Illustratie van: joop2

Perceelsoppervlakte / Kavel 10

Mooi duurt niet zo lang, de boekhouder had er al voor gewaarschuwd maar schijnt dat al die succesvolle GPS metingen, extra hectares na een jaar door RVO gewoon weer terug gezet word, sommige hebben zelfs nog geen toeslagrechten gebeurt?

Deel dit topic

Reacties

oldhuus
Quote:
@ArdEshuis maar stel dat je ha. Winst op papier hebt.... Kun je beter € 2000 betalen dan grond kopen van... €55000

Quote [Mts KJ, JJ en JK van Weperen]:
Twee weken geleden hebben de mannen van Kavel 10 uit Drachten onze percelen opgemeten met behulp van GPS. Uiteindelijk zijn we op 2,66 hectare voordeel uitgekomen. In deze tijd waarin elke vierkante meter telt erg mooi meegenomen!
+1
kaas
Kavel 10 die meet met een systeem wat goed gekeurd is door rvo bezwaar indienen met goede onderbouwing en foto,s
oldhuus
Quote:
@kaas: foto,s

Ja foto's 😁
Nick83
En zoals die hier rijd ... sorry, maar volgens mij hangtie toch wel iets te overdreven op het uiterste randje als die niet al boven het water hangt. Zoiezo vraag ik me af wat die bij zo'n slootkant doet. Zo'n slootkant moet gewoon goed in te tekenen zijn.
oldhuus
Quote:
@kaas: een systeem wat goed gekeurd is door rvo

Het 'systeem' is dus goedkgekeurd, net als dat je een goedgekeurde spuitmachine hebt en dan de slootkanten doodspuit, gaat RVO ook niet leuk vinden.
+3
friesboertje
Gewoon gezond verstand gebruiken en niet in die mooi weerpraatjes trappen. Als er veel winst is, is het voorheen gewoon slecht ingetekend. Je tovert ee echt niet zonaar een hectare bij.
m uut m
Wij hebben 6 km houtwallen mag jij proberen netjes in te tekenen.
RVO volgd de kroon projectie elk jaar weer discussie over +- 2 ha.
Greetje
Hier laten meten door kavel 10, 0,7 hs. winst op 50 ha. Helaas door RVO vrijwel geheel teruggedraaid.

We hebben nu een bezwaarschrift ingediend, kijken of dat nog wat uithaalt.
oldhuus
Ze hebben bij iedereen de perceelsgrenzen opnieuw vastgesteld, ook als je geen GPS meting hebt laten doen.
+1
MTSTAMMINGA
Rudie Freriks In NieuweOogst
In het stukje Vanaf het erf bl 38
Geeft de keiharde werkelijkheid wel aardige weer Is ook mijn ervaring

Als ze je persoonlijk nameten na een jaar En het klopt niet Klopt je bemesting plan ook niet van dat jaar oa
+2
Freriks
Wat me bezig houdt is de aanstaande gecombineerde opgave en dan vooral de opgave gewaspercelen. Wat zal de oppervlakte dit jaar zijn? Vorig jaar waren we het hier in de buurt zo zat dat we Kavel 10 opdracht hebben gegeven een GPS meting te doen. Eindelijk een einde aan dat oeverloze gezeur over de grenzen van percelen. Je wilt ook een keer weten wat de oppervlakte nou echt is. Percelen ingemeten, bestanden geüpload en klaar.
Totdat ik de toekenning van betalingsrechten onder ogen kreeg. Dat klopte volgens mij niet, want de gps meting gaf 0,4 ha meer aan. De boel nog eens nagekeken, wat er nou weer aan de hand is. Dus Kavel 10 maar eens gebeld of zij er iets van snappen. Dit komt enkele keren per jaar voor was het antwoord. RVO doet een nieuwe inmeting en is vergeten dat er een gps meting is uitgevoerd. Gewoon digitaal bezwaar indienen en de bestanden als bijlage meesturen. Zo gezegd zo gedaan.
Wordt je op een dag gebeld door RVO over het bezwaar door een vriendelijke dame. Ze hadden toch wel wat bemerkingen bij een aantal percelen. Zo was er een kavelpad bij een perceel meegenomen. Bij een ander perceel was een kavelsloot deels meegenomen en zo ging het bij verschillende percelen door. Trouwens, Kavel 10 was bekend en dat klonk nou niet direct positief. Dan begin je je toch wat zorgen te maken en terecht. Het bezwaar werd op alle punten afgewezen en per perceel werd een opmerking gemaakt. Natuurlijk heb je intussen de kaart op mijn dossier nog een paar keer goed bekeken en zie je inderdaad wat zaken die niet kloppen bij de gps meting. Kavel 10 meet erg ruim. Bij rondvragen hoor je veel meer boeren die hetzelfde meemaken.
Toch maar eens de rechtshulp ingeschakeld om beroep aan te tekenen. Na het doorsturen van de documenten en een paar gesprekken kom je tot de conclusie dat het lastig wordt om de percelen op gewenste grootte te krijgen. Vooral omdat het snippertjes zijn langs slootranden maakt de slagingskans klein. Dan moet je de afweging maken of je je energie hier in wilt steken. RVO blijft elk jaar de oppervlakte vast stellen op basis van nieuwe luchtfoto’s. GPS meting worden wel erkend en je kunt ze inlezen, maar RVO bepaalt zelf of ze de meting moet overnemen. Dus het jaarlijkse gedoe met perceelsgrenzen blijft. Een dure les geleerd.

Dat was dus mijn column. Er zijn hier in de buurt en wat verder weg veel boeren met dezelfde ervaring
Nick83
Kavel 10 word betaald door de boer, dus ze doen wel hun best om meer oppervlakte dan RVO te meten, anders belt niemand ze.
zeppmann
Ze komen binnenkort bij mij, maar begin nu te twijfelen of het wel door moet gaan.
+1
komelker 2
Voor dat geld kun je ook een melker nemen en een weekendje weg, daar heb je meer aan.
+1
jan w
Stond ook iets in de nieuwsbrief van RVO. De luchtfoto's waarover het RVO beschikt zijn meestal recenter dan de gps meting.

Volgens mij is het alleen maar om personeel en stagiaire's aan het werk te houden. Als de maat van de percelen toch 1 keer goed bekend is, veranderen deze toch niet meer. Of ben ik nu gek!!
ejb
Dat dacht ik ook.
Ik had dus ook bezwaar gemaakt bij 3 percelen totaal 0.1 ha, niet veel dus maar wou eens zien hou dat ging. 1 perceel kreeg ik mondeling al gelijk en 2de perceel zat een rijspoor in naar maisperceel erachter en die spoor trokken ze eraf omdat er geen gras groeide ten tijde van de foto, heb ze dringend geadviseerd om een foto van later in het jaar te bekijken omdat er wel degelijk gras groeit.

we wachten af.
Jack Rijlaarsdam
Quote:
@ejb: perceel zat een rijspoor in naar maisperceel erachter en die spoor trokken ze eraf

Vonden ze ook niet dat het dan gelijk twee aparte percelen zijn, omdat het gescheiden is door dat spoor? Met daardoor de eis dat er twee aparte derogatiemonsters gestoken moeten worden.
ejb
@Jack Rijlaarsdam
Nee dat vonden ze nog net niet.
Maar ben wel benieuwd wat ze hiermee gaan doen.
Nick83
Quote:
@jan w: Stond ook iets in de nieuwsbrief van RVO. De luchtfoto's waarover het RVO beschikt zijn meestal recenter dan de gps meting.

Wat natuurlijk een belachelijk argument is. Percelen worden niet uit hun eigen groter of kleiner.
jan w
Alleen als ze van rvo komen meten, meten ze bv. bij mais van de 1e rij tot de laatste rij en niet van perceelsgrens tot perceelsgrens.
+1
jan w
Maar wat ik niet snap is, dat ze bij het rvo ieder jaar weer komen met de aanpassingen van de percelen. Als een perceel toch eenmaal een "Maat " heeft , dan veranderd deze toch niet ieder jaar weer.
Hoeveel onnodig en onzinnig werk gaat hier wel niet inzitten. Dat volk kun je gewoon beter direct ontslaan.
+2
MTSTAMMINGA
Quote:
@jan w: Dat volk kun je gewoon beter direct ontslaan.

Je moet maar zodenken Beide keren hebben we dat volk op de kost 😄
jan w
@MTSTAMMINGA
Maar dan lopen ze ons tenminste niet meer in de weg.
Nu heb je ieder jaar weer dat de perceelsgrootte wijzigd.
weurding
Quote:
@jan w: Als een perceel toch eenmaal een "Maat " heeft , dan veranderd deze toch niet ieder jaar weer.

verleden zomer een voordroogkuil gezet op het land, mooi dat ze de oppervlakte eruit gehaald hadden aan het eind van het jaar 😉
janv
Je hoef niet te bellen!,vandaag kwam met een rot snelheid een medewerker van kavel 10 achterom gesjeesd.Heb er maar nix van gezegd,maar de toon was gezet...
Vroeg of ik interesse had voor meting percelen,heb geen interesse zei ik,maar ja,bij die boer en die boer mocht hij wel meten,(noemde namen)Dus je bent een sukkel als je kavel 10 niet laat meten bla bla.Nog een verhaal over erkenning RVO erachteraan,maar hij kon verder geen garanties geven.
Dan heb ik nix aan een hermeting.
oldhuus
Hier ook geweest, maar vind het nogal een duur grapje, 800 euro voor een middagje crossen, en dan maar hopen dat er überhaupt wat bij komt, voor 1 jaar.. Ga je zelf een middagje lijntjes zetten kom je ook al een heel eind, wel opletten met je derogatie, wat als bij controle RVO er half hectare minder meet, kom je grasland tekort ben je je derogatie kwijt en megaboete of mestoverschot.
Freriks
Derogatiecontrole is niet zo spannend. Heb ik nu 2x meegemaakt. Je moet de grondmonsters op orde hebben en de kuil monsters. Je ontvangt ze met koffie. Je laat zien dat je alle papieren in orde hebt en dat ze een kopie mee mogen nemen. Ook van de KLW. en het is klaar. RVO gaat echt geen percelen op locatie inmeten.
Jack Rijlaarsdam
Quote:
@Freriks: RVO gaat echt geen percelen op locatie inmeten.

Ik heb nog nooit derogatiecontrole gehad. Vraag me af waarom ik daarvoor kuilmonsters moet kunnen laten zien. Wel perceelscontrole gehad, de nVWA-er heeft de percelen lopend met een gps-baak in de hand in gemeten. Maand later was hij er weer: een perceel vergeten. Nu Kavel10 in laten meten, begin maart ge-upload, ben benieuwd naar het vervolg.
MTSTAMMINGA
@Freriks
Hier wel !!
Freriks
@MTSTAMMINGA is dat ook voordeliger dan kavel 10?
MTSTAMMINGA
@Freriks
Een boete gehad van 350 euro en het bemestingplan mocht ik aanpassen

En de grap was ik had HUN grens overgenomen De grens terug zetten lukt niet ppfff Was eigenen land met rietveld aansluitent Dan ziet zo'n grens er in mei anders uit als in dec Toen ze het persoonlijk hebben opgemeten
Mc_douwel
Hier wouden ze ook komen meten vond het nogal knap geld voor een rondje van 3km terijden (25ha aan en blok)
kon het voor half geld als er geen extra ha uitkwamen en even over de rechtsgeldigheid krijg je geen duidelijk antwoord
jan w
Hier meet een loonbedrijf ook met gps voor kavelmeting.
+1
gaitoetklooster
Laat kavel 10 hier zelf FF reageren, ze lezen ZEKER mee. Kunnen ze de erfafspoeling ook meten?
Freriks
Het jaarlijkse feestje weer gevierd: gecombineerde opgave. en ja hoor, de oppervlaktes zijn weer een beetje anders dan vorig jaar. Ben je weer een uur verder voordat de perceelsgrenzen kloppen met mijn praktijk.
en nu bier!!
PIONIER
Je kan toch gewoon het betreffende perceel aanpassen in het overzicht? Gewoon hun maat opgeven. Laat ze blij zijn dat ze er weer 3 are afgesnoept hebben. En anders gewoon opgeven want dan passen hun het wel aan en heb je zelf niks te klooien met dat geteken.
Fokke1980
Je kan idd de topografische grens overnemen en volgens hun zit je dan altijd goed. Maar helaas gaan die ook wel eens door de sloten heen.
Erco
Hier een halve hectare winst op 38 ha, had eerlijk gezegd op iets meer gehoopt. Als ze dit twee jaar accepteren heb ik m'n geld er weer uit
janv
Quote:
@Erco: Hier een halve hectare winst op 38 ha, had eerlijk gezegd op iets meer gehoopt. Als ze dit twee jaar accepteren heb ik m'n geld er weer

Als je grond achteraf niet klopt en je komt met je 20 % mais oppervlakte in de knoei heb je en probleem.
+1
Erco
Hier geen mais dus geen probleem
+2
Fokke1980
Hoi ik ben ook landmeter en snap alle frustratie en discussiepunten.
Klakkeloos je land laten opmeten heeft absoluut geen zin meer. Wij bekijken momenteel eerst in mijn percelen en bekijken hoe u/rvo heeft ingetekend en meten dan 1 a 2 percelen ter controle. Indien de perceelsgrenzen niet kloppen dan maken wij voor u bezwaar. U kunt zelf goed zien hoe de grenzen liggen.
Indien u vragen heeft mag u altijd bellen wij helpen graag naar de juiste oppervlakte. En als de landmeter juist meet dan wordt de gps meting gewoon overgenomen. Maar dat gaat niet over de kante percelen. De discussie gaat vaak om rondom het erf en onder de bomen. En foto's maken van u erf grenzen wanneer er afwijking heeft plaats gevonden zoals gedempte sloot , bomen gesnoeid , grondbult geëgaliseerd.

Fokke Tuinier 0621565091
jan w
Hier ook een GPS meting laten doen en die was hier precies het zelfde als wat wij de laatste jaren op hebben gegeven. verschil 0.02 ha.. En toen weten ze het bij RVO het altijd beter en halen er altijd zo'n 0.5 ha af.
Als de meting goed is, dan blijft dat perceel toch ook precies even groot. het groeit niet en het krimpt niet en als de meting goed is , kan de loonwerker er ook gebruik van maken. Kan zijn, dat de meting cq gps coordinaten iets verschuiven. Als je dan een eikpunt hebt is dat ook zo aan te passen.

Hoeveel onnodige dure uren gaan er wel niet in zitten om alle percelen ieder jaar weer op nieuw op te meten bij het rvo. Laat ze dan komen controleren en eenmaal goed is goed.
fendt711variotms
Nou net bericht gehad van rvo , bezwaar wordt klakkeloos aan de kant gegooid , zonder enig betoog ,
lekker die jongens van kavel 10 , mooie praatjes verkopen , wat een klote oplichterij , weer 1800 euro armer
jan w
Gewoon bellen!
zeppmann
Goeie keus dat ik ze op het laatste moment heb afgezegd om alles in te meten !
fendt711variotms
Gewoon geldklopperij , meer kan ik ni zeggen , ongelofelijk
+1
meelezer10
Je hebt zelf de opdracht gegeven om het op te laten meten.

Ik kan het niet volgen hoor hier heb ik zelfs het idee dat rvo eerder de oppervlaktes te ruim dat te klein opgeeft. Het lijkt wel of geen boer meer weet wat de kadastrale maten van een perceel zijn.
+2
weurding
Ik heb ook absoluut geen klagen over rvo en de intekening, veel meer moeite met al die mensen die zgn inspelen op regelgeving met als doelstelling er hoofdzakelijk zelf beter van te worden
wotan2
Om het gezeur bij RVO te voorkomen blijf ik meestal van de door hun op gegeven perceelgrenzen af. Ik neem het echter niet meer zo nauw met de opgave van pacht of eigendom. Ik heb een perceel wat gedeeltelijk pacht en de rest eigendom is. Vroeger splitste ik dat op, totdat een of andere wijsneus vond dat die grens niet goed lag en aanpaste. Gevolg: afwijking van meer dan 10 procent ten opzichte van de opgeven oppervlakte = korting, en dit terwijl de totale oppervlakte van dit perceel wel precies klopte!
Over Gps metingen; Van de week was hier een kraanmachinist om sloten opnieuw open te graven die in geen 20 jaar geveegd waren. Hij had een tablet bij met daarop een klikmelding voor de leidingen die daar in de buurt lagen. Volgens de melding lag alles onder de sloot aan de andere kant, terwijl in werkelijkheid alles onder het pad tussen deze 2 sloten lag.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's gps , toeslagrechten , boekhouder en rvo geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
49
DEELNEMERS
23
WEERGAVES
76