10 vragen en antwoorden voor een hoornloze veestapel

Als kalveren niet meer onthoornd hoeven worden betekent dat direct een besparing op arbeid en dierenartskosten. Bovendien wordt voorkomen dat kalveren een groeiachterstand oplopen als gevolg van een terugslag door de ingreep. Onthoornen roept daarnaast, net als andere ingrepen aan dieren, maatschappelijk steeds meer weerstand op. Niet ondenkbaar is dat dit op termijn zal leiden tot regelgeving.

Deel dit topic

Reacties

arjan_kok
Beetje reclame van crv om de afzet te stimuleren zo lees ik de 10 punten
MARTIJN G
MelkveeNL, weer een lekker gekleurde tekst hierboven. Worden jullie gesponsord door Wakker Dier?. Niet ondenkbaar is dat dit op termijn zal leiden dat geen enkele veehouder nog Melkvee.nl wil lezen.
+1
komelker 2
Hoornloze koeien waarom niet?
Ik heb ze er ook tussen lopen en ik vind het wel makkelijk.
Vooral nu de periode van onthoornen aangescherpt is.
Snap alleen niet dat er niet meer PP stieren op de kaart staan.
Nu er voldoende aanbod van melk is zou het juist nu een goed moment zijn om massaal over te stappen op PP.
Genetisch een stapje terug doen in de melkproduktie en dan een 100% hoornloze Nederlandse veestapel is alleen maar winst.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's kalveren , regelgeving , dieren en onthoornen geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
3
DEELNEMERS
3
WEERGAVES
1