Weideman: De eenvoud van (roterend) standweiden

Standweiden heeft het voordeel van rust, stabiliteit en eenvoud. De Weideman geeft aan dat de koeien soms voorkeur hebben voor een gedeelte. Ze maken het daar te kort en op een andere plek wordt het dan te bossig. Robotmelkers ondervinden wel eens dat de koeien na 10 tot 14 dagen steeds sneller naar de stal komen om bij het voerhek te vreten. Daarom adviseert de Weideman roterend standweiden. Het standweideblok wordt dan in 4 tot 7 gelijke percelen verdeelt en de koeien krijgen elke dag een nieuw stuk. Na vier tot zeven dagen komen de dieren weer in het eerste perceel, waar het gras weer vers smaakt.

Deel dit topic

Reacties

landbouwbedrijf
Helemaal mee eens. Passen dit beweidingssysteem al enkele jaren met grote tevredenheid toe. Koeien rustig, geen beweidingsverliezen, weinig werk.
Herbert
Hoeveel uur heb je ze dan buiten? En hoeveel koeien per hectare. Wij beweiden nu dag en nacht met stripgrazen. Goede resultaten maar wel redelijk veel werk.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's gras , stal , koeien , voerhek , dieren en melkers geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
2
DEELNEMERS
2
WEERGAVES
2