Aantal bedrijven met meer dan honderd koeien groeit

Er zijn steeds minder bedrijven met minder dan vijftig koeien, terwijl het aantal bedrijven met meer dan honderd koeien gestaag toeneemt. Het aantal bedrijven met melkkoeien nam in de afgelopen vijftien jaar met elfduizend af naar 18.264 bedrijven.

Schaalvergroting neemt ook in de melkveehouderij toe, blijkt uit vandaag gepubliceerde cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Het aantal bedrijven met minder dan vijftig koeien is ten opzichte van 2000 met bijna 75 procent gedaald: van 15.426 naar 3.985 bedrijven.

Meer: veeteelt.nl/economie/nieuws/…

Deel dit topic

Reacties

brabo
Ik sta er eigenlijk van te kijken dat er nog 4000 bedrijven zijn die minder dan 50 koeien hebben. Toch nog zo'n 22% van het totaal aantal veehouders.
In deze regio ken ik er eigenlijk niet zo veel
weurding
Ken er genoeg, maar laat men nou niet gaan denken dat dit die 200000 zijn die er momenteel teveel zijn in NL en komende jaren gaan verdwijnen
KuikenenKoe
Verdwijnen niet nee
Maar durf wel een weddenschapje aan dat er over 10 jaar geen 4000 meer zijn die minder dan 50 melken
Om een kratje bier ok?
weurding
@KuikenenKoedaar heb je wel gelijk in, maar de trend is dat er ongeacht het aantal koeien toch minder bedrijven komen, maar dat krat bier mag je hebben 😄
KuikenenKoe
@weurding
Drinken we hem samen op ok
+1
cjw73
Niet iedereen heeft zoveel koeien als daar in barboland!!
kaas
Oud nieuws dat weten wij ook wel dat de bedrijven met 100 koeien en meer er steeds meer van komen
+1
ricardo
Komt ook weer een tijd dat bedrijven van 100 en meer in aantal gaat zakken statistisch gezien 😄
arjan_kok
Krijg je nieuwe categorie van 500 en meer erbij
3 speen
Is er nog een categorie van 5 koeien
weurding
In zwitserland 😉
buorman
Staan de categorieën; droge boterham, belegde boterham en dik belegde boterham ook in het rapport ??
+2
jan is hobbyboer
In lijstje met boeren met koeien groter dan 1.65m sta ik misschien wel bovenaan, alles is zo relatief. Wat maakt het nou uit hoeveel koeien iemand heeft, ik merk er nix van dat boeren op grotere bedrijven gelukkiger zijn dan de kleine keuterboertjes, en da's toch eigenlijk het enige dat telt. Ik zie bijvoorbeeld maar weinig industriemelkers die trots foto's maken van hun kalfjes en koeien en die bijv. op facebook zetten, nog mooie reclame voor de sector ook. Het is vaak, hoe groter hoe zakelijker. Dan mag ineens niets meer geld kosten.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's melkveehouderij , koeien en schaalvergroting geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
13
DEELNEMERS
10
WEERGAVES
82