Stabile indexdraai volgens ki kampen


De aprildraai bevestigt de kwaliteiten van de prominente KI Kampen fokstieren. Leonidas Rf handhaaft zich keurig in de top van de dochtergeteste zwartbonte stieren met 191 NVI en 111 totaal exterieur waardoor hij tevens op roodbontbasis in de top van ranking staat. Onveranderd blijft dan ook zijn prima opgebouwde productie-index van +307 kg melk met positieve gehalten van +0.08%vet en +0.09% eiwit. Nieuwkomer van de vorige draai Bodyguard, eveneens drager van de roodfactor voegt 15 punten toe aan zijn totaalindex uitkomend op een prima van 137 NVI. Debet aan zijn stijging is met name zijn winst op het productievlak (+30 inet) uitkomend op een prima productie-index van +697 kg melk in combinatie met -0.09% vet en +0.10% eiwit! De roodfactor heeft Bodyguard meegekregen van vader Jerudo. Mede hierdoor is hij breed inzetbaar in de zwartbontpopulatie door zijn verfrissende bloedvoering. Ook voor de secundaire kenmerken laat Bodyguard mooie cijfers noteren maar met 98 geboortegemak is hij geen pinkenstier. Gehaltenstier Profit en melkstier Salero leverden iets in en komen uit op respectievelijk 129 en 128 NVI. Voor pinkenstier Gyros, allrounder Apparition en gehaltenvererver Wellness waren de verschuivingen minimaal. Met een productie-index van +185 kg melk +0.31% vet +0.20% eiwit resulterend in 175 inet blijft Apparition onverminderd een aantrekkelijke stier en ook voor pinken is hij een zeer geschikte partner met 106 geboortegemak. Vermeldingswaardig is ook zeker nog dat de oudgedienden Montreux +7 en Big Winner +17 kunnen toevoegen aan hun totaal-index

Bij de Red Holsteins bevestigd Red Cliff zijn status als topstier, nu met +6 uitkomend op 159 NVI staat hij opnieuw hoog genoteerd in de roodbonte dochtergeteste ranking. Voor beenwerkvererving wist pinkenstier Red Cliff twee punten winst te pakken en bovendien handhaaft hij zich prima als ultieme melkvererver met+ 1285 kg. Stalgenoot Lorenzo moest na zijn opmars bij de decemberdraai nu een pas op de plaats maken veroorzaakt door inlevering van 5 punten voor dochtervruchtbaarheid. De fokstieren Red Wing, Torpedo en Talentino die al volop derdekalfs dochters in de indexberekening hebben zagen hun indexen nagenoeg onveranderd blijven. De roodbonte nieuwkomers zorgen wel voor enige opwinding. Met 197NVI in combinatie met 111 totaal exterieur debuteert Jerudozoon Youri als hoogste nieuwkomer op plek 7 in de Red Holstein ranking. Naast zijn hoge exterieurvererving laat pinkenstier Youri een uitstekend secundaire vererving noteren. Voor melkaanleg vererft Youri ondergemiddeld maar wel met een dikke plus voor de gehalten. Voor de aAa gebruikers, Youri heeft met 462 een weinig voorkomende code. Naast Youri maakt stalgenoot Aalshorst Special een prima debuut met 138 NVI. Hij overtuigt met een uitstekende productie-index in combinatie met een solide exterieurvererving van 105 totaal. Op secundair vlak laat Pleasurezoon Special ook nergens een steekje vallen waardoor hij kan worden aangemerkt als een mooie allrounder geschikt voor gebruik op pinken.

Deel dit topic

Reacties

+2
bossinkgait
Dat is nou het resultaat van jarenlange gezonde fokkerij en niet als een kip zonder kop achter de hoge cijfertjes aanlopen, maar kijken naar de koeien!
arjan_kok
En ze kunnen het ook nog eens voor zeer concurrerende prijzen !
Deutzrijder
KI Kampen goed bezig ????????
Deutzrijder
KI kampen goed bezig zonder vraagteken natuurlijk foutje
Freriks
KI Kampen maakt op haar site ook melding van een stabiele draai, maar ziet een aantal stieren desondanks terrein verliezen. Zo verloor Brook Red Expression (Jotan x Classic), zoon van voormalig NRM-kampioene Brook Marie 61, 42 NVI-punten en moest ook Ammervelde Lorenzo (Destry x Lightning) 39 punten prijsgeven, vooral door een verlies van 5 punten dochtervruchtbaarheid. Ook Midwolder Manilla (Fidelity x Shottle) verloor 21 punten, daar waar Aalshorst Special (Pleasure x Classic) juist 23 punten won ten opzichte van zijn voormalige genomic fokwaarde en met een NVI van 138 op basis van melkgevende dochters debuteert.

bron: melkvee.nl/nieuws/8731/…

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's melk , pinken , stier , eiwit , nzo , holstein , holsteins , red holsteins , aaa , taal en vruchtbaarheid geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
5
DEELNEMERS
4
WEERGAVES
5