'Strakke regelmaat van voeren bij robotweiden'

Bedrijfsleider Zwier van der Vegte kan enthousiast vertellen over de leerzame ervaringen met weiden bij de melkrobot op proefbedrijf De Marke. De koeien gaan zelfstandig de wei in en komen goed terug. Dankzij een strakke regelmaat van voeren om vier uur ’s middags, voergang leeg om 4 uur ’s morgens en weidepoort open om 6 uur. Het graasgedrag verschilt per dier, ze zijn gemiddeld 6 uur per dag buiten.

Deel dit topic

Reacties

meelezer10
Ooo laat RFC dat maar niet lezen. Dat is niet goed gemiddeld 6 uur per dag.
brabo
6 uur gemiddeld is toch wel goed als je maar aan kan tonen dat de koeien 720 uur per jaar zijn buiten geweest.
Tenminste zo is het bij onze afnemer geregeld, ik neem aan dat dan bij FC ook zo is
jan w
Het is 120 - 6 = 720 uur
of 720 uur, maar dan moet je dat het volgende jaar 2017 elektronisch bijhouden.
brabo
Quote:
@jan w: elektronisch bijhouden.

dus herkenning op de in en uitgang om het aantal uren te registreren??
Kunnen ze FC ook niet eens een keer iets gewoon aannemen van een veehouder als hij iets beweerd? Komt er misschien ook al een teller op de filterwisselaar om aan te tonen dat je er toch echt 3 per dag gebruikt?
meelezer10
@brabo
alle koeien moeten minimaal 6 uur per dag buiten lopen. gemiddeld is niet goed.

Bij qlip controle bleek dat er tussen het onderhoud van de tank 13 maanden zat. Dat was niet goed kreeg gelijk een aantekening. Ook al was het een jaar van te voren 11 maanden geleden. gemiddeld dus 12
Nederbelg
@meelezer10
Als qlip wil vinden ze altijd wel iets om aan te merken hier 1 injector spoorloos was essentieel dus hercontrole en 200 euro armer !
jan w
@brabo
Heb net vorige week weide controle gehad. Heb ik er ook naar gevraagd naar het 720 uur weiden. De robotleveranciers willen aan de elektronische herkenning niet aan mee werken, dit omdat het domweg niet werkt en veel problemen met de koegang opleverd.
Blijkbaar moet je dan op een een of andere manier elektronisch bijhoudeen wanneer de koeien naar buiten gaan , of bv. een app op de mobiel.
Het is gewoon grote onzin.
puddingbroodje
@jan w
het 720 uur weiden is prima te doen gewoon een kalender invullen op melkweb en bijhouden en wijzigingen noteren!
jan w
@puddingbroodje
Van Qlip konden ze mij niet uitleggen welke manieren er waren of kwamen van het elektronisch bijhouden.
KlaasB
@brabo
Net Qlip controle gehad, 2 keer daags melkfilter wisselen is nu ook goed zij hij.
dorpsrandhoeve
Wij doen ook aan flexibel beweiden dus 120/720. Maar ja, hoe registreer je dan?

Bij ons mogen ze om 7 uur buiten, halen ze om 1 uur wie dan nog in de wei is, maar sluiten ze niet op. Rond 16 uur lopen ze meestal weer aan en meestal zijn ze rond 20 en 22 uur weer binnen. De weidebox regelt het verder, wie gemolken is mag buiten.

Ik registreer hier verder maar van 8.30 tot 11.00 en van 17.00 tot 20.00. Gewoon omdat op dat moment bijna geen koeien thuis zijn, en ik de discussie niet aan wil, en de uren en dagen toch makkelijk kan halen omdat ik vroeg ben begonnen met weiden.

Op dit moment vind ik het moeilijker, laatste weken heb ik zelfs minder uren geregistreerd, vanwege nattigheid, smaak van het gras, en regen. Als de koppel naar huis kwam gewoon minder uren.
KOC1981
Hier zelfde probleem. gelukkig ook vroeg begonnen. want de laatste maand zijn er weinig uren/dagen op de teller gekomen.
Todi
Ach ja ons papierenboertje wil al weer 1 mil. uittrekken voor meer weide[modder] koeien.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's koeien , melkrobot , voergang en wei geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
13
DEELNEMERS
9
WEERGAVES
4