Melkveehouderij bespottelijk gemaakt in filmpje

Columnist Willem van Laarhoven beschouwt in het vakblad Melkvee van zaterdag 30 april een video waarin de melkveehouderij flink op de hak wordt genomen. „De video kan werken als een eye-opener, maar ook veel verzet oproepen, zoals dat ook bij mij direct opkwam”, aldus de senior adviseur van adviesbureau Valacon.

Deel dit topic

Reacties

+1
dorpsrandhoeve
Om eerlijk te zijn herken ik de situatie bij mij niet in dat filmpje. Ook andere uitspraken vind ik een tikkeltje overdreven.
+1
cjw73
Overdrijven kunnen deze groepen wel en daarmee proberen ze zinnen er door te drukken. Dezelfde categorie als wakker dier en degelijke.
Alleen wij zitten er mee.
maaarte
Leuke griet.. Totdat je het geluid aan zet... Ze hebben wel weer een paar gruwelijke fragmenten weten te vinden daar zullen ze wel trots op zijn
magerehein
Ga niet eens klikken.Zit in de zelfde categorie als die lamlul die heeft zitten klagen over een mechanische rodeo stier.Alsjeblieft zeg
zeppmann
Ik heb het filmpje niet gezien, maar het zal wel weer uit de activisten hoek komen. Je mag vinden wat je wilt van de melkveehouderij, maar constant een negatief en vertekend beeld neerzetten werkt alleen maar tegen deze groeperingen en maken zichzelf ongeloofwaardig. Het omzetten van gras, mais en reststromen uit de voedingsmiddelen industrie in waardevol voedsel kan alleen door een herkauwer gedaan worden. Dat is hét sterke punt van de melkveehouderij. Daar hoor ik die gasten nooit over. Het enige wat deze activisten willen bereiken is het uitdragen van hun religie en gaan net zolang door tot iedereen bekeerd is tot het veganisme.
hans van toos
Toos van Hans zegt:

Gezellig filmpje. Leuk knip en plak werk ook 😞 Ik ben benieuwd of juffie Janus zelf wel eens op een melkveebedrijf is geweest en waar de opnames vandaan komen (niet uit NL in ieder geval).

Kortom: ik voel me niet aangesproken.
vanloon
Wat een dom blond wijf zeg , poeh!
KuikenenKoe
Quote:
@vanloon: Wat een dom blond wijf

was dat maar waar het denken dat mensen van dieren partijen dom zijn is helaas niet waar en maakt dus probleem groter wel hebben ze vaak een mening die nergens op gebaseerd is en dit wel als de waarheid kunnen zien en brengen

vind trouwens niemand dom, wel doen of zeggen mensen domme dingen
ga er zelf altijd van uit dat een ander slimmer is dan mij
buorman
Strekking van het verhaal is mi dat een melkkoe uiteindelijk na bewezen diensten ook aan de haak komt.
En de vraag wat een melkkoe dan uiteindelijk beter af is dan een vleesbeest/stier.
Uiteraard word daarbij het eea aan misstanden uitvergroot in beeld gebracht
Greetje
Hoho, kalm an, een echte man blijft altijd netjes en hoffelijk.
+3
Pluto
Ik kijk niet eens .Aktie groepen proberen al jaren de dieren op te waarderen naar de menselijke maatstaven, en wat hebben ze bereikt de mensen zijn naar beneden gehaald tot beesten !!.
spotmelker
Ze zullen voor hun landgenoten die door cola e.d. vééél te zwaar zijn geworden wel geen soortgelijk filmpje opnemen.
ikweethet
De enige manier is laten zien aan de consument dat het er niet zo aan toegaat in de melkveehouderij hier in Europa.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's melkveehouderij , melkvee en vee geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
13
DEELNEMERS
13
WEERGAVES
1