Nadere maatregelen om de fosfaatproductie te beperken lijken onvermijdelijk

Citaat uit de kamerbrief van Martijn:

Duidelijk is dat als gevolg van het feit dat de melkveehouderij het sectorplafond verder heeft overschreden dan eerder door het CBS geprognotiseerd, de opgave om de fosfaatproductie weer te beperken ook groter geworden is. Dit zal nader moeten worden uitgewerkt en worden gekwantificeerd.

De overschrijding van het nationale fosfaatplafond is niet alleen een gevolg van een stijging van de fosfaatproductie in de melkveehouderij. Ook de pluimveehouderij en de varkenshouderij hebben, zij het in mindere mate, hun respectievelijke sectorplafonds overschreden. Nadere maatregelen om de fosfaatproductie in deze sectoren te beperken lijken daarmee onvermijdelijk. Ik zal, na overleg met de sectoren, bepalen welke nadere maatregelen nodig zijn
en uw Kamer daarover informeren wanneer ik het wetsvoorstel fosfaatrechten aan uw Kamer stuur.

(w.g.) Martijn van Dam
Staatssecretaris van Economische Zaken

Deel dit topic

Reacties

gaitoetklooster
Tis bar en boos met het gecreeerde probleem, wat niet bestaat.
+1
Pluto
Fosfaat producerend melkvee ?????. Die van mij produceren melk en vlees!.
+3
gaitoetklooster
He ehh pluto , je weet toch wel op welke planeet we leven? Iets hoeft niet waar te zijn , we zeggen gewoon dat het waar is , en dan is het zo.
+1
christo
Nee, Er word iets vermoed. Dan gaan wat slimme koppies er een rapport over schrijven en dan is het bevestigd. Het probleem is een beetje dat een boel mensen zichzelf aan het werk houden. Best wel knap dat dat zo lang geaccepteerd wordt.
@christo En dan te weten dat er geen probleem is, of ooit zal komen , fosfaat is geen enkel probleem, de normen met 60% omhoog, en veel ambtenaren zitten zonder werk.
@christo En dan te weten dat er geen probleem is, of ooit zal komen , fosfaat is geen enkel probleem, de normen met 60% omhoog, en veel ambtenaren zitten zonder werk.
christo
@de tukker oet twente
Het is ronduit stuitend om te lezen dat fosfaat iets met riooloverstorten te maken heeft.
+2
jorisdriepinter
@christo
Iedereen heeft de mond vol van circulaire samenleving.
De werkelijkheid is dat de waterschappen hun slib verbranden en het restant komt als vulstof in wegenverharding.
End of pipe oplossing dus, als ze het al niet gewoon in het oppervlakte water kieperen.
Die te hoge gehaltes zijn vervolgens de schuld van de landbouw!
Maar ze gaan een keer nat!
Todi
Zullen de ambtenaren zich zelf op straat zetten dtot.
+1
lkool
Snap hier echt niets van, dit CBS bericht gaat over productie 2015. Fosfaatrechten zijn toch gebaseerd op peildatum? Ondanks de afkondiging is het toen niet iedereen gelukt de verkrampte rechtervoet van het gas te halen.

Men pakt het aantal dieren van 2 juni, een bepaalde productie en daar rolt een fosfaatreferentie uit. Nog wat extra voor grondgebonden bedrijven en knelgevallen. Vervolgens iedereen korten tot je onder het melkveeplafond zit.

Bovenstaand CBS bericht zou daar mijns inziens geen invloed op moeten hebben.

Of zie ik het verkeerd @Wiebren?
+1
lkool
Aanvulling, ik neem aan dat Van Dam dus alleen doelt op extra maatregelen voor andere sectoren die ook overschrijden.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's melkveehouderij , varkenshouderij , cbs , fosfaatplafond , wetsvoorstel , fosfaatproductie en fosfaatrechten geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
11
DEELNEMERS
7
WEERGAVES
1