0

Hoe kunnen we biodiversiteit in het schap verhogen?

In ons eigen land is de biodiversiteit in het winkelschap toegenomen door import van exotische producten. Het seizoensaanbod van Nederlandse groenten en fruit in supermarkten is juist kariger geworden. Bij zuivel is het winkelaanbod wel breed, maar niet als je kijkt naar de genetische diversiteit van bijvoorbeeld runderrassen. Lakenvelders en blaarkoppen vinden vooral hun weg naar de consument via korte directe ketens. Ook de biologische sector heeft veel minder last van machtige ketenpartijen voorin de keten (de Monsanto’s) en onderin de keten (de Jumbo’s). Deze partijen zorgen in reguliere ketens voor veel standaardisatie en minder biodiversiteit, aldus Jack Stroeken van Slow Food Nederland.

Wat denken jullie, hoe kunnen we biodiversiteit in het schap verhogen?

Deel dit topic

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's zuivel , biodiversiteit , lakenvelders en blaarkoppen geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
0
DEELNEMERS
0
WEERGAVES
3