Als het kalf verdronken is, slacht men de koe op Trouw.nl

.opinie Gezonde koeien dreigen opgeofferd te worden nu de politiek veel te laat inziet dat de ongeremde groei van melkveebedrijven voor niemand goed is, zegt Niko Koffeman. .




Dit systeem gaat ten koste van boeren, volksgezondheid, dierenwelzijn en de belangen van komende generaties.
Niko Koffeman

In 2015 dreigde een dijkdoorbraak van melk- en mestoverschotten. Na het melkquotum konden melkveehouders vrijwel limietloos uitbreiden. Nu pleit LTO-voorman en melkveehouder Romijn voor een inperking van het aantal koeien. Met een slachtpremie van 300 euro per koe (Trouw 29 juli) wil hij dat er met EU-subsidie minstens 75.000 koeienoffers gebracht worden.

Deel dit topic

Reacties

+1
BernieX2
Hoeveel van de mensen die reageren op dit artikel zijn de afgelopen 10 jaar op een melkveebedrijf geweest? Ik denk geen 1... dat mogen we ons als sector ernstig aanrekenen..

Tepels van vaarzen die er af vallen? Is een groot probleem, maar ik heb er nog nooit van gehoord.
+1
WRV70
Het was te verwachten dit soort onzin artikelen. Maar het wordt wel geschreven en het zal ons zeker niet helpen. Vindt het zelf ook een kwalijke zaak om subsidie geld te gebruiken voor slachtpremie om extra koeien op te ruimen.
weurding
Wat een ophef, mag aannemen dat het meeste dat geslacht wordt gezond is, egaal koe kip of varken
gerrie-hul
Nico Koffeman zit voor de partij voor dieren in de eerste kamer Was daarvoor van kritisch faunabeheer Dus dan weet je het wel
zeppmann
En is de echtgenoot van Antoinette Hertsenberg. Het is een kliekje die met een vertekend verhaal de achteloze burger van informatie dient.
oldhuus
@zeppmann
Blijkbaar hoort Trouw daar ook bij.
Quote:
Meer dan de helft van de Nederlandse koeien heeft pootproblemen.

Dat dierengezeik is natuurlijk ook prachtig voer voor linkse journalisten.
+3
weurding
@oldhuus pootproblemen....... in amsterdam hadden ze dat dit jaar ook 😄
+1
boerje
Blad trouw was en is zeer links Wordt gelezen door links volk
Greidboer
@boerje En hier in de regio door veel agrariërs!
oldhuus
@Greidboer
Nou opzeggen is niet moeilijk toch, of zijn het allemaal biologische akkerbouwers?
RTSR97
Koeien met pootproblemen, uierontsteking, en afvallende tepels...
Ja ja die zullen idd een bult melk produceren
oldhuus
Quote Reactie van @RTSR97:
en afvallende tepels

Ja bij wie, en koudmerken ook schandalug!!, maar tatoeages en Thieme's tepelpiercing dat vinden ze allemaal maar normaal ??
DeBoerin
Misschien maar eens een landelijke melkveehoudersdag organiseren waarop ALLE melkveehouders van Nederland gelijk tijdig hun deuren een dagdeel openstellen voor burgers en buitenlui.
Zodat iedere nederlander met eigen ogen kan zien hoe het er daadwerkelijk uit ziet op onze bedrijven. En kom niet aan met excususes van geen tijd geen zin, als het om je inkomen gaat zal je openheid van zaken moeten geven.
de hoef
@DeBoerin dat gaat niet anoniem he
DeBoerin
Quote Reactie van @de hoef:
dat gaat niet anoniem he
Reageer @de hoef


wat bedoel je ??? Dat je hier lekker anoniem excuses kan verzinnen ? Prima als iedereen in de praktijk zijn steentje maar bijdraagt aan een transparante melkveehouderij. Het is niet de taak van een paar % van de veehouders om zich in te zetten om de werkelijkheid te laten zien.
Jack Rijlaarsdam
Quote Reactie van @DeBoerin:
wat bedoel je ???

Hier op het bord reageren de meesten onder pseudoniem en is er maar een beperkt deel dat min of meer bekend is onder de nickname. Daar val je zelf ook onder. Wanneer het al een drempel is om hier onder eigen naam te reageren, verwacht jij dan veel animo om openheid van zaken op het eigen bedrijf te geven?
weurding
@Jack Rijlaarsdam heb er geen problemen mee, meesten hebben allang gegoogled waar we wonen, nieuwschierige krengen zijn het, die anoniemen 😉 😅
de hoef
Quote Reactie van @Jack Rijlaarsdam:
openheid van zaken op het eigen

dat bedoelde ik dus
de hoef
Quote Reactie van @DeBoerin:
Dat je hier lekker anoniem excuses kan verzinnen

ik bedoel dat we van jou ook nog niks weten .behalve dat je een lely hebt laag uitval en een goeie vent .maar alles anoniem dus zegt me ook niks [die vent da geloof ik trouwens wel
+1
pieta
@de hoef We weten ze ook zo ongeveer te wonen meen ik. 😀
+1
DeBoerin
Quote Reactie van @de hoef:
ik bedoel dat we van jou ook nog niks weten .

Ben allang niet meer anoniem hier voor sommige. Voor al meelezers die via via reageren op mijn reacties, die zijn nog veel anoniemer 😉
de hoef
Quote Reactie van @DeBoerin:
t meer anoniem

voor mij in elk geval wel
pieta
Quote Reactie van @DeBoerin:
als het om je inkomen gaat zal je openheid van zaken moeten geven.

Er zijn anders ontzettend veel Nederlanders die geen openheid geven over hun inkomen. Waar ze werken en wat ze doen willen ze nog wel eens vertellen. 😬
DeBoerin
Quote Reactie van @pieta:
Er zijn anders ontzettend veel Nederlanders die geen openheid geven over hun inkomen. Waar ze werken en wat ze doen willen ze nog wel eens vertellen.

Ook wij hoeven geen openheid over ons inkomen te geven, maar wel over waar en wat voor werk we doen. Als we dit niet snel als gehele sector oppakken geven andere in de toekomst wel openheid over ons (te kleine) inkomen.
weurding
@DeBoerin iedereen weet wel dat de spoeling dun is in de melkveehouderij, al zullen er uitersten zijn
oldhuus
@DeBoerin
Inkomenssteun is anders wel gewoon openbaar:
farmsubsidy.openspending.org/NL/ even zoeken daar staat jouw bedrijf ook bij, en de melkprijs van de grotere fabrieken is openbaar.
arie.j
Dat Trouw een kamerlid van de Partij voor dieren, die vegetariër, dierenactivist en links reclame makers is, voor een opinie over dit onderwerp aanzoekt, dat zegt vooral iets over het dagblad Trouw.
Zijn stijl lijkt soms op Wilders en Donald Trump
Maar dan niet aan de rechterkant maar links.
De waarheid moet je daarbij niet teveel zoeken, alleen het effect bij bepaald publiek telt.
jordi 1455
Quote Reactie van @arie.j:
Zijn stijl lijkt soms op Wilders en Donald Trump

Nee zijn retorotiek lijkt meer op die van deze idioten.
gerrie-hul
Lees ook dit
N.V.V.in verweer tegen natuur wetenschappers
Zo zie je maar dat Trouw niet objestief is Iets wat ze wel propageren
bron pigbuisinuis.nl

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's koeien , dierenwelzijn , kalf , melkquotum , dijkdoorbraak , melkveebedrijven , politiek , melkveehouders , melkveehouder en slacht geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
29
DEELNEMERS
15
WEERGAVES
3