Fosfaatrechten? Het zou best eens kunnen dat het tijdelijk is

Maar als het bex/kringloopwijzer voordeel tegenvalt moet Frank toch de handrem aantrekken: melkvee.nl/nieuws/7500/…

Melkveehouder Frank Toonen in Meedhuizen (Gr.) denkt dat het met de mestrechten voor melkveehouders per 2017 best allemaal nog wel eens kan meevallen.

Toonen verwacht dat als hij nog wel 20% groeiruimte kan creëren door effectiever te zijn mineralen. "20% groeiruimte betekent minus de afroming dat ik 10% meer koeien kan houden. We zijn de laatste jaren al behoorlijk gegroeid. We moeten nu maar even tevreden zijn met de koeien die we hebben."

Meer: boerderij.nl/Rundveehouderij/Achtergrond/…

Deel dit topic

Reacties

+1
Zoeiton2
Als je de reacties leest en even googeld lees je dat Toonen 10 miljoen euro heeft heeft ontvangen van zijn oude brabantse gemeente. Verder lees je in een eerder artikel dat hij een gesubsidieerde medewerker heeft. Hij hengelt mooi 375 koe en bijbehorend jongveefosfaat binnen. het zijn dit type bedrijven die de grote bult rechten binnen heeft gesleept ten koste van de gewone hardwerkende boeren. Daar mogen wij straks voor inleveren. Lto bedankt!
+7
arjan_kok
Quote:
@Zoeiton2: Daar mogen wij straks voor inleveren. Lto bedankt!

vrij ondernemer zijn is hard jonguh, wen er maar aan ,
en als je naar 'geluksvogels' zoals Toonen blijft staren heb je een slecht leven
+5
gaitoetklooster
Laat ie geluk hebben met die bijna 400 koeien.
+3
arjan_kok
Hij mag ze houden , hier moet ik het met 80 mk doen,
bouwvergunning naar 130 is nu beetje van de baan
en ben echt niet jaloers,
nu tenminste geen buikpijn van financiële lasten !
groeier
Die zit toevallig goed.
George
10 miljoen van een Brabantse gemeente en dan 500 koeien gaan houden.
Samen met broer , wat leuk.
+3
demelkboer
@George
Eigenlijk een slechte belegger dus die gebr toonen
Zoeiton2
@demelkboer
Dat zullen hele domme mensen zijn. Met boxen over en willen groein zullen ze zeker ook 375 jv hebben. Totaal 661 koerechten sigarendoodberekening x 16.000 euro maakt samen 10 miljoen en 650.000 euro. heeft niks met jaloezie te maken is gewoon een constatering dat deze mensen dan wederom dit maal ruim 10miljoen binnen hengelen. Alleen Martijn v Dam was dit al opgevallen dat er heel veel rechten naar een kleine groep mensen gaan. lto en nmv ajk vinden hier niks van. Ik stel dat gewoon vast en neem dat mee in mijn beoordeling. Als straks in de toekomst de latente ruimte is opgevuld door de 10% regeling zullen de gekorte rechten verdeeld worden onder de jonge boeren. Dat heeft de ajk toch maar mooi binnengesleept. Alleen is inmiddels wel duidelijk dat dat deze eeuw niet meer gaat gebeuren. Kluitje /riet
George
@demelkboer
Tja als je 10 miljoen beurt dan moet je toch graag melken als je dan 500 koeien wilt gaan houden.
+1
weurding
Quote:
@Zoeiton2: sigarendoodberekening

te veel roken is schadelijk idd
amor
Heeft niets meer met vrije ondernemer te maken wanneer je het geluk hebt dat je weggekocht wordt!
Erco
Niet zo jaloers..... ????
Noorderling
Wat een frustraties. Jij had ook een boerderij naast een stad of haven kunnen kopen of investeren in warme grond. Je uit laten kopen en vervolgens et kunstje opnieuw doen. Daar ben je zelf bij geweest, of eigenlijk niet 😛
3 speen
Wat kun jij dom zwammen
+1
Freriks
Wat een geluk voor jou dat jij je ondernemerschap nog kunt bewijzen. Verder zou ik er niet teveel naar kijken. Plaag je jezelf alleen maar mee. Gewoon je eigen kop volgen, 5 of 10 jaren plan maken, of misschien alleen even iets bijstellen en ga er voor!

Vakbladen staan toch vol met juichverhalen van mensen die het geluk hadden op de juiste tijd op de juiste plaats te zijn.
jan is hobbyboer
Quote:
@Freriks: van mensen die het geluk hadden

Bijna alle boeren in NL hebben geluk gehad dat hun ouders boer waren en de rest van de familie hun gunde dat ze het bedrijf voort konden zetten, anders hadden ze ook een vak kunnen kiezen. De een heeft alleen wat meer geluk dan de ander, maar of je het melken van 500 koeien nu geluk moet noemen, ik zou er dood-ongelukkig van worden. Volgens mij lijkt dat voor velen van buitenaf veel mooier dan het in werkelijkheid is.
+4
Grasbaal
Zonder geluk vaart niemand wel, tel je eigen zegeningen. De meeste melkveehouders hebben het geluk ¨iets" te hebben meegekregen van vroeger. Zonder dat geluk waren ze nu geen melkveehouder....
groeier
Fosfaatrechten moeten we niet willen, melkquotum zou ook maar een paar jaar zijn. Jonge boeren zitten toch al dun en dit kan deze niet aan.
3 speen
Je hebt ook wel dikke jonge boeren
groeier
@3 speen
En je hebt ook knelgevallen en kleine melkveehouders.
+3
brabo
Quote:
@groeier: Jonge boeren zitten toch al dun en dit kan deze niet aan.

er is altijd wel wat wat de overname bemoeilijkt. Toen opa boer moest worden was het lastig, bij pa ook en bij mij zelf ook. En toch zijn we het allemaal geworden. Dus diegene die het nu nog willen, die komen er heus ook wel.
+1
weurding
@groeiereen dikke boer is eerder knelgeval.....
anonymous_498
Die 10 miljoen was volgens mij nog in guldens en de familie een stuk groter dan 1 broer.
Niet dat ik medelijden heb
dorpsrandhoeve
Hullie Antoon zat al lang in de peel. Die was er al lang uit in Cuuk volgens mij.
danielle-hekman
Iedereen moet roeien met de riemen die die heeft, je kunt niet altijd naar een ander kijken....en het is altijd nog zo het gras aan de overkant lijkt altijd......
MTSTAMMINGA
500koeien x8000liter=4000000liter

Elke cent is 40.000€
Bij dik onder het gemiddellede draaien is die 10 miljoen zo op 😄
jan is hobbyboer
Quote:
@MTSTAMMINGA: Bij dik onder het gemiddellede draaien is die 10 miljoen zo op

Zelfs bij een duppie onder het gemiddeld kan ie het nog 25 jaar volhouden, dus dat loopt wel los.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's koeien , mineralen , boerderij , melkveehouders , melkveehouder , bex , kringloopwijzer en fosfaatrechten geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
27
DEELNEMERS
19
WEERGAVES
14