‘Genoomonderzoek kalf over vijf jaar routine’

Over vijf jaar is het genoomonderzoek van vaarskalveren net zo gewoon als kuilmonsters nemen en melk controleren. Dat verwacht fokkerijorganisatie CRV. Met merkertesten van kalveren, kunnen veehouders al vroeg het jongvee selecteren dat het best bij hun fokdoel past.

Deel dit topic

Reacties

+1
Nick83
Droom lekker verder...
noordhollander
Het zou aardig zijn als fokwaardes van genoom stiertjes veel beter zijn na het testen ervan als hun soortgenoten,die geselekteerd zijn op een andere manier dan de genoomtoppers.................het meeste sperma,wat gebruikt wordt is van proefstieren zonder eigen verervingscijfers dat is goedkoop toch zijn fokstieren zoals bijvoorbeeld twist van cogent ook belangrijke spelers in stierenland
cs-agrar
Tja, al die onderzoekkosten moeten toch door iemand gedragen worden..
MARTIJN G
Net zo gewoon is overdreven. Het aantal zal wel gestaagd groeien.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's melk , jongvee , kalf , veehouders , fokdoel en kuilmonsters geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
4
DEELNEMERS
4
WEERGAVES
0