Illustratie van: XC 70

Cijfers erfafspoeling mogelijk overschat

De berekende hoeveelheid mest- en voerresten die jaarlijks van een boerenerf afspoelt, wordt mogelijk (veel) te hoog ingeschat. De emissies uit gemeentelijke riooloverschotten daarentegen moeten in de praktijk vele malen hoger zijn dan berekend.

Deel dit topic

Reacties

paul1
Inderdaad, zwaar overschat, maar dat wist ik al lang.
George
Bij ons spoelt er niet veel af want daar ligt niks.
+6
Grasbaal
De "kleine" vervuilers worden keihard aangepakt maar de echte grote vervuilers ontspringen de dans. Gisteren bij Eenvandaag een item over de extreem vervuilende containerschepen: buitenland.eenvandaag.nl/tv-items/66097/… maar 16 van die enorme schepen zijn net zo vervuilend als alle auto's in de wereld... en hier in Nederland krijgt een boer een boete van de moderne roofridders als er vanaf zijn erf water loopt dat iets teveel stikstof bevat...
oldhuus
Haha, ja Dierenpartij wil een extra belasting op vlees vanwege co2, maar ondertussen rijden ze in een Prius uit Japan, vreten ze soja uit Brazilië, bakken op palmolie uit Indonesië, en het huis vol Chinese spullen.
paul1
Klopt
+1
George
Erfafspoeling? Bestaat er ook straat en parkeerplaatsafspoeling.
+1
arjan_kok
Zou mooi zijn als er heldere cijfers komen zonder de factor 'beschuldigende vinger' of geijkte onwaarheden , maar laat ieder eens op eigen erf kritisch rondkijken er valt meestal wel wat te winnen en het mes snijd aan twee kanten want erfafspoeling is gewoon voederwaarde en/of mineralen verlies
garriet vant pad

Bovendien handhaven de waterschappen met twee maten, stelt Rotgers. ,,Waterschappen hebben met gemeenten afgesproken dat er niet gehandhaafd wordt bij overtredingen van gemeenten. Handhaven mag alleen als eerst een verzoek tot handhaving wordt ingediend, en dat verzoek mogen gemeenten weigeren. Waterschappen handhaven daarentegen wel bij overtredingen van agrariërs.”

Handhaven met twee maten dit is toch de wereld op zijn kop
Een verzoek indienen om een boete te mogen uitschrijven nou dat laat je raden en dan als gemeente ook het woord DUURZAAM te gebruiken. En maar boertje plagen met hinderwetscontroles.
Hun eigen mazen in de wet creëren om de burgers maar rustig te houden met oog op rioolheffingen.
familie pelle
Verbaast mij toch enorm dat zoiets niet eerder onderzocht is. Wie komt er vandaag de dag nog voor ons op?
+1
spotmelker
Quote:
@familie pelle: Wie komt er vandaag de dag nog voor ons op?
Boeren zijn veel te passief op dat gebied, betalen lijdzaam de boete en denken er vanaf te zijn. De 'wolven' blijven echter terugkomen.
spotmelker
Quote:
@familie pelle: Wie komt er vandaag de dag nog voor ons op?
Boeren zijn veel te passief op dat gebied, betalen lijdzaam de boete en denken er vanaf te zijn. De 'wolven' blijven echter terugkomen.
zeppmann
De slootjes tegen de bebouwde kom zijn veel smeriger dan achter een boerenbedrijf.
mijnietgezien
En ze vergeten ook even dat die rioolwaterzuiveringen eigenlijk een soort boerensloten op turbo zijn. Die erfafspoeling binnen een paar honderd meter sloot wel weer afgebroken.
Pluto
AFGELOPEN HERFST OP DE KRINGLOOP BIJEENKOMST GEVRAAGD AAN DE MAN VAN HET WATERSCHAP HOE HET KAN DAT DE VERONTREINIGING IN DE SLOOT AAN GEMETEN WAARDES VEEL HOGER IS DAN IN DE BODEM VAN DE PERCELEN ZELF?.
hij HAD DAAR GEEN VERKLARING VOOR.
DJ-D
Bij zo'n bijeenkomst sturen de hoge 'slimme linkse rakkers' altijd een stomme naieve afgevaardige waar niemand wijzer van wordt. Dat is hun tactiek.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's erf en malen geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
15
DEELNEMERS
12
WEERGAVES
1
TREFWOORDEN