Romijn: terugkeer quotering heeft geen effect

Een terugkeer van het Europese melkquotum zou de huidige situatie in de zuivelmarkt niet verbeteren. Dit zegt Kees Romijn, van LTO Nederland.

Deel dit topic

Reacties

groeier
Zo is dat, achter de markt aanlopen is nu zeker geen goed plan.
+3
jg
Cees ziet de productie als vaststaand gegeven, de markt mot en zal het opvreten tegen iedere prijs.
+2
tonny60
Nooooit je ongelijk toegeven
+3
jg
Rusland blijft dicht tot eind 2017,eigen melk eerst. En daarna is het de vraag of Rusland koopkrachtig genoeg is om voor producenten winstgevende prijzen te betalen. Iedereen weet dit, evenals het feit dat interventie alleen voor langere pijn zorgt. Daarnaast is gokken op oplopende olieprijzen in een wereld die schreeuwt om niet-fossiele energiebronnen (RFC zelf) niet slim. De markt zal beter moeten worden door minder aanbod, iets wat een taak is voor alle aanbieders, niet alleen Nzl en Australie. Bij aantrekkende prijzen knalt ook daar de productie weer omhoog.
Freriks
Quote:
@jg: De markt zal beter moeten worden door minder aanbod, iets wat een taak is voor alle aanbieders, niet alleen Nzl en Australie. Bij aantrekkende prijzen knalt ook daar de productie weer omhoog.
Misschien heb ik de afgelopen 30 jaar iets gemist. Volgens mij zijn Nieuw Zeeland en Australië de afgelopen 30 jaar vrijwel elk jaar met meerdere procenten gegroeid in productie, mede dankzij de Europese quotering.
MTSTAMMINGA
Je familie wat uitleggen is moeilijk @Freriks
Maar @jg op andere gedachten brengen is ....
+3
George
Quote:
@MTSTAMMINGA: familie wat uitleggen is moeilijk @FreriksMaar @jg op andere gedachten brengen is ....

Hij heeft toch gewoon gelijk dat er minder geproduceerd moet worden!
+2
matt
@George
Allemaal een paar koetjes minder,maar dat schijnt niet te werken..

Dan maar gas erop,weg met die interventie en gas erop vol gas laat de melkprijs maar zakken dan,hoe meer melk hoe meer verlies.
Worden vanzelf rustig.
+1
jg
Freriks, klopt niet wat je zegt. Ook daar zijn jaren met minder melk tov voorgaande jaren geweest. Zie 2012.
Dus de reaktie van Karst is onzin.
jg
Freriks, produceert Australie meer of minder melk dan Nederland ??
jan is hobbyboer
Gas erop is de enige oplossing.
BoerBart
Financiele compensatie uit het crisisfonds zorgt voor minder geld na 2017?
Dit geldt toch ook voor een derde interventieronde.

Niet langer pappen en nathouden. Laat de bank zijn werk doen. Dan kan het gezonde deel van de melkveehouderij weer verder.
+2
George
Wat een kwibus is die Romijn. Maar ja ook dit Romijnse rijk zal eens vergaan. 😄
cs-agrar
Iemand het nr van Asterix of Obelix?
Frans1
Rare jongens,die romeinen 😄
cs-agrar
Kwam op facebook deze reaktie tegen: Oplossing 1..verlengt de periode van lage prijzen alleen maar. Oplossing 2, veel te laat, en koopkracht van de russen is ondertussen ook gedaald, kortom eea zal wel helpen maar ook geen grote verbeteringen. Oplossing drie hebben we het al dertig jaar over, dus gaat nu op korte termijn niet gebeuren en waarschijnlijk nooit. DE oplossing praat LTO niet over maar is ook vele malen beter dan die van de nmv, namelijk een forse slachtpremie. Kost stukken minder dan interventie, maar media vergeet trlkens te vermelden dat de EU dik verdiend aan interventie..aan slachtpremie niet. Een soort van quotum wat de nmv wil gaat binnen de tTip nooit lukken dus trekken aan dood paard, slachtpremie heeft USA in verleden ook gehanteerd dus kunnen ze binnen tTip niet afkeuren. Conclusie: LTO praat wel maar draagt geen adequate oplossing aan...

Die verwoordt het nog niet zo verkeerd.

Rare jongens, die Romijnen..
+1
MTSTAMMINGA
Slachtpremie zorgde pas echte voor verdubbel in de pratijk in USA

100 koeien verkopen en 200 stuks jongvee of meer weer kopen na een tijdje Die je dan weer molk als de melkprijs weer stijgende was
KuikenenKoe
Quote:
@cs-agrar: forse slachtpremie.

betaald door wie dan ?
kan moeilijk aan europese belasting betaler vragen :ja we melken iets te fanatiek en willen jullie koeien van ons kopen om te laten slachten ? en is net zoals karst zegt bb wordt dan nooit meer gebruikt natuurlijk

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's lto , melkquotum en zuivelmarkt geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
19
DEELNEMERS
13
WEERGAVES
1
TREFWOORDEN