Kringloopwijzer dreigt kater te worden

CLM: Hoe spijtig ook voor veehouders die zich reeds rijk hebben gerekend (al dan niet warm gemaakt door adviseurs), zij doen er verstandig aan niks meer van de Klw te verwachten.

Beter kunnen ze zich richten op een plan-B. Bijvoorbeeld: koeien afstoten zolang de slachtprijzen nog redelijk zijn en het vervangingspercentage minimaliseren en de jongveestapel daarop aanpassen. Ook verhoging van de efficiëntie van het bedrijf blijft aantrekkelijk. Daarbij kan de Klw bruikbaar zijn. En dan als managementtool, dus niet om extra productieruimte te creëren, maar om kosten te besparen. Nu geen productieruimte met de Klw is even slikken, maar nog altijd beter dan straks een zware kater.

Deel dit topic

Reacties

janv
Altijd belangrijk te weten wie wat schrijft... Als het de klw niet is dan hebben ze bij clm wel een ander puntje.Maar goed ze geven toe dat je de efficientie kan verhogen met klw,alleen geven ze er maar een eigen draai aan.
Jack Rijlaarsdam
Eerst de erkenning van de KLW door Brussel maar eens boven tafel zien te krijgen. Daarna discussieren we wel over wie er welk voordeel bij heeft en of dit terecht is.
arjan_kok
Gouden bergen blijken van dichtbij uit harde rotsen te bestaan !
George
Een kater? Dat was het toch al.
+1
klompen
@George meer een kat in de zak 😄
+5
Greetje
Al dan niet warmgemaakt door adviseurs? Het mag bekend zijn dat ik kritisch ben op adviseurs, maar in dit geval is het toch echt vooral de zuivel en lto die ons in het sprookje willen laten geloven dat je je P2O5 quotum met zelf gekluste cijfer mag invullen.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's koeien , veehouders en kringloopwijzer geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
6
DEELNEMERS
6
WEERGAVES
1