Illustratie van: BEboer

Grondstofprijzen onder druk, soja weer flink lager

De grondstofprijzen voor veevoer staan onder druk. Op de termijnmarkten hebben de prijzen voor tarwe, maïs en sojabonen een flinke duikeling gemaakt. Vooral voor sojaschroot betalen melkveehouders fors minder dan twee maanden geleden.

Deel dit topic

Reacties

weurding
Mooi voor diegene die een mengsel van grondstoffen voeren
Jack Rijlaarsdam
Quote Reactie van @weurding:
een mengsel van grondstoffen

Brok, bedoel je?
weurding
@Jack Rijlaarsdam nee, een mengsel van grondstoffen als, geplette tarwe, soja, maismeel, pulp, raap etc in de silo en via de computer
de heus levert dat
jan w
@weurding
Waarom alleen dat mengsel en de brok niet?
weurding
@jan w is gemakkelijker op de kuil aan te passen, paar procent meer van het een of het ander, is gezonder en meestal zijn grondstoffen goedkoper
jan w
@weurding Scheelt alleen het persen en dan heb je minder stof en minder ontmenging. Prijs zal wel een paar euro duurder worden.
weurding
@jan w ieder zijn keuze, ben er goed tevreden mee
jan w
@weurding Heb ook al eens een tijdje losse grondstoffen in de robot gevoerd, maar dat werkt niet. In de robot kunnen ze het niet snel genoeg op nemen. Voer wel maatwerk brok, is ook zo aan te passen.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's veevoer , sojabonen , soja en melkveehouders geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
8
DEELNEMERS
3
WEERGAVES
4