John Deere niet op Agro Techniek Holland

De eerste die afhaakt, wie zullen er nu volgen?:

John Deere Nederland heeft besloten af te zien van deelname aan de vakbeurs Agro Techniek Holland (ATH). Het besluit is genomen in overleg met de Nederlandse dealers en brancheorganisatie Fedecom.

Als reden noemt John Deere vooral de reisafstand naar Biddinghuizen, die voor vele klanten in de oogstmaand september te groot zou zijn.

Innovaties en updates voor verkoopjaar 2017 gaat John Deere Nederland samen met de John Deere dealers op locatie vanaf oktober presenteren.

'Dat is een passender tijdstip en beperkt de reistijd voor de klanten', geeft John Deere Nederland aan.

Nieuw concept
John Deere Nederland benadrukt het belang van een passende landelijke vakbeurs voor de branche en ondersteunt Fedecom met het samenstellen van een nieuw concept.

Deelname aan de volgende variant van de ATH gaat John Deere Nederland evalueren op basis van het nieuwe voorstel van de organisatie.

Bron: nieuweoogst.nu/scripts/edoris/…

Deel dit topic

Reacties

JD6930
Sorry Grasbaal. Staat er al op. 😉
walker1
Quote Reactie van @JD6930:
Sorry Grasbaal. Staat er al op.

grasBALEN dus.
brabo
Quote:
@Grasbaal: Als reden noemt John Deere vooral de reisafstand naar Biddinghuizen, die voor vele klanten in de oogstmaand september te groot zou zijn.

wat een kul argument,
zeg dan gewoon dat de kosten waarschijnlijk niet tegen de baten op wegen, en dat ook zij last hebben van de weinig handel momenteel.
Noorderling
Handel in de akkerbouw gaat gewoon hard door, is afgelopen jaar ook goed geld verdient, alleen als de enige groep kopers niet komt geef iik hen groot gelijk. Met democombinaties de boer op en de machine beoordelen op jouw grondsoort of ff kijken bij de buurman lijkt mij veel effectiever en goedkoper ipv hele poppekast naar de polder slepen.
JD6930
@brabo

Beetje netter kan ook hoor. Biddinghuizen is gewoon een pokke eind voor mensen die niet de hele dag de tijd hebben. En voor wie zegt dat Biddinghuizen midden NL is... Utrecht is meer midden als Flevoland.

Ze hebben gelijk dat er minder klanten van verder in het land heen gaan als bij lokale beurzen. Dat gaven vertegenwoordigers van een andere standhouder bij de tweede editie al aan. Bij lokale beurzen zoals de Agrovak/landbouwbeurs die om de beurt in Den Bosch en ergens verder naar boven int land gehouden werden kwamen ze constant bekenden( boeren uit de eigen provincie/regio) tegen, bij de ATH blij zijn als je een paar bekenden ziet.

De RMV's doen het steeds beter, niet voor niks, die zijn ook op meerdere plekken int land en voor velen veel dichterbij als het hartje van de Flevopolder, ook al zijn de stands daar veel kleiner en is het een binnenbeurs.

ATH is een prachtige beurs, maar niet voor iemand uit het zuiden of noorden bijv. die 's ochtends en 's avonds de koeien moet melken of iemand die in iedergeval werkzaamheden heeft 's ochtends en 's avonds. Die kan niet even tussendoor naar hartje Flevoland rijden en terug. Ook hebben ze gelijk dat het midden in het oogstseizoen is, al is oktober dat ook wel een beetje, maar een presentatie bij de dealer is veel dichterbij/beter te doen als een waar je anderhalf uur of meer enkele reis voor in de auto zit... 😉

En nu verder in het al drie dagen bestaande topic:

tractorfan.nl/topic/92281/
+1
walker1
Quote Reactie van @JD6930:
Beetje netter kan ook hoor. Biddinghuizen is gewoon een pokke eind voor mensen die niet de hele dag de tijd hebben. En voor wie zegt dat Biddinghuizen midden NL is... Utrecht is meer midden als Flevoland.

De meeste mensen gaan er niet op de fiets naar toe, 1,5, max 2 uur rijden en dan ben je ook vanuit de uithoeken van Nederland wel in Biddinghuizen.

Brabo heeft gewoon gelijk. De kosten van een grote beurs zijn gewoon te hoog, zeker nu er niet veel verkocht wordt.
john deere 7810
@walker1

Inderdaad. een gemiddelde veeboer geeft op dit moment geen cent uit aan het machinepark 😉 En de loonwerker past op dit moment ook wel op. Wordt ook zo'n beetje een 2de bank voor de boer. En allemaal hartstikke leuk dat ATH maar denk dat het weinig opleverd. als je kijkt hoeveel bekende klanten er maar op zo'n beurs langs komen dan loont zich dat niet.
walker1
@john deere 7810 Ja inderdaad, en juist de bekende klanten weten je toch we te vinden en nieuwe klanten vinden zal daar ook niet mee vallen.
JD6930
@walker1

Kzeg toch ook dat je anderhalf uur zeker wel onderweg bent van zuid NL. Zal overigens vanuit het zuidelijkste puntje van Limburg nog wel een stuk langer zijn. Anderhalf uur doe je er vanaf Esbeek met niet teveel filé en een luxe/snelle zakenbak mee.

Het kan ook best te duur zijn, al snap ik dan niet dat de kleinste fabrikanten of importeurs er wel kunnen staan... Van de importeurs zijn wss een groot deel lid van de organiserende partij maar of dat nou zoveel voordeliger is...

De afstand zal vast en zeker ook een rol gespeeld hebben. Op regionale beurzen komen nou eenmaal een hoop bekenden van de aanwezige vertegenwoordigers op de stand wat makkelijker praat als met totaal vreemden. Op de ATH komen alleen mensen die of dichtbij wonen of zelf niet opt land of in de stal hoeven te werken. Loonwerkers zullen er ook wel wat tussen zitten die er langs gaan maar het hoeft maar een beetje goed weer te zijn en ook die haken af. Dat was wel te zien bij de JD Customer Days in 2011, in eens aantal dagen erg goed weer de helft haakt af omdat ze werk opt land hebben.

Voor Tobroco is een beurs als ATH vast ook duur maar die staat er wel, waarom zou een miljardenbedrijf het niet kunnen opbrengen en een bedrijf dat een paar duizend machines per jaar maakt wel? 😉
john deere 7810
@JD6930

heel simpel: Het is niet rendabel. thats it! Waarom geld uitgeven aan iets wat niet wat opleverd. Tobroco zal het veel van de nederlandse markt moeten hebben denk ik. En het zal toch per merk/machine toch verschillend zijn.
walker1
Quote Reactie van @JD6930:
Kzeg toch ook dat je anderhalf uur zeker wel onderweg bent van zuid NL

is ook kwestie van plannen, je kan ook iemand regelen die een keer het melken overneemt.
Dan rijd je om 7:00 weg, sta je mooi om 8:30 op de beurs en heb je de hele dag.
Voor een akkerbouwer is het misschien wat lastiger plannen met oogsten, maar evengoed is het dan net een rustige week.
JD6930
@walker1

Das ook weer zo.

Mijn ouders gingen altijd graag even naar de Agrovak en de landbouwbeurs, maar de ATH vinden ze veel te ver, wat ik kan begrijpen. Nu zijn er wel mensen die het melken over kunnen nemen al is er maar 1 die dat voor niks doet( mijn broer) maar die is weinig beschikbaar door met name z'n werk.

Zelf heb ik afgelopen twee ATH en 1 GTH editie het geluk gehad mee te kunnen rijden met de Kok, 1e keer ATH met een vertegenwoordiger, 2e keer ATH( 2 dagen) en GTH met Geert-Jan, en de opbouw/afbreken ook mee kunnen maken door meerijden met vrachtwagen. Zou zelf de afstand er wel voor over hebben maar kan me goed voorstellen dat het voor iemand die 7 dagen per week het hele jaar door lange dagen maakt anderhalf uur enkele reis voor een beurs ver is, ook terwijl er dichterbij ook kleinere zijn, en er ook werk overgenomen moet worden door anderen die dat in veel gevallen niet voor niks doen, wat met deze prijzen ook niet zo fijn is. 😉

Achja, we zullen zien, maar afwachten of ze er volgende editie wel staan, en of die dealerpresentaties wel echt zo regionaal bij de dealers zelf zijn als ze nu zeggen. 😉

Zelf zou ik persoonlijk gruwelijk balen als de Kok er niet staat. 😛 Maar dat moet ik nog even afwachten, er werdt enige tijd geleden gezegd dat ze er staan maar nog niet te vinden bij de merken op de site van de ATH.
walker1
@JD6930 Het is altijd nog zo dat Biddinghuizen een stuk centraler is dan Amsterdam, waar in het verleden altijd de landbouwrai was. Die werd toch ook altijd druk bezocht en klaagde niemand over de afstand en iedereen had vervanging voor het melken, want als de rai voorbij was gingen er velen nog even naar die gezellige straatjes zoals de Oudezijds Voorburgwal, Oudezijds Achterburgwal en de diverse zijstraatjes. Niet alleen de boeren, maar ook de vertegenwoordigers, etc die daar vaak de hele rai in een hotel verbleven.

Misschien is dat wel het probleem, er is verder geen ruk te beleven in Biddinghuizen 😄
radium45
Quote Reactie van @walker1:
geen ruk
Whahaha, Dan moet je toch weer in 020 zijn?
weurding
Quote:
@walker1: De kosten van een grote beurs zijn gewoon te hoog, zeker nu er niet veel verkocht wordt.

denk dat jd nu gaat stunten met fikse kortingen, kan er wel af 😉
brabo
Quote:
@JD6930: Biddinghuizen midden NL is... Utrecht is meer midden als Flevoland.

Utrecht is voor mij ook dichter bij dan Biddinghuizen, maar waarschijnlijk zijn er ook wel noordelingen die willen komen, dus die lokatie is echt niet zo slecht gekozen. Voor diegene die er naar toe willen, die kunnen echt wel iets geregeld krijgen waardoor ze niet perse om melkenstijd thuis hoeven te zijn.
Ik ben er elke keer nog geweest, en vind het een mooie beurs. Maar ik kan heel goed snappen dat de handel nu toch behoorlijk op zijn kont ligt en dat dat de echte reden is om er dit jaar niet aan mee te doen.
Geef dat als John Deere dan ook gewoon aan en kom niet met die drogreden dat september een lastige maand is. Als ze het later gaan doen dan zal het voor een buitenbeurs ook niet meer meevallen, en eerder in het seizoen kun je ook de pech hebben dat half Nederland toevallig met het graskuilen bezig is.
+4
radium45
@JD6930 Wat een onzin schrijf je weer, Biddinghuizen ligt in het centrum van het land. Zelfs vanuit Brabant is het bijna in een uur te doen. Met de auto dan he, niet met de fiets.
+11
George
Hoeven we ons daar niet groen en geel te ergeren. 😄
pa
Het is geel,groen en arrogant. Ra ra ra wie ben ik??
jan w
De melkmachine fabricanten hebben er de laatste keer toch ook lang niet allemaal gestaan.
JJ
Ben er zelf aantal edities geweest als bezoeker en heb ook vastgesteld dat het geen hele denderende bedoeling is. Locatie is logistiek gezien niet verkeerd.
In de Landbouwsector is het momenteel niet breed.
En zulke beurzen zijn niet goedkoop voor standhouders (en bezoekers). De mensen die dit soort evenementen bezoeken zijn mensen die serieus plannen hebben en hoe dan ook de bedrijven toch wel opzoeken, mensen uit de buurt en scholieren/studenten.
Het is inderdaad een rekensom en gehoord/gezien worden m.a.w. Status.
Alleen bedrijven die er niet naar toe gaan zullen niet schrijven dat het onrendabel is omdat dat communicatief gezien niet strategisch is.
+2
jehan
Ja vroeger met de trein naar de rai ..heb toen nooit iemand horen klagen dat het te ver weg was ..maarja vroeger werd er ook minder geklaagd ..mensen waren niet zo verwent als nu ..
radium45
@jehan of met de trein naar Liempde
jehan
@radium45 ja ook dat nog ja. denk toch dat ze beter van alle john deeres rijplaten moeten gaan maken
Sanderzz
Maar de landbouwrai was ook wel iets heel anders als de ATH. de rai moest en zou je heen, daar gebeurde het. en vooral daar werd veel handel gedaan. en vooral die handel word er niet meer gedaan. t is alleen maar kijken.
en idd ook de sfeer want dat is er totaal niet in biddinghuizen. en om nog maar te zwijgen van de weersinvloed daar..... ook wel met een nat pak thuis gekomen!
john deere 7810
@Sanderzz

en hoe intressant is tegenwoordig een beurs nog? alles valt ja te zien op internet?

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's john deere , lto en doc geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
26
DEELNEMERS
13
WEERGAVES
4
TREFWOORDEN