Royal A-ware verhoogt resultaat in 2015

Directie tevreden met resultaat gezien uitdagende marktomstandigheden

Almere, 17 augustus 2016 | Het familiebedrijf Royal A-ware, gespecialiseerd in het produceren, rijpen, versnijden en verpakken van kaas, room en dagverse zuivel laat in 2015 een duidelijke resultaatverbetering zien. Ondanks de (geringe) afname van de omzet, als gevolg van lage zuivel- en kaasprijzen, heeft Royal A-ware in 2015 een nettowinst van bijna EUR 6 miljoen gerealiseerd. Het geplande investeringsprogramma is in 2015 voortgezet. De kaasmakerij in Heerenveen, een belangrijke pijler uit dit investeringsprogramma, is in 2015 geopend.

Enkele kengetallen over 2015:
• Omzet EUR 1,1 miljard (- 5%)

• EBITDA EUR 50 miljoen (+46%)

• Kasstroom uit operationele activiteiten EUR 43 miljoen (+9%)

• Nettowinst EUR 6 miljoen (+ 33%)

Investeringsprogramma voortgezet in 2015
Het familiebedrijf Royal A-ware heeft een duidelijke lange termijn focus. Na de forse investeringen in 2013 en 2014 van meer dan EUR 170 miljoen, heeft Royal A-ware in 2015 wederom een flink bedrag (EUR 42 miljoen) geïnvesteerd. “We zijn in 2015 blijven investeren in onze positie als strategische partner in de agrifoodketen. Gezien de uitdagende marktomstandigheden zijn wij tevreden met het resultaat dat we mede dankzij onze medewerkers en partners hebben gerealiseerd.’ aldus Jan Anker, CEO van Royal A-ware.

Resultaat 2015 sterk verbeterd
De in 2015 gerealiseerde netto omzet bedraagt EUR 1.084 miljoen. De omzet is weliswaar lager dan in 2014 maar is in verhouding minder sterk gedaald dan de marktprijzen voor zuivelproducten. De gerealiseerde EBITDA (bedrijfsresultaat voor afschrijvingen) is met EUR 16 miljoen gestegen naar EUR 50 miljoen. Het resultaat voor belasting is met EUR 3 miljoen naar EUR 7 miljoen gestegen. Ook de (operationele) kasstroom laat een sterke verbetering zien.

In verband met de sterk veranderlijke omstandigheden op de zuivel- en kaasmarkt worden voor 2016 geen verwachtingen uitgesproken

Deel dit topic

Bijlages

(klik om te vergroten)

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's belasting , investeren , zuivel , kaasmarkt , kengetallen , familiebedrijf en a-ware geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
0
DEELNEMERS
0
WEERGAVES
2