Illustratie van: Sammy2004

Belgisch zuivelbedrijf Olympia stoot 80 boeren af

Het Belgische zuivelbedrijf Olympia stoot 80 melkveehouders af in de zuidwestelijke provincie Henegouwen. Van de 310 leveranciers zitten deze boeren het verste af van de centraal gelegen Olympia-fabriek in Herfelingen (Vlaams-Brabant).

Deel dit topic

Reacties

oldhuus
Dat is makkelijk, teveel melk? Afstoten maar.
MTSTAMMINGA
Vroeger ging het zo eerst afstoten boeren ,dan ophouden of worden overgenomen Heb het vroeger in Caliefornia mee gemaakt met Formost op afstaant Iedere boer daar overleefde dat finaceel niet daar Even zonder melkgeld melken
jvt
Kunnen terecht bij LDA... lachen man, die hebben nu basisprijs van 20 ct en naar verwachting 16 ct in juli.
+1
pieta
Rare humor heb jij.
+1
jvt
Bedoelde dit sarcastisch, Pieta. Sorry als je dit niet door hebt. Gewoon triest dus, als je van je melk af wilt geraken je bij LDA terecht komt. Fabriek betaald door de jaren heen trouwens best een nette prijs, maar in de goede jaren wat meer als bijvoorbeeld Campina of Arla, in de slechte melkprijsjaren betalen ze wat minder. Maken hoofdzakelijk melkpoeder, dus reageren wat meer op sentiment in de markt.
+1
pieta
@jvt
Ik bedoelde het ook sarcastisch, jvt. Sorry als je dit niet door hebt. 😄 plaatsen kan helpen.
gaitoetklooster
Knap waardeloos.En dat kan ZOMAAR ? Het lijkt FC wel!
+1
horstink
Dat is het risico wat je als leverancier neemt... niet mee hoeven financieren in je melkverwerker betekent slechts afname zekerheid voor de duur van je contract. Dat kan dus ook op enig moment niet verlengd worden...een gevolg van keuzes die in het verleden gemaakt zijn.
Nick83
Quote:
@horstink: Dat is het risico wat je als leverancier neemt... niet mee hoeven financieren in je melkverwerker betekent slechts afname zekerheid voor de duur van je contract.

Volgens mij heb ik eens geleden dat die Belgische leveranciers niet eens mochten mee financieren in FC. Die kregen die keuze gewoon niet.
jvt
@Nick83

Klopt helemaal, ze konden dus lid worden van cooperatie LDA, waarbij je je af moet vragen wat dat oplevert als je hier geld in stopt als je hetzelfde melkgeld of meer krijgt als je aan particulier levert, ofwel milcobel, zelfde verhaal
arjan_kok
Ze hebben weinig keus denk ik 80 eruit of alles op de fles
KuikenenKoe
die ene zin snap ik eigenlijk niet
olympia beurt nauwelijks 1000 euro per ton en interventie zit op 1600 of is daar simpele verklaring voor ?
Nick83
Het is denk ik appels met peren vergelijken...
gezienus
Interventie prijs is toch 21
Freriks
Maar niet onbeperkt. Er zijn tenders waar je op in kunt schrijven, dacht ik te weten tenminste.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's melkveehouders en zuivelbedrijf geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
15
DEELNEMERS
11
WEERGAVES
0