Opbrengststijging en minder uitspoeling N bij meer organische stof

Interessant , de meeste boeren wisten dit al lang mest is puur natuur kunstmest is troep!
echter is lobby kunstmest sterk..

Originele beschrijving

Opbrengststijging en minder uitspoeling N bij meer organische stof

Deel dit topic

Reacties

Greetje
Maar als je braaf elke 5 je grasland vernieuwt kom je natuurlijk nooit aan een hoog o.s. Zaaizaadlobby is ook sterk
spotmelker
@Greetje Daar ben je toch zelf baas over of je frequent grasland vernieuwd of niet? Ze vergeten alleen als je een hoog kalkgehalte in de grond hebt zoals in de zeekleigebieden (schelpen) je never en nooit een hoog o.s. in de grond krijgt.
Greetje
Iedere grondsoort kent weer zijn specifieke benadering, maar ik denk dat je met oud grasland toch de meeste kans maakt op een hoger o.s. Dus zuinig zijn op de grasmat en wat toleranter zijn op mindere grassen. Spaart van alle kanten kosten.

Maar wanneer je mooie zeeklei hebt is uitruil met akkerbouwers wellicht interessant, dan stel je weer heel andere prioriteiten dan een hoog o.s.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's mest , natuur en kunstmest geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
3
DEELNEMERS
2
WEERGAVES
2
TREFWOORDEN