Belgische boerenbond presenteert crisisplan

De Belgische Boerenbond heeft een actieprogramma opgesteld met maatregelen om de crisis in de melkveehouderij aan te pakken. Zo vraagt de vakgroep Melkvee aan Europa onder meer om een tijdelijke vrijwillige beperking van de melkproductie.

Deel dit topic

Reacties

BoerBart
Slachtpremie eenmalig tot een bepaalde datum gaat werken dit idee hebben ze van mij gejat
oldhuus
Jaa goed idee, alles slachten en dan nurende vaarzen kopen voor 700 euro.

Een stoppersregeling is niet zo moeilijk, gewoon fosfaatrechten toekennen en de handel mogelijk maken.
+1
BoerBart
Slachtpremie voor heel de EU. Die hebben niets met fosfaatrechten. Slachtpremie is geen stoppersregeling. Je moet het zien als een leuke fooi. Wanneer in heel de EU 'probleemkoetjes'een half jaar eerder naar de slacht gaan dan loopt het melkaanbod zeer snel terug.

Je kan zoiets maar 1 keer doen, omdat je anders boeren krijgt die al hun vee aanhouden om te anticiperen op een nieuwe premieregling.
diezel
@BoerBart
Toch zo'n raar moment om met zo'n plan te komen als de prijs net uit het dal aan het klimmen is. Of wil je Thieme en consorten nog even in de gordijnen jagen? 😄
BoerBart
@diezel
Thieme is blij met iedere koe minder. Ik denk dat het dalletje nog veel langer gaat duren. er ligt teveel interventie voorraad.
Jack Rijlaarsdam
Quote:
@diezel: als de prijs net uit het dal aan het klimmen is.

Dit is een stukje amateur-cabaret, neem ik aan?
diezel
@Jack Rijlaarsdam
Een hogere bodem in de (maandelijkse)spotprijs is m.i. een redelijk sterk signaal.
KuikenenKoe
Quote:
@BoerBart: Je kan zoiets maar 1 keer doen, omdat je anders boeren krijgt die al hun vee aanhouden om te anticiperen op een nieuwe premieregling.

gaat lekker druk worden de eerste weken bij slachterij als zulk proefballonnetjes in lucht hangen,verwacht ik
Jack Rijlaarsdam
Quote:
@diezel: Een hogere bodem in de (maandelijkse)spotprijs is m.i. een redelijk sterk signaal.

Lijkt me puur een gevolg van de bodem die de interventie (kunstmatig) legt. Ik zit op de lijn van hobby-jan: nu doorpakken en selecteren. Overigens ga ik volgende week pas (voor het eerst sinds 2009?) minder dan 30 €cent ontvangen.
reality
@Jack Rijlaarsdam
Doe je voordeel met zijn gratis beoordelingen van de narkt. Ik tenminste wel. Olieprijs is bijna verdubbeld sinds zijn analyse. Zou de melkprijs ook aan de vooravond staan van een bijna verdubbeling??? Dan gaat van Bakel alsnog gelijk krijgen met zijn 50 eurocent.
Jack Rijlaarsdam
Quote:
@reality: Zou de melkprijs ook aan de vooravond staan van een bijna verdubbeling???

Zeker weten. 't Is alleen de vraag hoe lang het nog duurt.
reality
De ingredienten zijn aanwezig: de olieprijs, de sojaprijzen zijn de laatste weken, maanden geexplodeerd, de mais begint flink te stijgen, de tarwe volgt. Dus 1 ding is 100% zeker: de melk kan hierin niet achterblijven en in de praktijk begint het zich te roeren. De zuivelwaardes stijgen immers. Toch leuke vooruitzichten voor de korte termijn (1 jaar horizon). Of zijn het stuiptrekkingen van een doodzieke patient, maar daardoor toch een (tijdelijke) heftige prijsstijging.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's melkveehouderij , melkvee , europa , melkproductie en vee geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
12
DEELNEMERS
6
WEERGAVES
0