De klauwen van de periferie

Ik krijg steeds meer het idee dat de melkmarkt wordt verziekt door de bedrijven end organisaties om ons heen ipv door de producenten self. Iedereen heeft er belang bij dat wee meer melk produceren behalve wij zelf.

Wij later de regendwouden kappen om soja te verbouwen om melk te produceren waar al te veel van is. We lenen geld om melk te produceren waar al te veel van is. En we kunnen er nog subsidie voor krijgen ook. Snap u het nog. De burger iig niet.

Minderiseren. Met minder voer minder geld en wat minder melk per koe schaarste creeren. Wij hoeven de wereld niet te voeden zeker niet voor rot prijzen. Creeer schaarste en de consument waardeert het product weer.

De periferie heeft bedacht dat wij de wereld moeten voeden. Daar verdienen de rabo FF agrifirm accountants rfc en al die anderen het meeste aan. Allemaal schreeuwen ze efficiency, laten we ons focussen op schaarste. Houden wij Boeren het meest aan over.

Deel dit topic

Reacties

andre01
Je hebt gelijk, maar wij als boeren zijn de mensen die het doen, de bedrijven om ons heen maken daar gebruik van.
dorpsrandhoeve
Dat is eigenlijk al lang zo, zelf bedacht demelkboer?
+2
Greetje
Gedachte is niet nieuw, maar mag wel es even weer onder de aandacht gebracht worden. Wij zijn helaas zelf zo gek... Voor de commercie zijn we een makkie..
cs-agrar
Ff andere vraag, wie kiest er voor om die melk te produceren?
koetje 33
Ja en 150 koeien of meer melken is de toekomst.
+1
Frans1
-1 😄
tonny60
Word lid van de NMV
Jannus
Quote:
behalve wij zelf.

Je hebt blijkbaar nooit geen melkquotum bijgekocht ...
demelkboer
@Jannus we hebben van af '83 voor 2.3 miljoen liter quotum gekocht of superheffing betaald..........
+1
Jannus
Quote Reactie van @demelkboer:
2.3 miljoen liter quotum gekocht

Oooh? jjah..!! zoveel kreeg ik erbij in 2015 🔢
+4
demelkboer
Tis een een gedachten spinsel. Met dit weer heb ik veel tijd om uit het raam te tuuren. ..😀

Ik erger me de laatste tijd alleen mateloos aan de standsorganisaties die ons voorhouden dat wij de nobele taak hebben ds wereld te voeden. Zo voel ik dat niet. Ik wil gewoonte mooi leven en geld verdienen. Ook in die volgorde.
Freriks
Quote Reactie van @demelkboer:
Ik wil gewoonte mooi leven en geld verdienen. Ook in die volgorde.
misschien heb je dan het verkeerde vak gekozen. In ieder geval wat betreft geld verdienen. Is natuurlijk afhankelijk van wat je daaronder precies verstaat. Goed van kunnen leven lukt wel, maar rijk worden van koeien melken is een flinke uitdaging
demelkboer
@Freriks volgens mij verdient de gemiddelde melkveehouder door de jaren heen meer dan modaal. Ik wel iif. Over de vermogens positie nog maar gezwegen.

Wij worden alleen opgenaaid met het idee dat wij de wereld moeten voeden. 'Als Je niet rap heel veel meer koeien gaat melken gaan de negertjes in afrika food van de honger.' Ik deel deze mening niet.

Mensen, zuivel is doorgaans luxe. Laten we het een beetje exclusief houden. Creeer wat schaarste en de prijs komt vanzelf. Onze biovrienden beginnen het te snappen. Nu wij nog. Ondergetekende incl.
+1
brabo
Quote Reactie van @demelkboer:
Creeer wat schaarste

aldus demelkboer die voor 2,3 miljoen aan quotum had bijgekocht. 😞
KuikenenKoe
Quote Reactie van @demelkboer:
Wij worden alleen opgenaaid

wordt je op genaaid of laat je je opnaaien ? in beide gevallen maak je jezelf tot speelbal
zou zeggen geef ze dan geen kans en maak je eigen beleid die je het beste lijkt met behulp van de periferie
+1
KuikenenKoe
Quote Reactie van @Freriks:
rijk worden van koeien melken

droog brood eten van een gouden bord
ek
Dan moet je misschien een ander beroep kiezen....
+1
meelezer
Ieder bedrijf wil graag geld verdienen. Maar zonder omzet (uit melk ) lukt het je niet om melkveehouder te blijven en tevens winst te maken. Dan sta je dus nu bewust voor de keuze om al dan niet tegen de huidige prijs te produceren of om te stoppen.
Maar vergeet daarbij niet dat boeren over het algemeen helemaal nog niet zo'n slecht leven hebben.
+2
oldhuus
Hij heeft wel gelijk, zelfs nu met deze melkprijzen zijn sommige collega's nog druk met koeien volproppen met allerlei bijproducten voor een nog hogere productie terwijl ze haast land bij moeten kopen voor alle kuilbulten die ze van z'n levensdagen niet opkrijgen, maar je hoeft maar een krantje van Agrifirm open te slaan, en er staat er in andere bewoordingen "juist met deze melkprijs flink krachtvoer voeren" en als je dan dat hele verhaaltje leest staat er ergens iets over krachtvoerverdringing waardoor die beste man dan minder ruwvoer hoefde aan te kopen, dat terwijl je in veel gebieden het gras straks haast gratis kunt ophalen, hier hadden de meesten met de 2e snee voor heel 2017 genoeg, en reken maar dat veel straks nog maximaal km gaan strooien, want geel gras willen ze ook niet dat de buren er commentaar op levert.
weurding
@oldhuus commentaar van de buren.......... dat blijf je houden, kan groen gras niks aan veranderen 😉

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's melk , subsidie , voer , agrifirm , soja , rfc , melkmarkt en verdienen geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
20
DEELNEMERS
16
WEERGAVES
2