar geleden is de US dollar overigens relatief goedkoop. Zowel de vet-als de eiwitprijs van melk stijgt in de Verenigde Staten. Cheddar kaas steeg in juni 5 procent in prijs. De gestegen melkprijs in de Verenigde Staten maakt het verschil met West Europa, dat toch al aanzienlijk was, nog groter.

Meer: boerenbusiness.nl/melk-voer/artikel/…

Deel dit topic

Reacties

hans1980
Weidepremie qlip duurzaamheid en energiescan met in de toekomst nog mestvergister

't kan ook met minder poespasdus!!
jan w
Over het algemeen ligt de melkprijs in Amerika ongeveer 10 cent hoger dan hier. Blijkbaar hebben de verwerkers daar meer zeggenschap over de consumentenprijs. Anders kan ik het niet thuisbrengen. Dit terwijl de USA ook nog 15% van de melk moet exporteren.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's melk , export , melkprijs en kaas geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
2
DEELNEMERS
2
WEERGAVES
1
TREFWOORDEN