Illustratie van: Sammy2004

Ruim 20 cent voor DOC boeren

Maar toch geen boer die failliet gaat..

Deel dit topic

Reacties

+3
oldhuus
Ja petje af voor deze collega's, zeker als je ziet wat voor bedrijven ze de afgelopen paar jaar nog neergezet hebben, zijn hier in de buurt de grootste groeiers. Ondertussen wel een paar Campina collega's wegens succes gestopt.
Teunis D
Ik had inderdaad ook gehoord, dat de FC boeren niet ruimer zitten van de DOCers. De laatste groep zal wel meer gewend zijn om de tering naar de nering te zetten. En dat redt ze nu.
3 speen
En als de kaas weer wat aantrekt dan profiteren de Duitse collega's er ook mooi van mee
Erco
Hier gelukkig nog zo'n tien cent hoger. Voerkosten 6 cent dus er word nog wel wat geld verdiend. Ben al blij als ik dit jaar de buffer overhoud die we hadden staan.
+1
shoveltje
Dat doe je knap, voerkosten van 6 cent. dit zijn bij mij alleen de krachtvoerkosten al minimaal. (rijk rekenen en arm tellen)
Erco
Sorry bedoelde ook krachtvoerkosten. Ruwvoer heeft natuurlijk zeker genoeg gekost maar is al betaald vorig jaar. KV kosten 4,9 cent en bijproducten bijna 1 cent
Doccers sterkte .
Doccers sterkte .
1 x
+1
weideboer
Praktijk is volgens mij gewoon dit:

-alle lopende kosten kunnen betaald worden met het melkgeld al dan niet in 1- 2/3 keer.
-alle bijzondere kosten of niet voorziene kosten wordt met extern geld betaald(buffer- of bankgeld).

Hoe ver ben ik hier mis in?
Noorderling
Met de bewerkingskosten van ca 6cent, veekosten + vruchtbaarheid 3 cent, voerkosten 6-8cent blijft er dan toch al wel erg weinig over voor rente en aflossing terwijl er ook nog even mest afgezet moet worden, VVO's gekocht moeten worden.

Met de rekening in 1-2/3 keer betalen raak je gewoon achter met betalen of je teert in. Kan mij niet voorstellen dat na een slecht jaar 2015 voor de DOCers nu nog veel spek op de ribben zit om het gat naar de 20cent te dichten. Hebben geen nabetaling, geen interimuitkering. Dat zijn voor de RFC boeren naast de hogere garantieprijs ook leuke meevallers.
WRV70
Is simpel rekensommetje . Tel bij niet te zwaar gefinancierd dat je rond 30 ct nodig hebt om alles te betalen en wat te leven. De rest kom je gewoon tekort.
George
@WRV70
Dan moet je zelfs nog heel erg zuinig leven.
groeier
Geen dure auto's kopen.
Noorderling
.
fendt711variotms
Tja , je zou zelf maar doccer zijn , krachtvoer 6 cent bla bla bla , gaat al jaren mis bij doc ben laatste 5 jaar ook 3 ton ingeteerd vergeleken met een rcf boer
+1
weideboer
Maar je rijdt nog een Fendt Vario?
MTSTAMMINGA
Quote:
@fendt711variotms: vergeleken met een rcf boer

Ja wat zouden die RCF boeren denken momenteel die indertijd verwillige zijn opgestapt ?
groeier
Naar doc of rcf?
cjw73
Das hun eigen keuze geweest hè. Altijd nog beter dan de Nestlé boeren die gedwongen werden om doc'er te worden.
+1
Jack Rijlaarsdam
Quote:
@MTSTAMMINGA: wat zouden die RCF boeren denken momenteel die indertijd verwillige zijn opgestapt ?

Een goed gevoel is goud waard en nergens te koop.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's boer , doc en failliet geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
21
DEELNEMERS
15
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN