Milcobel, de grootste Belgische zuivelcoöperatie handhaaft dezelfde melkprijs

Het Algemeen Boerensyndicaat hoopte dat de wat gunstigere voortekenen op de zuivelmarkt zich snel zouden vertalen in een hogere melkprijs. Milcobel, de grootste zuivelcoöperatie die actief is in ons land, handhaaft evenwel een reëel uitbetaalde melkprijs van net geen 23 euro per 100 liter voor de leveringen in juli. Bij ABS is de teleurstelling zo groot dat ze Milcobel zelf in vraag stellen. “Bij zo’n lage melkprijs kan geen enkele melkveehouder overleven. Zonder melkveehouders heeft ook de grootste zuivelcoöperatie van het land geen bestaansreden meer.” De coöperatie sust dat een verbetering van de melkprijs zich aankondigt in de komende maanden. “Beterschap die broodnodig is, daar zijn we ons van bewust.”

Meer: vilt.be/milcobel-stelt-geduld-van-abs-te-hard-op-d…

Deel dit topic

Reacties

weurding
Niet alle beloftes komen uit
+1
jg
De retail heeft de wurgcontracten voor de komende maanden in handen. Het is gewoonweg tijd voor minder aanbod tov de vraag. Alleen dan hebben de producenten een machtspositie op de markt.
groeier
@jg
Minder melken is onzin, de zuivelverwerker moet zijn producten veel beter verkopen.
De prijzen gaan de laatste weken niet voor-niets flink omhoog, puur uit schaarste.
jg
@groeier Wat bedoel je met schaarste ?
groeier
@jg
Ja, hoe kan de waarde van zuivel anders in enkele weken zo snel stijgen??
jg
@groeier Schaarste als er nog steeds product in opslag gaat? .
groeier
@jg
Dan zouden de markten toch moeten zakken 😄
jg
@groeier Dat is van hetzelfde nivo als de opmerking in NieuweOogst: de 57 mln kilo melk meer in Juli 2016 tov 2015 levert toch maar even 14 mln euro extra melkgeld op. Dat door overproduktie de waarde van de maandproductie aan melk met 116 mln euro daalt lees je niet.
de hoef
Quote Reactie van @jg:
Schaarste als er nog steeds product in opslag gaat? .

die houden ze nu gewoon vast tot de melkprijs boven de 35 cent zit en komt dan mondjes maat los
ejb
Quote Reactie van @jg:
De retail heeft de wurgcontracten voor de komende maanden in handen.

wel opletten jg, het betreft de prijs van juli
jg
@ejb Oh
jorisdriepinter
Je ziet in markten die veel minder van export afhangen betere prijzen, zie usa
storm
Rustig maar collega's, deze week maakt Arla de prijs voor september bekend en volgende week maandag RFC! Dan kunnen we pas iets zinnigs zeggen over de doorvertaling van de hogere zuivelprijzen!!

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's melkprijs , melkveehouders , melkveehouder , milcobel en zuivelmarkt geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
13
DEELNEMERS
7
WEERGAVES
2