Zorg dat silo’s schoon zijn

Het is bederfelijk weer, al weken. Een niet (voldoende) gereinigde voersilo kan een bron van gezondheidsproblemen vormen.

Deel dit topic

Reacties

+1
brabo
"Een oplossing voor een goede reiniging is om in elke silo een manluik te maken, met daaraan een oog waarmee de schuifladder veilig kan worden vastgezet."

Willen ze nu hebben dat de veehouders in de silo gaan klimmen om deze aan de binnekant te gaan reinigen? Ik vermoed dat de arbodienst hier anders over denkt
Freriks
@brabo als ik bij elke klus aan de arbo ga denken, valt er weinig meer te klussen.
oldhuus
@Freriks
Bij incidentele klussen mag er dan ook weer een boel wel.
oldhuus
Die van de robot/kv automaten is nooit leeg, wanneer wil je die dan schoonmaken?
kaas
@oldhuus gewoon plannen
Mc_douwel
@oldhuus kunt ze altijd wel een keer zo goed als leeg draaien en dan als ze komen gau het laatste eruit halen hier zeker 2X p-jaar silo schoion leeg
cs-agrar
@Mc_douwel Voerboer kan anti schimmel spulletje er in blazen, ...shot, weet naam zo niet meer.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's voersilo , gezondheidsproblemen en veilig werken geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
7
DEELNEMERS
6
WEERGAVES
1