Fosfaatrechten integrale aanpak milieu-aspecten melkveehouderij.

Tekst in de brief Van Dam. Ook al wordt de overschrijding van het fosfaatplafond opgelost , dan nog blijven de rechten bestaan als middel om groei van ammoniak en broeikassen etc te beperken.

Deel dit topic

Reacties

cs-agrar
JG, doe jij marathon om meeste berichten in 24u te plaatsen?
jg
The heat of the moment
m uut m
Duurde wel lang voordat je hier pas achter komt. Fosfaatrechten zijn niet alleen voor derogatie als wel beperking melkveestapel bedoeld dat had je toch wel door.
jg
Dan moet niet de indruk gewekt worden , o.a. door van Dam en LTO dat bij onderschrijden van het fosfaatplafond de beperking weg is.
+2
puntertje
Quote:
@jg: broeikassen etc

En hier wreekt zich weer de KLW die, naast dat die haaks staat op o.a. biodiversiteit, weiden, weidevogelbeheer, extensieve bedrijfsvoering etc., totaal voorbij gaat aan broeikasgassen. Sterker nog, door intensivering en 'mineraalefficiëntie' (met quotes!)nastreven, spuit door maximalisering van mais telen een giga hoeveelheid extra lachgas de atmosfeer in.
Ik denk dat de 'belangenbehartigers', die dit allemaal wel weten natuurlijk, al op een 'oplossing' zitten te broeden; lachgas-rechten. Uiteraard gebaseerd op basis van referenties.
En het orkest op de Titanic speelde door alsof er niets aan de hand was.
Titus de Wolff
Juist, en nu ik de discussies hier wat doorgenomen heb kom ik tot de conclusie dat Martijn van Dam toch echt een krachteloze staatssecretaris is. In zijn introductiebrief had hij het nog over een beleid naar eerlijker voedsel, diervriendelijker en natuurlijker produktie en meer natuur in de landbouw.
Dat eerlijke voedsel is na de toedeling van de P-rechten in elk geval een stuk minder eerlijk dan er voor.
De natuurlijker productie met weidegang wordt benadeeld.
En de natuur oftewel de beheerslandbouw wordt door die KLW de das omgedaan.
Kortom meneer Van Dam heeft zich met al zijn plannen in de hoek laten zetten. Hij kan zijn glaasje oneerlijke melk voortaan maar beter overslaan.
Freriks
Quote:
@puntertje: totaal voorbij gaat aan broeikasgassen
heb jij ooit wel een klw uitslag bestudeerd? de broeikasgassen staan daarin keurig vermeld. Trouwens, dat we boven het ammoniakplafond zitten is op dit prikkebord al meermalen vermeld #selectief geheugen. en er is hiero al meermaals geschreven over andere broeikasgassen.

Het zal wel bij het afreageren van frustraties horen, zucht......
puntertje
Zo, wijsneus, waar staat het N2O dat vrijkomt bij grondbewerking?
+2
koeboer
Lto is gek op brandjes blussen,dierechten gaf veel meer duidelijkheid,ook de irritatie hier over lage bemestings normen konden we dan oplossen.Want zo lang elk stukje extra bemestings ruimte weer opgevuld word met meer vee krijgen wij van uit Brussel nooit meer bemestingsruimte. Op naar de volgende discussie en nieuwe stapel regelgeving.
janlookamp
Oke ,dus zelfs als een knappe kop een betaalbare technische oplossing zou vinden om het fosfaat uit de mest te ''filteren;;zouden we nog met fosfaat rechten blijven zitten vreemd , heel vreemd

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's melkveehouderij , ammoniak , fosfaatplafond en fosfaatrechten geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
10
DEELNEMERS
8
WEERGAVES
1