Illustratie van: Sammy2004

Ledenraad FC,

Als mijn info klopt dan vergaderd vandaag DE ledenraad van RFC, en ze lezen ondertussen hiermee, hebben jullie nog adviezen voor de RAAD, ik zou zeggen vlot meer uitbetalen, het geld is er, nu doorsluizen naar de boeren.

Deel dit topic

Reacties

jan is hobbyboer
Bulkproduktie stimuleren dus hogere kwantumtoeslag en afschaffing van weidepremie, verder minimale leverantie per bedrijf naar 1 miljoen liter per jaar over 5 jaar. Dat is de gekozen weg dus daar moet beleid op gericht zijn.
Strick
Ja, en als ze toch bezig zijn een welkomstpremie voor nieuwe leveranciers invoeren want de melk wordt vanaf 1 januari 2018 schaars in Nederland zodra de derogatie van tafel is.
+1
weideboer
Het geld is er niet, sterker nog... ze konden wel eens een probleem hebben als de (toekomstige) oud-leden hun geld willen ophalen...tevens moet er veel meer geld beschikbaar komen voor nieuwe markten(nu al bekend). kortom de wens van je gedachte is leuk maar onwerkelijk. Er gaat veel veranderen, dat is duidelijk. We gaan veel meer risicovol kapitaal leveren bij Campina, helaas noodzaak maar ik denk realiteit.
+2
Jack Rijlaarsdam
Quote:
@weideboer: een probleem hebben als de (toekomstige) oud-leden hun geld willen ophalen.

Kun je de aard van dat probleem iets nader omschrijven, ik zie namelijk het probleem niet.
3 speen
Die willen allemaal naar doc toe
weideboer
De gemiddelde boer heeft 200000 euro bij campina staan, wat als deze (gezien de leeftijdsopbouw) bedragen opgevraagd worden t.b.v overname/stoppen.
jan is hobbyboer
Quote:
@weideboer: heeft 200000 euro bij campina staan

Campina bestaat niet meer, dus ik zou maar snel je geld ophalen voordat het foetsie is. Ik heb overigens maar een duppie per liter bij RFC staan, blijkbaar is gemiddelde veel hoger, rond 25 cent?
gaitoetklooster
He ehh , zit jij bij de vergadering , heb je nu PAUZE en mag je dit lekken ?
weideboer
Je hebt het tegen Jack hoop ik XD. Ik ben maar een domme boer die vragen stelt in de pauze aan bestuursleden
pieta
@weideboer
Boeren met ledenobligaties kunnen die willen verkopen als ze stoppen maar dat heeft geen enkele invloed op RFC. Je kunt ze namelijk alleen verkopen als je een koper hebt. Is er geen koper en is de RABO-faciliteit vol dan gaat de verkoop gewoon niet door.
weideboer
@pietaen het vrije geld dan...
weurding
Quote:
@weideboer: domme boer die vragen stelt in de pauze

dan ben je intelligenter dan jezelf geloven wil...... 😄
pieta
@weideboer
Ik weet niet welk vrij geld? Ik ga er niet vanuit dat eenieder volop geld op zijn vrije ledenrekening heeft staan. En dat geld wordt op de balans waarschijnlijk ook wel wat anders ingeschaald.
+2
Jack Rijlaarsdam
Quote:
@weideboer: Ik ben maar een domme boer die vragen stelt in de pauze aan bestuursleden

Nooit jezelf naar beneden halen, dat doet een ander wel voor je.

Er werd inderdaad geschetst dat door vergrijzing een probleem zou kunnen ontstaan door oud-leden die geld uit de onderneming halen. Ten eerste is die vergrijzing eenvoudig op te lossen met een kleurspoelinkje. Ten tweede gaf pieta al aan dat de obligaties alleen verzilverd kunnen worden door verkoop aan een ander (oud-)lid, het geld wordt dus helemaal niet uit de onderneming gehaald. Ten derde heeft de doorsnee pensionado een leuke spaarpot aan z'n carrière over gehouden en de realiteit is dat de rente die RFC op de obligaties geeft juist zorgt dat oud-leden obligaties bij kopen in plaats van willen verkopen.

Ook districtsbestuursleden hebben de materie wel eens wat minder scherp in de gaten, zo blijkt maar weer.
jan is hobbyboer
Quote:
@weideboer: het vrije geld dan...

Vrij geld, is vrij geld, kun je dus zo opmaken, doe ik dus ook altijd 😄.
jan w

Aan vooravond van herstel
Vraag naar zuivel kan aanbod snel overtreffen.

boerenbusiness.nl/melk-voer/artikel/…
jan is hobbyboer
Quote:
@jan w: Vraag naar zuivel kan aanbod snel overtreffen.

Die slimmeriken willen zelf de melk tijdje vast laten zetten voor iets meer dan 25 cent, wie is er nu van het padje af?
Todi
100 boeren stoppen is 10 miljoen.
Freriks
Ja en?
is nog geen halve dag omzet
fendt711variotms
Denk dmkdoc

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's rfc en ledenraad geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
20
DEELNEMERS
12
WEERGAVES
2
TREFWOORDEN