Explosieve vraag naar rauwe melk

Be good and tell it!

De vraag naar rauwe melk stijgt ineens explosief in onze boerderijwinkel. Met lichte verwondering zie ik gezinnen met kratten vol melk vertrekken. Vers getapt en onverhit. Als verkoper zijn we verplicht de klant te adviseren de melk te koken voor consumptie, maar de meeste klanten lachen daar om: 'Dan is het toch geen rauwe melk meer?'

Deel dit topic

Reacties

storm
Lekker handig voor de verspreiding van de ziekte v Crohn! Het zijn vaak niet de bedrijven met de hoogste gezondheidstatus die rauwe melk verkopen of zelf drinken!
Wilbert
@storm Vrijwel heel NL is inmiddels paratbc vrij.
En ik vind het vrij ´lomp´ om deze bedrijven die rauwe melk verkopen meteen neer te zetten als prutsers...

Onze melk zou gewoon al zo schoon moeten zijn af boerderij dat deze zo gedronken kan worden.
storm
@Wilbert zoo!! Weet jij hoeveel besmette koeien er vorig jaar Zin binnengehaald voor 2 july!!!!
pieter w
@Wilbert para status a wil niet zeggen dat je vrij bent, dit is ook een van de grootste schijn veiligheden van de (nederlandse) certificering
+1
m uut m
@pieter w
Is geen certificaat maar status.
Hoogst haalbare status is status 10 en dan is het nog geen vrij maar onverdacht.
Paravrij status bestaat niet.
pa
@storm Ook rauwe melk gedronken??????
storm
We zijn de melk in het verleden niet voor niets gaan pasteuriseren!!!
+1
garriet vant pad
Coli of een salmonela liggen meer voor de hand als .......... een gezond mens hoeft er niet direct ziek van te worden maar...... wanneer als de weerstand wat lager ligt moet er niet aan denken.
Dat de melk dan zo negatief weg word gezet want dan is zo in eens alle melk 'besmet' de burgerij ziet dan geen verschil meer en de media en de anti lobby schreeuwen moord en brand.
Zo jammer dan van al die goede (dure) reclame. wat kost dat wel niet maar dan voor de gehele sector.
storm
@garriet vant pad idd, je staat er versteld v wie de ziekte v Crohn hebben.
m uut m
@storm
Het verband met rauwe melk drinken en de ziekte en de ziekte van Crohne is nooit aangetoond is een vermoeden.
De besmetting van para gaan voornamelijk via de mest.
+3
oldhuus
@storm
In een pak fabrieksmelk zit melk van wel 10.000 verschillende koeien/bedrijven, dan is het niet zo gek dat het gesteriliseerd moet worden.
Maar bij het Hollandse pasteuriseren (72 graden) kort houdbaar, worden niet alle bacteriën gedood!!, dus je kunt je afvragen of UHT (120 graden), lang houdbaar, niet veel beter zou zijn. Voor alsnog drink ik liever vers uit de eigen tank van onze 65 para-vrije koeien. Dat ze een enkele keer antistoffen salmonella vinden ben ik nog nooit minder van geworden.
+2
m uut m
@storm
Ken in mijn kenniskring ook een aantal mensen met de ziekte van Crohne. Deze mensen hebben hebben nog nooit rauwe melk gedronken.
oldhuus
@m uut m
Nee net als 99% van de Nederlanders. Vroeger hadden ze tuberculose (TBC), dat is er bij koeien alleen nog in Engeland.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's melk en rauwe melk geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
13
DEELNEMERS
7
WEERGAVES
6
TREFWOORDEN