Update: verbeterd overzicht homepagina

Iedereen leest het Prikkebord op een andere manier. Een groot deel van de mensen volgt het Prikkebord alleen om de nieuwsberichten te lezen. Een ander deel leest ook (een deel van) de reacties. Een relatief klein deel van de prikkers reageert dagelijks en ook een klein deel wil elke reactie lezen.

Het lezen van elk nieuwtje en elke reactie was iets wat met het vernieuwde prikkebord niet heel gemakkelijk ging, dus daar kwam al snel de wens uit naar voren om dit overzichtelijker te maken. Op het oude prikkebord kreeg de kolom ‘laatste reactie’ een andere kleur als er een nieuwe reactie was. Dit werkte goed, maar gaf niet weer hoeveel nieuwe reacties er waren, alleen dat er nieuwe reacties waren. Maar het grootste probleem was: je had niks aan die kleurtjes als je zo nu en dan prikkebord.nl bezocht op je mobiel, tablet of een andere computer.

Na de update van vanochtend zien de links op de homepage er voor ingelogde gebruikers zo uit:



De homepage is nu volledig gepersonaliseerd en houdt rekening met welke pagina’s je al bezocht hebt (blauw is nog niet gelezen, blauw/groen is wel gelezen). Het toont ook hoeveel reacties er na jouw laatste bezoek nog binnen zijn gekomen (rood +aantal).

Bij het bekijken van een topic is nu ook de scheidslijn weer terug, waardoor je kunt zien welke reacties er na jouw bezoek nieuw binnen zijn gekomen. Je kunt ook op de de blauwe link klikken, om alleen de nieuwe reacties te tonen:



Probeer het eens uit zou ik zeggen. In de eerstvolgende update wordt het ook inzichtelijk om te zien wie er een +1 aan een reactie gaf.

Deel dit topic

Reacties

+1
Crisped
Waarom zit er verschil tussen 'Prikkebord.nl' en Prikkebord.nl/forum. Verder mooie site. Top
+1
Tinus
@Crisped Je was niet de enige die dat verschil vreemd vond 😄 De /forum/ pagina werkt nu ook op dezelfde manier als de homepagina.
+4
buorman
Het word almaar beter Tinus, de rode getalletjes, de tijdlijn direct erbij en ook nog eens een 'laatste bezoek lijntje'.
Nog even en we kunnen het oude prikbord missen als kiespijn. 😄
+1
Tinus
@buorman Super. We zijn nog niet klaar hoor, komt nog meer leuks!
+2
Jack Rijlaarsdam
@Tinus Het haalt 't natuurlijk niet bij het aloude draadjessysteem, maar met deze verbeteringen kan ik er goed mee overweg. Bedankt.
+2
Tinus
@Jack Rijlaarsdam Haha, nou ziet de nieuwe versie van Prikkebord er relatief gezien maar een beetje anders uit dan de vorige versie en iedereen is al van de leg. 😃 Dus ik vermoed dat als het forum er weer (ongeveer) zo uit gaat zien dat een groot deel van leden die er in de afgelopen 4, 5 jaar bij zijn gekomen af zullen afhaken.

En wel om dezelfde redenen als waarom mensen altijd afhaken "minder overzichtelijk", "niet gebruiksvriendelijk", "ik mis de xx button", "ik heb hier niet om gevraagd" en "het oude was beter". 😐 Maar ja, een nieuwe auto heeft ook een volledig ander dashboard en daar wen je ook weer aan.

In tegenstelling tot een auto kan ik na oplevering nog wel heel veel bijschaven. Ik leg alleen een basis neer, op basis van jullie feedback kan ik nog heel veel zaken verbeteren. 👍
cs-agrar
Quote Reactie van @Tinus:
) zo uit gaat zien

Dat werkt perfect man!
Jack Rijlaarsdam
Quote Reactie van @cs-agrar:
Dat werkt

Bij bovenstaande quote wil ik het laten. Wel stukje nostalgie.
arie.j
Tinus voor jou is alles duidelijk , maar je bent er ook de ganse dag mee bezig plus dat het je vak is.
Dat is niet voor ieder zo.
In het verleden had elk dergelijk forum/prikbord een FAQ pagina voor uitleg en veelgestelde vragen.
Waarom is die hier niet aanwezig? Tenminste, ik kan die niet direct vinden.
Tinus
@arie.j Die komen eraan!

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's prikkebord geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
10
DEELNEMERS
6
WEERGAVES
1
TREFWOORDEN