Eet échte Boerenkaas

Heel jammer dat niet alle boerenkaas van rauwe melk wordt gemaakt:

Eet Boerenkaas. Dan pak je alles in één. Boerenkaas is zowel vers, als volvet én met bacteriën. Eeuwenoud recept, met boerenverstand.

Bij gewone fabriekskaas kan het eiwit in de kaas uit een heel ander land afkomstig zijn dan het vet in de kaas, door het proces van standaardiseren. Bovendien hoeft de herkomst niet vermeld te worden.

Boerenkaas is het enige product van rauwe écht verse melk, dat consumenten makkelijk verkrijgbaar in allerlei winkels kunnen kopen. Bovendien is boerenkaas volvet, er is niets afgeroomd. De melk voor deze kaas is niet gestandaardiseerd, omdat Boerenkaas op de boerderij gemaakt moet worden.

Boerenkaas heeft een GTS bescherming. Dat betekent Gegarandeerde Traditionele Specialiteit, een door de Europese overheid gegarandeerde bescherming op echtheid.

Meer: foodlog.nl/artikel/de-schijf-van-boerenverstand/

Deel dit topic

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's melk , kaas , eiwit , boerderij , overheid , lei , boerenverstand , boerenkaas en rauwe melk geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
0
DEELNEMERS
0
WEERGAVES
1