ForFarmers heeft last van slechte markt

De slechte situatie in de melkveehouderij en vooral de varkenshouderij heeft vorig jaar wel invloed gehad op de - op zich goede - resultaten van veevoerconcern ForFarmers.

Deel dit topic

Reacties

Zoeiton2
Als Yoram Knoop van ForFormers een wat hij noemt kwaliteits product levert dan wil Yoran dat dat op tijd betaald wordt! Goh Yoran! Jouw klanten niet. Die leveren geen kwaliteitsproducten? Niet op tijd? Toch ontvangen ze veel minder geld. En daar kun jij dan niet op wachten Yorin? Goed om te weten! Van jouw never 1 kruimel voer dus! Altijd goed om te weten wie je vrienden zijn. En vooral. Wie niet!!
+2
George
Quote:
@Zoeiton2: Yoran dat dat op tijd betaald wordt! Goh Yoran! Jouw klanten niet. Die leveren geen kwaliteitsproducten? Niet op tijd? Toch ontvangen ze veel minder geld. En daar kun jij dan niet op wachten Yorin? Goed om te weten! Van jouw never 1 kruimel voer dus! Altijd goed om te weten wie je vrienden zijn. En vooral. Wie niet!!

Ik weet niet wat hij verkeerd schrijft! Het is inderdaad een voerfabrikant en geen bank dus hij heeft gewoon gelijk. En als je niet zou betalen zou ik het niet erg vinden dat jij geen kruimel voer wilt. Als ik zeker weet dat er niet betaald wordt hield ik liever die kruimel voer! Maar ik wist eigenlijk al wel dat je er best eigenaardige meningen op na houdt.
+1
pieta
Wij ontvangen het geld toch ook op tijd.
+1
Zoeiton2
Jullie snappen het wederom weer eens niet. Pieta heb jij je 45 cent melkgeld al ontvangen nee. De overige 12 cent komt nooit meer. Was de kwaliteit van je melk dan niet goed? Of van het varkensvlees van de klanten? Het gaat al lange tijd erg slecht in de varkenshouderij dus niet denkbeeldig dat er betalingsproblemen ontstaan. Een dergelijke situatie komt er in de melkveehouderij vanzelf ook aan. Goed om te weten dus dat FF bij een beetje tegenwind niet thuis is en dat ik hun niet moet hebben dus. Als je in een zeer moeilijke situatie niks anders weet te bedenken als wij leveren kwaliteit, wat al gelogen is want hun spul is geen spatje beter dan van ieder een ander, we willen op tijd betaald worden. Dan hoef ik joran niet
+1
George
Ik begrijp dat de melkprijs en de varkensprijzen veel te laag zijn . Maar is dat de schuld van de voerfabrikant? Of zijn het toch gewoon de boeren die tegen iedere prijs steeds meer gaan produceren? Ik vind het gewoon een domme zet van Nederlands grootste belangenbehartiger om jarenlang te pleiten voor afschaffing van quotering! Al dat gelul van groeiende wereldbevolking en welvaartstoename en dat we niet kunnen profiteren op de wereldmarkt omdat andere het dan gaan produceren is een grote misvatting geweest. Nu dus fosfaatrechten in NL waardoor er toch een beperking is maar dan alleen op nationaal niveau. Andere EU landen kennen deze beperking niet.
pieta
Ik constateer dat ik door RFC op tijd weinig zat melkgeld krijg. Meer niet. Ik had ook liever wat meer. 😄
cs-agrar
Quote:
@Zoeiton2: Een dergelijke situatie komt er in de melkveehouderij vanzelf ook aan. Goed om te weten dus dat FF bij een beetje tegenwind niet thuis is en dat ik hun niet moet hebben dus. Als je in een zeer moeilijke situatie niks anders weet te bedenken als wij leveren kwaliteit, wat al gelogen is want hun spul is geen spatje beter dan van ieder een ander, we willen op tijd betaald worden.

Ik wil wel met jou zaken doen Zoeiton. Bied maar iets aan, zet er een prijs bij franco huis, ik neem het af. Betaal niets, want beetje tegenwind, maar dat kan jij begrijpen en vind dat niet erg.
Strick
Prima instelling van Yoram Knoop! Zij zijn geen bank.
Voor financiering moet je toch echt bij de bank zijn. Er blijven veel te veel financieel ongezonde bedrijven 'in leven' door hun liquiditeitskrapte af te wenden op de crediteuren en dat is een slechte zaak. Als de crediteuren beter achter hun geld aan zaten is dat beter voor hen en voor de sector. De zaak moet gewoon opschonen. Dat klinkt hard maar gaat gewoon gebeuren en eigenlijk is daar ook niks mis mee.
Metal ap
De bank moet ook eens stoppen met geld aan die boeren uit lenen laat ze eerst maar eens 90% aflossen.sommige hebben zoveel geleend dat de opvolger het ook niet meer kan aflossen
+2
robotboertje
Wij zijn klant van Yoram, sinds 4 jaar nog maar. Hebben dus geen diepgewordtelde cooperatieve gevoelens, maar zijn wel erg tevreden! Professionele firma, hebben (zeker sinds 'fusie' met Hendrix) veel kennis op veel specialistische gebieden in huis en zijn zeker niet extreem commercieel.
We krijgen elke 14 dagen 28 ton voer van hen, betalen echter maar 1x per maand ALLE rekeningen (keuze voor rust, altijd de dag na melkgeld ontvangst). We lopen dus op enig moment weleens 2 facturen achter, maar horen nooit iets van de afdeling 'herinneringen' terwijl het met 56 ton voer toch al redelijk in de papieren begint te lopen.

En zoals hierboven ook al meerdere keren geschetst; als je van je voerleverancier verwacht dat deze als bank optreedt, ben ik ook van mening dat je er bijzondere ideeen op nahoudt.... Forfamers moet een goed product en advies leveren tegen een marktconforme prijs. Dit doen ze in onze ogen uitstekend, dus dienen ook gewoon betaald te worden! Als we willen dat ze bank worden en NATUURLIJK ook geen rente doorberekenen, betalen de wél op tijd betalende veehouders het wanbetaalgedrag van enkele zwaarzittende broeders; Immers, op bepaald moment wordt er niet te laat, maar helemaal niet meer betaald en moet het verlies worden afgeboekt...
+1
weurding
Zelfde geldt voor de loonwerker, is ook geen bank, op tijd betalen gewoon of een regeling treffen
jan is hobbyboer
Quote:
@robotboertje: wanbetaalgedrag van enkele zwaarzittende broeders

Jullie hebben allemaal lekker lullen als standaard je melkgeld de 9e van de maand gestort wordt. In de bewoonde wereld is het bij een klant die het (even) wat lastig heeft altijd de keuze om het mes erop te zetten (en kans groot is dat je klant voor eeuwig kwijt bent) of toch maar wat coulance te betrachten en hopen dat het binnen niet al te lange tijd weer goed is. In een ideale wereld betaald iedereen altijd op tijd z'n rekeningen, helaas is de praktijk in de bewoonde wereld wat weerbarstiger. Maar ja, dat is aan rijke boeren toch niet uit te leggen.
+1
robotboertje
De reden dat ik moeite heb met de stelling zoals in den beginne hier gesteld was, dat ze 'maar mee moeten denken, of het zijn klootzakken en dan hoef ik er geen kruimel voer van'... dat vind ik een bijzondere opstelling als je bij een leverancier wilt bedelen omdat je zelf niet genoeg centjes hebt om de diensten of producten die je toch echt zelf hebt besteld of genoten, te betalen.... enige nederigheid zou dan minimaal op z'n plaats zijn volgens mij.
Maar dat zie ik als rijke boer mogelijk wel niet helemaal goed...
+1
jan is hobbyboer
Quote:
@robotboertje: enige nederigheid zou dan minimaal op z'n plaats zijn volgens mij.

Natuurlijk, een leverancier hoeft niet te leveren, dus dat hij jouw toch levert ondanks dat jij vooraf al aangeeft daar op dat moment niet genoeg geld voor te hebben is een pure gunst.

Alleen zit de wereld zo in elkaar dat niet iedereen altijd zo snel betaald wordt. In mijn computerwereldje is heb bijvoorbeeld standaard 30 tot 45 dagen na het einde van de maand (dus voor 1e werkdag al vrolijk 30 dagen extra) dat je je geld krijg. En ook daar zitten wel eens klanten tussen die even niet kunnen betalen en dan hobbelt het al snel vrolijk weg. Kun je wel meteen gaan dreigen dat je niet meer komt, maar dan had ik inmiddels een erg rustig bestaan gehad denk ik. Meestal komt er wel een oplossing. Boeren zijn dit soort praktijken helemaal niet gewend, wat dat betreft is het net ambtenarij, ze weten precies waar ze aan toe zijn met geld.
+1
pieta
@jan is hobbyboer
Daar hebben wij RFC voor Jan. De grote commerciële partijen betalen echt niet snel en RFC betaalt ons als eigenaren gewoon op de afgesproken tijd en dat financieren wij als eigenaren zelf. Dus bok maar even een eind op met je bewoonde wereld en wat al nog meer. Wij als boeren hebben dat onderdeel gewoon zelf perfect geregeld. 😄 Kunnen ze in de bewoonde wereld nog veel van leren. Wij willen wel ruilen tegen wat lessen in marktwerking/vraag en aanbod. 😄
+1
weurding
@jan is hobbyboer heb je het even zwaar is er met overleg ook veel mogelijk, gewoon 2 mnd niet betalen zorgt voor meer wroeging dan als je even overlegt
+3
George
Quote:
@jan is hobbyboer: In de bewoonde wereld is het bij een klant

Die bewoonde wereld is ook niet alles dus.
+1
Frans1
@pieta
eat that!computerdude 😄
+2
Frans1
Quote:
@jan is hobbyboer: Natuurlijk, een leverancier hoeft niet te leveren, dus dat hij jouw toch levert ondanks dat jij vooraf al aangeeft daar op dat moment niet genoeg geld voor te hebben is een pure gunst.Alleen zit de wereld zo in elkaar dat niet iedereen altijd zo snel betaald wordt. In mijn computerwereldje is heb bijvoorbeeld standaard 30 tot 45 dagen na het einde van de maand (dus voor 1e werkdag al vrolijk 30 dagen extra) dat je je geld krijg. En ook daar zitten wel eens klanten tussen die even niet kunnen betalen en dan hobbelt het al snel vrolijk weg. Kun je wel meteen gaan dreigen dat je niet meer komt, maar dan had ik inmiddels een erg rustig bestaan gehad denk ik. Meestal komt er wel een oplossing. Boeren zijn dit soort praktijken helemaal niet gewend, wat dat betreft is het net ambtenarij, ze weten precies waar ze aan toe zijn met geld.

+1, beoordeeld door
Frans1

Sorry Jan,ben het niet met je eens,plusje komt door het kleine eifoonschermpje 😄
Betalingsmoraal neemt dramatische vormen aan,tot wel 120 dagen. Dit is enkel en alleen om goedkoop werkkapitaal te hebben,kost nl niks.
Waardeloos gedrag,diensten of producten afnemen,dan de leverancier ook betalen,wel net zo gezond.Als je tijdelijk in de problemen zit is het een mogelijkheid om de termijnen wat op te rekken met wederzijds goedkeuren is geen probleem,als er maar vooruitzicht is dat het weer beter wordt,anders ga je als leverancier zelf op den duur kapot aan klanten waar je coulant voor bent.
Zoeiton2
Superlachen dit! 2 facturen achterlopen maar een FF mag niet voor bank spelen. Ieder zijn keuze. FF is de duurste voerleverancier die dus kennelijk bij grote boeren met 56 ton per maand dus rustig 12k rood gaan staan maar de rest van de boertjes moeten onmiddelijk betalen. Voor mij mogen ze in het verre buitenland voer gaan leveren die Spanjaarden engelsen en duitsers betalen allemaal supersnel natuurlijk.
Het ging er mij ook overuit hoe onbeschoft je als veevoerdirecteur bent als je beweert dat je betaald wilt worden omdat je een goed produkt levert en daarmee impliceer je dat je klant geen goed produkt levert. Daar schuilt al niet veel denk kracht achter! Veel grote varkensbedrijven zijn opgejut door FF en nu het allemaal niet mee zit kennen ze je niet meer. Dat is even een blik in de toekomst als de melkprijs nog een paar jaar slecht blijft. Eens kijken hoe snel jullie dan betalen.
familie pelle
Ik vind het ook aaaabosoluut geen probleem dat mijn voer duurder wordt als er te veel wanbetalers komen.
Zoeiton2
FF is by far de duurste voerleverancier dus duurder kunnen ze niet meer worden zou je denken
+3
George
Quote:
@Zoeiton2: Voor mij mogen ze in het verre buitenland voer gaan leveren die Spanjaarden engelsen en duitsers betalen allemaal supersnel natuurlijk.

Je moet het toch echt moeilijk hebben Zoeiton.
+1
Frans1
Quote:
@George: Je moet het toch echt moeilijk hebben Zoeiton.

Denk dat er wat oud zeer achter zit
+2
Frans1
Quote:
@Zoeiton2: Superlachen dit! 2 facturen achterlopen

Dat is toch geen 2 facturen achterlopen,ik doe ook eenmaal per maand de boekhouding,die ik net binnen heb krijgt ook vlot geld,degene die ik de volgende dag krijg moet 30 dgn wachten,ik ook te wettelijke termijn,dus snap niet waar jij je nu zo druk over maakt
Mc_douwel
Denk dat de meeste leveranciers in de melkveehouderij rond de 12de vd maand een piek zien in ontvangsten op de bankrekening
pieta
@Mc_douwel
Ach als ze bellen over een wat latere betaling vertel je ze gewoon dat ze tot de selecte groep behoren die bij het volgende melkgeld betaald worden. 😄
weurding
@Mc_douwel min blijft min, al komt er wat bij 😉
Zoeiton2
Zeer zeker niet. Normaal bij een mengvoerbedrijf is 1%korting bij automatische betaling 1 a 2 weken na levering. Bij robotboertje staat de auto afschrijving al uit. Eerst moet lely betaald worden blijkbaar. Geeft allemaal niks maar ga niet staan bleren over anderen. Er zijn varkensboeren die nog geen kwartje hebben om naar de kerk te gaan en die maar gewoon doorwerken met de Paasdagen ook al omdat ze geen personeel meer kunnen betalen. Hoewel ze zelf voedsel produceren kunnen ze amper de Paasboodschappen betalen. En dan komt zo'n paardelul van een Yoran ze nog even een schop nagegeven.
+1
George
Quote:
@Zoeiton2: komt zo'n paardelul

Ook een paardenlul wil graag zijn geld beuren voor geleverde producten.
+3
weurding
Quote:
@Zoeiton2: paardelul

jaloers?
pieta
@Zoeiton2
Niet iedereen is gecharmeerd van automatische afschrijving.
robotboertje
@Zoeiton2Robotboertje heeft idd de incasso uitstaan...Heeft ook nooit aangestaan☺. Zijn gewoon niet zo'n fan van auto incasso. Maar als t voor jouw gevoel beter is daaruit te concluderen dat we eerst Lely moeten betalen en dan,als er nog een beetje over is tenminste,Forfarmers, vind ik het ook prima jong.
Zal me verder niet uitlaten over dit onderwerp, want das in jouw ogen allemaal gebleer. Gelukkig hebben we jouw diepgaande overpeinzingen nog waar we ons hart aan op kunnen halen.

Goede vrijdag nog
+1
cs-agrar
Quote:
@Zoeiton2: Er zijn varkensboeren die nog geen kwartje hebben om naar de kerk te gaan en die maar gewoon doorwerken met de Paasdagen ook al omdat ze geen personeel meer kunnen betalen. Hoewel ze zelf voedsel produceren kunnen ze amper de Paasboodschappen betalen. En dan komt zo'n paardelul van een Yoran ze nog even een schop nagegeven.

Dat de door jou genoemde varkensboer door moet werken is in wezen zijn eigen schuld. Vraag een aanbod, eerste les maatschappijleer (zal nu wel andere naam hebben) in het voorgezet onderwijs. Die beste man hoeft ook niet bij FF te bestellen, kan ook bij de Heus, Agrifirm, plaatselijke brokkenmaker BV of weet ik wie. Geen van genoemden heeft schuld aan het benodigde doorwerken van de varkensboer, zij hebben simpelweg geleverd waar om gevraagd werd, waarbij de vragende partij wist wat de kosten gingen worden.
Schop na van een paardelul, jij zou een filmscript moeten schrijven man, van dhr Yoran is dus niet terecht.
weurding
Quote:
@cs-agrar: eerste les maatschappijleer

jaaa, en de wet van de afnemende meeropbrengsten, iets waar we nu in beland zijn......
+2
cs-agrar
Quote:
@Zoeiton2: Het ging er mij ook overuit hoe onbeschoft je als veevoerdirecteur bent als je beweert dat je betaald wilt worden omdat je een goed produkt levert en daarmee impliceer je dat je klant geen goed produkt levert.

Wat toch een onzin joh. Hij schrijft betaald te willen worden voor geleverde diensten, heel normaal, waar jij die centen weghaald, zal hem aan zn reet roesten.
+3
weurding
Quote:
@cs-agrar: aan zn reet roesten.

nou nou, aan de anus oxideren is wat netter
pieta
@weurding
Dat is niet netter maar klinkt slechts wat netter. 😄
vedder
Volgens mij riep een bobo van de heus laatst ook al zoiets, kennelijk is er iets gaande, ik denk dat ze zelf baas zijn over hoeveel ze de achterstand op laten lopen, als ze ondanks wanbetaling toch blijven leveren maken ze het probleem zelf. Als ze altijd boter bij de vis zouden eisen was de melkprijs misschien alweer stijgende geweest.
weurding
Het is net als met alle handel, elkaar het verlies niet gunnen en bang dat een ander levert......
oerne
Het is overal hetzelfde de grootste (schreeuwers) betalen het laatst.
George
Wat schreeuwen die dan?
+1
KuikenenKoe
Quote:
@George: Wat schreeuwen die dan?

IK BETAAL JE NIET !!!

en dan ben je er van af ,denk ik ?
+1
jent
Maar die grootste schreeuwers komen die daarmee het verst? Als je een ander netjes behandeld (w.o.betaald) wordt je ook nog eens wat handel (voer,mest,arbeid etc.) gegund.....ben ik dan ook #blijmee

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's melkveehouderij en forfarmers geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
44
DEELNEMERS
16
WEERGAVES
5