De weidevogel de nieuwe melkkoe of communicatiemiddel?

"Iedereen is ernaar op zoek, het nieuwe verdienmodel voor de weidevogel. Begint er één met Gruttomelk, zet de volgende in op Kievitkaas. Allemaal mooie initiatieven, maar voor zover ik weet kan je een weidevogel niet melken en is zij maar een gedeelte van het jaar in onze weilanden te vinden. Toch zit er een positief punt in het vermarkten van deze producten. Ze maken van de consument bewuster, en dat hebben we wel nodig als agrarische sector. Tenslotte zijn ‘burger’ en ‘consument’ vaak twee heel verschillende personen."

Wilco Brouwer de Koning van Boerderij Ter Coulster vertelt over agrarische verdienmodellen, bewuste burgers en de adoptie van weidevogels:

Deel dit topic

Reacties

+1
Titus de Wolff
Stalmelkers kunnen ook aan het verdienmodel meedoen met mussen of zwaluwen; dan krijgen we ook stalvogelmelk. 😃
+1
Freriks
Moeten we de burgers ook ganzen en zwanen laten adopteren, maar dan met afnameverplichting of verplicht een week op het eigen gazonnetje thuis houden. Ook zeer leerzaam.

Gaat Wilco Brouwer ook vertellen wanneer het nest is leeggeroofd door vossen, kraaien, ooievaars, steenmarters en andere beschermde rovers?

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's melk , melken , koe , melkkoe , kaas , boerderij , burgers , weidevogel en verdienmodel geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
2
DEELNEMERS
2
WEERGAVES
3