Melkprijs maart

In het kader dat je uiteindelijk zeer nieuwsgierig bent hoeveel je nu eigenlijk ontvangt over de afgelopen maand, hier mijn FCDF prijs

eiwit 3,688 . FCDF 3.595
vet 4,961 . FCDF 4.564
lactose 4,494 . FCDF 4.538
ureum 20.0 . FCDF 21.6

melkprijs
30,76 ex, . FCDF 29.82
32,61 incl btw. FCDF 31.60

volgende maand dus duidelijk onder de 30 cent

Deel dit topic

Reacties

cjw73
Geen idee waar maart op uit komt. Weet ik eind volgende week pas.
BoerBart
Met FC gehaltes beur je in April 25.2 Ct per kg. Dit is toch geen nieuws?
cjw73
Ben geen lid van die club, boerbart
gaitoetklooster
Duus nog meer liters leveren !
pa
Quote:
@gaitoetklooster: Duus nog meer liters leveren

Lekker je eigen naar het armenhuis melleke. Ga toch onder een paard hangen. Zie je de wereld eens van een andere kant
+1
weurding
E 3,804
v 4,868
l 4,526

31,01 cent excl 32,87 incl
met een beeeetje geluk nog net 30 cent over april
de hoef
Jij wint wij zitten er net onder nu
weurding
Ben bang wij de rest van het jaar ook zeger 😞
+1
meelezer10
@weurding
Ach zolang we iedere maand maar meer melkgeld kunnen beuren als vorig jaar ben ik tevreden. Tot nu lukt dat heel goed.

beur in maart 29.88 ex btw daar zit wel een leuk plusje bij van dik 1100 euro focus planet.
weurding
@meelezer10meer melkgeld is misschien niet zo'n probleem maar daarentegen komen de extra kosten van de meerdere liters er toch echt wel bij
meelezer10
@weurding
heb je gelijk in. meerkosten vallen tot nu toe nog al mee. denk dat ik nauwlijks ruwvoer hoef aan te kopen. Om een of andere reden lukt het dit jaar om met een laag ureum toch liters te melken. het ureum is tot nu toe 7 punten lager en dat scheelt ook weer veel mestafzet. Voer wel iets meer brokken.
weurding
@meelezer10 zolang je maar geen rare dingen hoeft te doen om meer liters te melken zal het ook allemaal wel wat meevallen, focusplanet gaf een magere plus hier overigens, kan je 2 keer flink van uit eten, meer ook niet 27,90 minus 25 inhouding
Coen
@weurding , de 'Foqus planet toeslag voor ontwikkelpunten' over de melkleverantie 2015 is een mooie toeslag, maar geen pure winst want je moet er ook iets voor doen 😄
+1
weurding
@Coen
hadden 110 score op 4 punten, vindt het wel goed zo, 40 op celgetal,en dat vindt ik toch 1 van de belangrijkste, bepaalt ook voor een groot gedeelte je ddd
meelezer10
@Coen
klopt heb ibr en bvd tankmelk onverdacht aangevraagd. Heb het abonement ook weer gelijk opgezegd. Meld ik me in november weer aan.
weurding
@meelezer10natuur kan ik geen punten voor krijgen, doen we niks mee
jan is hobbyboer
Quote:
@weurding: ddd

Ik ben weer standaard droogzetters gaan gebruiken, mijn ddd was laag genoeg, en ik heb geen zin om risico te lopen. De antibiotica resistentie agv de paar dosis penicilline die ik gebruik zal vast ook wel meevallen. Als ik me herinner wat er vroeger allemaal bij die varkens door het water ging als ze beetje kuchten, dan is dit bij de koeien gewoon lachwekkend weinig.
Nico96
@weurding
Elk bedrijf is verschillend, ik had 40 punten voor natuur. Totaal 150 punten, ruim 800 euro, makkelijk verdiend.
+1
weurding
@Nico96 ook niks op tegen hoor, maar we vallen daar gewoon niet onder, makkelijk zat, pakken wat je pakken kan 😄
Nico96
@weurding Telt de vergroening niet als natuur? Ik dacht dat als je met vergroening meedeed bij de gecombineerde opgave dat ook meetelde.
weurding
@Nico96we hebben derogatie
de hoef
Quote:
@meelezer10: dik 1100 euro focus planet.

komt waarschijnlijk bij ons vandaan
Nico96
@de hoef
100 is gemiddeld, dat kun je toch gemakkelijk halen?
jan is hobbyboer
Quote:
@Nico96: 100 is gemiddeld, dat kun je toch gemakkelijk halen?

60 hier 😄
Nico96
@jan is hobbyboer Heb er voor 2016 al 120.
de hoef
@Nico96
hier niet volgend jaar hoger dan bvd vrij
+1
Nico96
@de hoef Dat scheelt iid veel, ben al jaren IBR vrij en sinds vorig jaar ook BVD vrij.
Wilbert
@Nico96
Alle bedrijven met derogatie en minder dan 120 ha zijn vrijgesteld van de vergroeningseisen. Volgens mij is het niet de bedoeling dat je dan automatisch 40 punten aanvraagt / krijgt. Daar moet je wel wat extra's voor doen.
Nico96
@Wilbert ok, derogatie geeft dus vrijstelling voor de vergroeningseisen, dat wist ik niet. Overigens heb ik mijn punten verdiend omdat ik veel beheersgrond in gebruik heb.
Frans1
Quote:
@Nico96: Overigens heb ik mijn punten verdiend omdat ik veel beheersgrond in gebruik heb

Dat vind ik dus niet terecht,je krijgt land in gebruik met gebruiksbeperking,en vervolgens beloont de melkfabriek jou voor beperkingen die jou door de eigenaar opgelegd wordt
oldhuus
@Nico96
Krijg maar 10 voor natuur 😞 Maar wel een boel werk houtwallenzooi..
Heb wel grond wat uitermate geschikt is voor vogeltjes land natte dooradering ofzoiets, maar in de pachtwet staat iets over landbouwkundig gebruik en dat is natuurbeheer dus niet.
weurding
@Frans1de beperkingen heten niet voor niets beperkingen 😉 ik hoef geen beheersland puur om die focusplanet punten
KuikenenKoe
Quote:
@jan is hobbyboer: vroeger allemaal bij die varkens door het water ging

klopt was vroeger is nu graadje strenger dan bij koeien
Nico96
@Frans1
Ze gebruiken dat voor reclamedoeleinden heb ik begrepen. Ik heb die grond bijgepacht, ik kan dat ook niet doen, maar ik denk dat wat hectares van dat land op elk melkveebedrijf in te passen is. Er zij genoeg bedrijven die grond met beperkingen huren, of in eigendom hebben. Als je geen raad weet met je armoede ben je niet waard dat je hem hebt zei mijn vader altijd.
Nico96
@oldhuus Het is al heel vlug landbouwkundig gebruik. vee inscharen, maaien voor voederwinning, is allemaal landbouwkundig.
Frans1
Quote:
@Nico96: Als je geen raad weet met je armoede ben je niet waard dat je hem hebt zei mijn vader altijd.

Mooie praat hadden ze vroeger 😄
Maar serieus,ik gun jou dat land wel,maar ik snap niet dat de melkfabriek jou hier punten voor geeft,omdat die beperkingen niet jouw verdienste zijn-jij zorgt niet voor die omstandigheden,maar je MOET je daar aan houden-maar voorwaarden waaronder jij dit pachten mag
Frans1
Quote:

1 ding scheelt Jan, het kost je ook niet veel
Frans1
Quote:
@weurding: ik hoef geen beheersland

Ik ook niet 😄
Ik heb altijd medelijden als ik ze hier in de buurt die eerste snede weg zie werken,wat een troep is dat. 1 keer een paar ha gekocht,koeien haalden hun neus er gewoon voor op 😄 Jaar later alle balen door de mengkuil gedraaid om er vanaf te zijn 😞
Heb wel eens balen 2e snede gehad,dat ging mooi,droog bijvoeren in de herfst
jan is hobbyboer
Quote:
@Frans1: het kost je ook niet veel

Het kost mij helemaal nix, en het interesseert me ook helemaal nix, allemaal gezeur. Het gaat om de intentie, niet om de regeltjes, maar in Nederland wordt dat vaak omgedraaid.
Nico96
@Frans1
Mijn verdienste is dat ik deze grond gebruik voor mijn melkveehouderij, en daar kan RFC weer mee pronken. Overigens heb je wel gelijk wat dat maaisel betreft, ingekuild vreten ze het hier ook heel slecht, maar beweiden met jongvee gaat gelukkig prima. Ik heb er nu een paar jaar hooi van gemaakt, dat vreten ze een stuk beter.
Frans1
Quote:
@jan is hobbyboer: Het kost mij helemaal nix

Dat is niet waar,als je minder dan 102 punten hebt kost het je geld
Frans1
Quote:
@jan is hobbyboer: en het interesseert me ook helemaal nix

Geen cooperatieve gedachte Jan,beetje je best doen kan geen kwaad
+1
jan is hobbyboer
Quote:
@Frans1: Geen cooperatieve gedachte Jan,beetje je best doen kan geen kwaad

Zolang de mensen die het minste voor het imago van de melkveehouderij doen de meeste kwantumtoeslag krijgen, wat wel andere groottes van bedragen zijn, heb ik niet zoveel met die coöperatieve gedachte, iedereen is voor zolang het hem maar geen geld kost.

Dus hebben ze van die speciale industriemelkers opties in die lijst gezet, IBR en BVD vrij, vooral belangrijk bij grote koppels koeien waar veel gekocht en verkocht en verplaatst wordt, dus vooral industriemelkers. Bij gesloten kleine extensieve bedrijfjes met veel weidegang is de ziektedruk niet zo hoog. Daar kost het behouden van die status alleen maar geld, zonder dat het iets extra's oplevert. Ben jaren officieel IBR vrij geweest maar behalve paar 100 euro dokken heb ik er nooit iets voor terug gezien. Dus ook mee opgehouden, poppekast om de GD in de lucht te houden hebben we hier een hekel aan. Voor natuurbeheer hoef je alleen maar in te vullen dat je op je triple maaier aan de vogeltjes denkt, dat soort onzin is alleen maar bureaucratie. Geen bloem te bekennen in de weilanden van industriematig gerunde melkveebedrijven.

Ik wil best serieus aan dit soort regelingen meedoen maar dan moeten er ook echt keuzes gemaakt worden, niet dit soort industriemelkers vriendelijke onzin bedenken en dan net doen of we zo goed bezig zijn. Als ze echt iets willen (wat ik sterk betwijfel) moet het imago vriendelijke boeren veel sterker beloond worden. En als dat imago nix waard is, we hebben immers in dit land voor industriemelken gekozen, dan moet je ook niet van die onzin regelingen bedenken.

Varkensboeren dachten ook de consument te kunnen overtuigen door te laten zien dat die varkens heel erg schoon waren in hun betonnen kolossen zonder zonlicht. Gelukkig is de consument daar ook niet ingetrapt.

Keuzes maken dus, en niet dit pappen en nathouden beleid. Kies dan gewoon voor industriemelk en zorg dat de kwantumtoeslag veel verder omhoog gaat, zodat je zo snel mogelijk op de gewenste schaalgrootte zit. Betaal bijvoorbeeld een dubbeltje extra boven de 4 miljoen liter, dan zitten de overblijvende boeren zo op gemiddeld 500 koeien.
-1
brabo
Quote:
@jan is hobbyboer: IBR en BVD vrij, vooral belangrijk bij grote koppels koeien waar veel gekocht en verkocht en verplaatst wordt, dus vooral industriemelkers. Bij gesloten kleine extensieve bedrijfjes met veel weidegang is de ziektedruk niet zo hoog

Meeste risico om ziektes op te lopen doen ze toch echt in de wei. Zeker als de buurman ze ook buiten heeft lopen.
Titus de Wolff
Quote:
@jan is hobbyboer: industriematig

industriemelkers, industriemelk ,

Ik vind het heel typerende en juiste aanduidingen en wil ze er ook maar in houden, maar nu weet ik even de juiste benaming van de niet- industriematige boer niet. Jan, help mij eens even, moet dat zijn:
pre-industriematig, hobbymatig (vind ik voor mij niet zo goed)
ambachtmatig, vakmatig, natuurmatig, flintstonematig, boerderijmatig, onindustriematig? Zeg het maar.
Nico96
@jan is hobbyboer De industriemelkers zijn de bron van alle kwaad blijkbaar.
Dat focusspul bestat maar net, en toch is het helemaal niks volgens jou, prima, maar ik denk dat met IBR en BVD, en ok natuurbeheer in Focus, er geld van de grote naar de kleine bedrijven vloeit.

IBR en BVD vrij doe je vooral voor jezelf, met gezond vee is het te verdienen. Enten als verzekeringspremie, en RFC betaalt een gedeelte van de entkosten via focus terug.
+1
MTSTAMMINGA
@Titus de Wolff
Ik vind al die namen maar matige voor zo'n mooi beroep
Wat zo intensief 😄 met de natuur verbonden is 😞
+1
jan is hobbyboer
Quote:
@Titus de Wolff: Zeg het maar.

Ik wordt altijd voor ot-en-sien boer uitgemaakt. Tijdje geleden was ik de 'Roel van Duijn' van de melkveehouderij, je zegt het maar. RFC moet gewoon keuzes maken, als ze mee willen liften op het goede imago dat de niet-industriemelkers voor hun verzorgen, dan moeten ze er maar voor betalen. Nu zitten ze voor dubbeltje op de eerste rang. Dat gaat natuurlijk niet eeuwig duren, zeker niet nu Nederland vol voor industriemelk gekozen heeft. D'r komen steeds minder 'ot en sien' boeren en steeds meer industriemelkers. Maar net als met de fosfaaatdiscussie is beetje pro-actief managen van problemen niet echt iets waar de landbouw goed in is.
jan is hobbyboer
Quote:
@brabo: Zeker als de buurman ze ook buiten heeft lopen.

Daar hoef je je tegenwoordig geen zorgen meer over te maken, kans dat dat gebeurd is bijna 0. Meeste mensen hebben al nauwelijks boeren als buurman en als je die dan hebt (ik heb er 2) dan is de kans dat die ze ook buiten heeft wel erg klein. Moet hier inmiddels minstens km verderop om koeien in de weide te zien. Zo'n collega prutser heeft er ook altijd nog stuk of 30 in mooie bosrijke omgeving lopen.
+1
Druk
@MTSTAMMINGA
Die zgn industriemelkers zijn volledig onafhankelijk van de natuur 😞
Industriematig houden van melkvee is niet de goede outlook, niet de goede license-to-produce maar wel de keiharde realiteit 😞
Titus de Wolff
Quote:
@jan is hobbyboer: niet-industriemelkers

Het kan, maar hier valt jouw creativiteit mij wat tegen.

Maar voor de rest; ik ben dat helemaal met jou eens. Alleen, je kunt er wel niet voor zijn, je houdt het niet tegen. Waar vroeger de economie in dienst was van de mens, is de mens nu in dienst van de economie.
arie.j
Quote:
@jan is hobbyboer: Daar hoef je je tegenwoordig geen zorgen meer over te maken, kans dat dat gebeurd is bijna 0. Meeste mensen hebben al nauwelijks boeren als buurman en als je die dan hebt (ik heb er 2) dan is de kans dat die ze ook buiten heeft wel erg klein.

Niet ieder woont in die achterse hoek bij jullie. 😉
Hier zit ik in de strook wat men de Randstad noemt,in de verte de Drechtsteden, en even wat verderop zie je hoge gebouwen van Rotterdam.
Maar mijn 2 buren-boeren aangrenzende aan mijn land hebben straks de koeien buiten .En telen geen mais
+1
pieta
Quote:
@Nico96: en RFC betaalt een gedeelte van de entkosten via focus terug.

RFC betaalt helemaal niets. De boeren verrekenen het onderling. Dat is in essentie anders.
janv
Quote:
@Druk: Die zgn industriemelkers zijn volledig onafhankelijk van de natuur ????
Industriematig houden van melkvee is niet de goede outlook, niet de goede license-to-produce maar wel de keiharde realiteit ????

Jij en Coen kunnen wel door 1 deur:)
Coen
@janv , het copyright (bescherming tegen ongeoorloofd gebruik) van de term industriemelken ligt bij JiH, wordt hier nu te pas en te oppas door iedereen gebruikt 😄
jan is hobbyboer
Quote:
@Titus de Wolff: is de mens nu in dienst van de economie.

Dat doen de meeste mensen zichzelf aan, kapitalistische hebzucht. Je moet je eigen dingen volgen en je niet gek laten lullen door allerlei adviserus met een dubbele agenda, dan wordt je op gegeven moment slaaf van het systeem. Heb helemaal geen last van. Voel me ondanks de ongekende regelzucht in de landbouw nog steeds erg vrij boer (let op boer, geen manager), kan morgen wat anders gaan doen als ik het zat ben. Zo'n dag als vandaag, mooi zonnetje en dan de koeien in de weide, is toch een prachtig gezicht. Daar wordt ik dan weer helemaal blij van 😄. Dat pakt niemand je toch af.
Nico96
@pieta Daar heb je natuurlijk gelijk in, maar dat neemt niet weg dat je als je ent, een gedeelte van de kosten terugkrijgt.
jan is hobbyboer
Quote:
@Coen: het copyright

De term is 'Open Source', iedereen mag er gebruik van maken.
janv
Quote:
@Coen: het copyright (bescherming tegen ongeoorloofd gebruik) van de term industriemelken ligt bij JiH, wordt hier nu te p

Het is een term die mij meer zegt over de gebruiker van de term,(bedoel het niet negatief)als over de zogenaamde industrie melker zelf.
Denk ook dat je met deze term jezelf misschien iets te kort doet,want alle melk is wit of het nu bio of gangbaar is in welke vorm dan ook .
+1
jan is hobbyboer
Quote:
@janv: want alle melk is wit

Alle Cola is zwart, alleen weet Coca Cola er wel een heel wat aardigere prijs voor te krijgen dan de huismerken van Lidl en Aldi. Dat is nu juist het probleem van de melkveehouderij, we leven in een land waar we een Coca Cola prijs nodig hebben met onze hoge kostprijs en we stevenen met onze 'rug naar de consument' houding' af op een Lidl prijs voor bulk melk. Doc boeren weten inmiddels al waar zo'n idiote keuze voor (efficiente) bulk productie toe leidt, een ramp. Daarom is het zo'n gemiste kans dat de regering samen met ZLTO gekozen heeft voor de industriemelk benadering. Varkens dienen hierbij als mooi voorbeeld, maar men is ziende blind. Het is niet anders. Het is alleen jammer van een op zich mooie sector dat ze zich zo ten gronde richt.
janv
Quote:
@jan is hobbyboer: Alle Cola is zwart, alleen weet Coca Cola er wel een heel wat aardigere prijs voor te krijgen dan de huismerken van Lidl en Aldi. Dat is nu juist het probleem van de melkveehouderij, we leven in een land waar we een Coca Cola prijs nodig hebben met onze hoge kostprijs en we stevenen met onze 'rug naar de consument' houding' af op een Lidl prijs voor bulk melk. Doc boeren weten inmiddels al waar zo'n idiote keuze voor (efficiente) bulk productie toe leidt, een ramp. Daarom is het zo'n gemiste kans dat de regering samen met ZLTO gekozen heeft voor de industriemelk benadering. Varkens dienen hierbij als mooi voorbeeld, maar men is ziende blind. Het is niet anders. Het is alleen jammer van een op zich mooie sector dat ze zich zo ten gronde ri

In de zomer is 80 % vd koeien buiten Jan,en in de winter bij nieuwe open de stallen goed zichtbaar.Snap je vergelijking met varkens niet want die zitten allemaal binnen in dichte schuren.
jan is hobbyboer
Quote:
@janv: In de zomer is 80 % vd koeien buiten Jan

Ik vind die 80% wel knap als ik in CBS cijfers lees dat 31% van de koeien nooit buiten komt (in het zuiden al de helft). statline.cbs.nl/StatWeb/publication/…

De trend is ook duidelijk naar meer opstallen, minder dag en nacht weiden dus gewoon minder weidegang, dus nu regering en ZLTO aangegeven hebben dat industriemelken de toekomst heeft denk ik dat trends versneld zullen doorzetten.
janv
Quote:
@jan is hobbyboer: De trend is ook duidelijk naar meer opstallen, minder dag en nacht weiden dus gewoon minder weidegang, dus nu regering en ZLTO aangegeven hebben dat industriemelken de toekomst heeft denk ik dat trends versneld zullen doorzetten.

Dan is dat duurzaam.
jan is hobbyboer
Quote:
@janv: Dan is dat duurzaam

Duurzaam is volgens mij een goede melkprijs, en als de meerderheid van de boeren denkt die te kunnen krijgen door het industriematig houden van koeien en een bulk product te leveren, dan is dat maar zo. Ik denk daar anders over. Een constant hoge melkprijs en bulk gaan niet samen.
+2
KuikenenKoe
Quote:
@jan is hobbyboer: Een constant hoge melkprijs

hoeft niet constant es een jaartje voor kwartje en dan 10 jaar 2 kwartjes
mag ook wel
pieta
@Nico96
Beter zou je kunnen zeggen dat als jij nou niet ent je het betaalt voor een ander die wel ent of vrij is. 😄
Titus de Wolff
Quote:
@jan is hobbyboer: . Je moet je eigen dingen volgen en je niet gek laten lullen door allerlei adviserus met een dubbele agenda, dan wordt je op gegeven moment slaaf van het systeem.

Het leven is niets anders dan als een adviseur een ander wat wijs te maken. Om er zelf beter van te worden. Niemand hoeft voor zijn gezondheid of om zijn dorst te lessen of om wat voor reden ook melk te drinken. Toch raken we die vette overbodige dikmakende zuigkalverslurp ook altijd nog weer kwijt. Dankzij al die beste adviseurs.
+1
weurding
Quote:
@Titus de Wolff: vette overbodige dikmakende zuigkalverslurp

jij bent wel erg trots op je product 😉
+1
spotmelker
Quote:
@Titus de Wolff: die vette overbodige dikmakende zuigkalverslurp
Gelukkig zijn er veel consumenten die dat zo lekker vinden dat ze het blijven kopen.
jan is hobbyboer
Ik krijg ongeveer een kwartje per liter.
weurding
Jij levert toch ook aan rfc?
+1
gezienus
Is geen markt voor Ot en Sien melk
jan is hobbyboer
Quote:
@gezienus: is geen markt voor Ot en Sien melk

Nederland heeft gekozen voor industriemelk. Ik krijg een negatieve kwantum toeslag en omdat bijna alle koeien net gekalfd hebben zijn de gehalten wat lager, dan kom je ongeveer op een kwartje uit. Maar ze vreten steeds meer gras, dus tot november verdienen we nog wel iets met deze melkprijs, kost niet veel als ze alleen gras en wat brok vreten.
arie.j
@gezienus
Waar een markt voor is maakt jij of ik niet uit.
Biologisch is niet helemaal Ot en Sien, maar wel met verplicht weiden enz.
En de prijs is prima.
Verder levert bv. boerderij zuivel met liefst een verhaal erbij tegenwoordig voor sommige bedrijven een flinke plus op.
En kaas gaat ook steeds meer onder naam en merk.
--Jan levert zijn melk in bulk bij de rest af, dat het een wedepremie krijgt is dan leuk, maar je moet verder geen extra verwachten als het bij de grote hoop in de RMO gaat.
Dan zou hij iets als bv. boerenkaas onder eigen naam moeten gaan maken.
Coen
@arie.j ..... of een eigen melktap aan de weg, met een flyer erbij en kassa 😄
jan is hobbyboer
Quote:
@arie.j: Dan zou hij iets als bv. boerenkaas onder eigen naam moeten gaan maken.

Zo gek is jan gelukkig niet. Dan blijf ik 100x liever computeren, dat gepruts met die kaas en dat gezeur met die klanten, da's niet echt wat voor mij. Ben ik qua hygiene ook veel te makkelijk voor, ik kan het echt wel zien liggen, en dat mag bij kaasmakerij absoluut niet heb ik altijd begrepen.

Ik klaag trouwens niet over deze melkprijs, het is een prijs van nix, maar op het moment kan ik makkelijk van m'n neventakje leven, dus alles wat de melk opbrengt is mooi meegenomen.
MTSTAMMINGA
Quote:
@jan is hobbyboer: k krijg ongeveer een kwartje per liter.

Het saldo waar een industriemelker van droom momenteel 😞 😞
Nico96
@mtstamminga als dat je saldo is, gaat het nog niet zo verkeerd.
jan is hobbyboer
Quote:
@MTSTAMMINGA: Het saldo waar een industriemelker van droom momenteel

Saldo wordt hier bepaald door de bijbaan 😄. Op het moment ben ik weer veel te druk, dus saldo gaat lekker, kwartje halen we wel 😄.
Coen
Karst, die industriemelkers mogen momenteel blij zijn als de variabele kosten worden goed gemaakt 😄
+12
Frans1
Quote:
@Coen: die industriemelkers

Stop nu maar eens met anderen in de hoek zetten,zelf een intensief megabedrijf die niet aflost, waar zoonlief nog buiten de deur werkt,en dan hier maar lopen zeiken over alles in balans houden 😞
Als ik met 160 of 170 koeien ook nog buiten de deur moest werken voor inkomen gingen vandaag die koeien nog weg
Coen
@Frans1 , als je niet weet hoe het zit moet je je mond dicht houden.
+1
weurding
Quote:
@Coen: je mond dicht houden.

hij heeft het ook getypt 😉
+2
KuikenenKoe
Quote:
@Coen: , als je niet weet hoe het zit

je geeft zelf een voorzetje
hoe zit het dan ?
+1
Frans1
Quote:
@Coen: als je niet weet hoe het zit moet je je mond dicht houden.

Oeps,dat waren een paar tenen.
Ik schrijf de enkele dingen die jij hier wel eens gemeld heb achter elkaar,niet meer niet minder.Dat dat niet leuk klinkt kan ik niks aan doen.
Maar als we allemaal onze mond moeten houden wordt het wel rustig hier 😄
Frans1
Quote:
@jan is hobbyboer: Saldo wordt hier bepaald door de bijbaan

Nee,het inkomen woordt bepaald door de bijbaan
+1
paul1
@Frans1
Jan bedoelt banksaldo
+1
Coen
@Frans1 , niks geen lange tenen, maar feitelijke onjuistheden.

we zijn niet intensief, maar zelfvoorzienend qua eigen ruwvoer, en ook geen megabedrijf.
werk buitenshuis van de zoon was tot einde schooljaar 2011/12, toen bedrijfsomvang uitgebreid middels stalbouw droogvee/jongvee.
aflossingsvrije financiering met scherpe renteopslag zijn afspraken uit het verleden die we koesteren 😄
de hoef
Quote:
@Frans1: mond moeten houden

ik zwijg
+2
KuikenenKoe
@de hoefbeloofd. ?
+1
pieta
@Coen
Zolang mega meer het gevoel is dan feitelijk beschreven en intensief en/of extensief ook niet objectief is vast te stellen is het moeilijk oordelen.
jan is hobbyboer
Quote:
@pieta: Zolang mega meer het gevoel is

Die 150 koeien van Coen is de menselijke maat ver te boven, en valt dus gewoon binnen de mega-club.
koeboer
Hoe gek wil jij je zelf maken met de melkprijs van maart,door focus planet totaal vertekend beeld .Hier bij 170 punten 32,46 ex btw. toch leuk extraatje van bijna 1500
weurding
Toch is het in je uitbetaling per liter meegenomen, net als 1 keer in het jaar de weidepremie, weet dat er een heel verschil in kan zitten dan qua uitbetaling maar het is uiteindelijk wel je eigen prestatie! 😄
hans1980
Zie dat het hier ca. 5 cent minder is t.o.v. maart 2015 en toen was het ook al klagen ...dus...
weurding
Quote:
@hans1980: ook al klagen

zolang we geluid maken ademen we nog 😉
KuikenenKoe
Quote:
@hans1980: en toen was het ook al klagen

wat eigenlijk is om geslagen de stemming is nu : en nu zo gauw mogelijk naar de 20 cent
"het kan raar verkeren "
+1
MTSTAMMINGA
Quote:
@KuikenenKoe: nu zo gauw mogelijk naar de 20 cent

Dat rekente wel makelijk Gewoon 2 keer zoveel leveren als toen hij 40 cent was 😞 😞
+2
cjw73
@MTSTAMMINGAkan ook anders.
MTSTAMMINGA
@cjw73
We zullen het beleven wat er gebreurd als de melkprijs werkelijk nog verder zakt
+2
KuikenenKoe
@MTSTAMMINGAiemand vertelde me eens

Een mens praat meer over wat hij heeft beleefd dan wat hij heeft verdiend
jan is hobbyboer
Quote:
@KuikenenKoe: Een mens praat meer over wat hij heeft beleefd

Da's ook veel leuker. Geld is alleen maar lastig als je er te weinig van hebt om leuke dingen in het leven te doen, voor de rest heb je er niet veel aan.
weurding
Quote:
@KuikenenKoe: dan wat hij heeft verdiend

verdienen is 1, krijgen 2 😉

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's melkprijs , eiwit , btw , ureum en lactose geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
103
DEELNEMERS
26
WEERGAVES
2