Generieke korting op fosfaatrechten zal minimaal 5% bedragen

En maximaal?

Een korting van 5% op de fosfaatrechten kan voldoende zijn om de fosfaatproductie van de Nederlandse melkveehouderij weer onder het plafond van 84,9 miljoen kilogram fosfaat te brengen. Dat blijkt uit berekeningen van Boerderij waarbij de dieraantallen van 1 juli 2015 als uitgangspunt zijn genomen en de forfaitaire fosfaatnormen voor 2015 zijn toegepast. Op basis van die gegevens bedroeg de fosfaatproductie 89,3 miljoen kilogram. In de berekening is nog geen rekening gehouden met het creëren van extra ruimte voor knelgevallen en extensieve bedrijven.

Dit najaar ontvangen alle melkveehouders van RVO.nl een overzicht met het aantal toegekende fosfaatrechten. Het aantal fosfaatrechten voor een bedrijf wordt bepaald op basis van de aantallen melkkoeien en jongvee op de peildatum vermenigvuldigd met de forfaitaire norm voor fosfaatproductie. Die normen zijn afgeleid van de normen die jaarlijks worden gebruikt voor het bepalen van de landelijke fosfaatproductie van alle diersoorten. Het totaal van de toegekende fosfaatrechten zal worden gekort om met de melkveehouderij weer onder het sectorplafond van 84,9 miljoen kilogram fosfaat te komen. Medio 2017 wordt bepaald hoe groot de generieke korting moet worden. Binnen het wetsvoorstel voor fosfaatrechten is de peildatum 2 juli 2015. Het aantal dieren dat aanwezig was op deze datum wordt de basis voor de fosfaatrechten die een melkveehouder krijgt toegekend op 1 januari 2017.

bron: Boerderij Vandaag, 14/07/16

Deel dit topic

Reacties

Greidboer
Tel daarbij op de korting die wij krijgen om alle knelgevallen te compenseren en de korting is algauw 10%..... vrees ik.
weurding
@Greidboer hoe meer gekort wordt des te duurder de rechten

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's fosfaat en fosfaatrechten geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
2
DEELNEMERS
2
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN