Twee koeien van eigen stier tegelijk honderdtonner

In de fokkerij is alles mogelijk:

Ondanks dat steeds meer koeien de mijlpaal halen, is een levensproductie van 100.000 kilo melk nog altijd een prestatie. Maar twee koeien van een eigen stier, die tegelijk honderdtonner worden, is wel uniek. Dit maakte kenniscentrum voor de veevoeding, Schothorst Feed Research in Lelystad, tijdens de laatste melkcontrole mee.

Deel dit topic

Reacties

arjan_kok
Dit is vooral het oog van meester van houwelingen !
en een stier aanhouden van een koe die al 120000 kg produceerde is dus zo gek nog niet
-2
storm
Wij houden van geen enkele koe een Stier aan!! De Veeverbeteringsorganisaties hebben genoeg keuze en meer verstand van fokkerij als 99% van de veehouders!
Bovendien 99% van de boeren heeft wel een negatieve ervaring of kent wel iemand met een negatieve ervaring met een Stier, 1% van de veehouders kan het al niet meer navertellen
arjen90
Kunnen veeverbeteringsorganisaties meer verdienen bij jou...
Een eigen stier valt in de praktijk meestal best wel mee...
Die organisaties hebben vaak genoeg een stier tussen die op papier mooi is, maar in de praktijk ontzettend tegen valt.
-1
storm
Jij hoort dus bij die 1% , sterkte alvast????
Herbert
Precies arjen, onze veestapel is 80% van eigen stier en 20% ki. De ki vooral voor de betere koeien gebruikt. Toch zie je qua productie nauwelijks verschil tussen eigen stier of ki koeien. Ja, enigste nadeel zijn de risico's die een stier met zich meebrengt, maar met ervaring en een juiste werkwijze zijn die ook gering.
arjen90
Quote:
@storm: Wij houden van geen enkele koe een Stier aan!

wat bedoel je daar eigenlijk mee dan?

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's koeien , melk , stier , fokkerij , melkcontrole en levensproductie geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
6
DEELNEMERS
4
WEERGAVES
3