Knelgevallen

Een knelgeval is een bedrijf dat niet in de knelgevallen regeling past maar wel generiek wordt gekort op-- jawel je verzind het niet-- een peildatum

Verschillende boeren zijn rustig of niet gegroeid waren dit wel of niet van plan na einde quoteringdeze boeren worden onevenredig zwaar getroffen door generieke korting terwijl veebestand vaak niet is gegroeid de laatste jaren van quotering ( er moest immers nog altijd quotum worden gekocht of superheffing worden betaald).

Ook zijn er normale bedrijfsflucturaties qua veebezetting soms worden dieren verkocht voor slacht of uitscharen jongvee het is dan ook erg vreemd zoniet raar zoniet oneerlijk om een peildatum te nemen!

Rechten van mens???? welk recht zegt dat je niet groeiende bedrijven (na einde quotering) mag korten dat je lukraak een peildatum kunt afvuren? kan zomaar 10% meer minder vee zijn op adere datum ! wat is er mis met gemiddelde 2014?
hadden 2/7 kunnen nemen voor knelgevallen!
beter dan van een niet of langzame groeier tot een knelgeval maken!!!!

Misschien kunnen belangenbehartigers in hoger beroep gaan tegen oneerlijke uitspraak van "rechten van een mens" ???????

Deel dit topic

Reacties

Deutzrijder
Veehouders die hun nieuwe stal nog niet vol hebben mogen ze niet als knelgeval behandelen..
Dit zou zeer onterecht zijn ten opzichte van de overige veehouders.
robotboertje
Ik ben het met je eens, maar onderstaand een citaat van onzen Cees op de site van Melkvee.nl ...
Wie weet ben ik slecht in begrijpend lezen, maar waar gaat dit heen??

Intensieve bedrijven
Intensieve bedrijven herkennen zichzelf wanneer ze meer mest produceren dan ze kwijt kunnen, zo legt de LTO-voorman uit. Bedrijven die hieronder vallen, kunnen met behulp van de Kringloopwijzer ruimte terugwinnen.

Daarbij komt dat een groot aantal van die bedrijven onder de knelgevallenregeling zal vallen. Wanneer is geïnvesteerd in bedrijfspanden of koeien, waarvoor rechten zijn verleend en melkveehouders kunnen aantonen dat de investering onomkeerbaar is, dan vallen zij onder een knelgevallenregeling. De rechten worden dan ook toegekend voor de situatie ná 2 juli, tot het einde van het jaar. Maar de generieke korting in 2018 blijft gelden.

„Voor intensieve bedrijven is er dus eerst een plus. Kunnen zij aantonen dat er een financiële verplichting is aangegaan waarvan ze inmiddels resultaat zien, dan zitten zij veilig. Later volgt naar verhouding tot extensieve en gemiddelde bedrijven een ‘milde’ aftrek, maar in de tussenliggende jaren kunnen ze blijven produceren. Mits binnen de AMvB-richtlijnen”, aldus Romijn.
+2
Deutzrijder
Nogmaals dit zou zeer onredelijk zijn ten opzichte van de overige veehouders.
Als deze veehouders risico's willen nemen door een nieuwe stal te bouwen terwijl ze weten dat er een beperking aan zit te komen.
Mag het nu niet zo zijn dat ze nu als knelgeval gezien worden.
Als ze de stal vol willen hebben kunnen ze net als alle andere veehouders fosfaatrechten kopen.
3 speen
Ze hadden net zo goed staarten kunnen tellen in 13 en 14 toen was er ook nog geen overschot
+2
jorisdriepinter
Als lto niet over fosfaat was begonnen was dat ook gebeurd.
Dit gedrocht is dus de wens van onze belangenverdedigers!
kaas
En als nu iemand in jan 2015 een heel bedrijf heeft gekocht en die wil er nu gaan melken hoe komt zoiets dan??
hans1980
Moet je maar een advocaat inschakelen , er zullen vele volgen !
50 koeien meer of minder kan zo een half miljoen vertegenwoordigen!

Wanneer je een Nb vergunning hebt die voldoet en de stal bied ruimte kun je gewoon extra rechten claimen , beroep anders op de
"rechten van de mens"
link snapt deze materie
pelsrijcken.nl/over-ons/landsadvocaat/
Wiebren
EZ heeft voor de fosfaatrechten advies gevraagd aan de landsadvocaat Hans
hans1980
@Wiebren
EZ had beter advies kunnen vragen aan de gemiddelde boerenlul , rechten van een mens tjonge tjonge tjonge....
en dan de niet groeier korten bah...
hans1980
Waarom er niet voor een gem. van 2014 is gekozen met 2/7 als knelgevalbedrijven heeft te maken met rechten van een mens .

hier een bijlage opgezocht , maar slaat echt nergens op
iets waarover @wiebren ook altijd sprak , dus of lto hier toch iets mee te maken heb????
echr.coe.int/Documents/Convention_NLD.pdf/
+4
de hoef
In plaats van hier te klagen en iedereen te beschuldigen
kun je ook vast gaan bedenken hoe je met de rechten die je nu hebt hier het meeste uitsleept
wij zien wel mogelijkheden om de 8% korting weer terug te halen
je kunt je energie maar 1 keer gebruiken
+1
buorman
Hans 1980:
Aanvullend protocol;

''ARTIKEL 1
Bescherming van eigendom
Iedere natuurlijke of rechtspersoon heeft recht op het ongestoord
genot van zijn eigendom. Aan niemand zal zijn eigendom
worden ontnomen behalve in het algemeen belang en onder de
voorwaarden voorzien in de wet en in de algemene beginselen
van internationaal recht.
De voorgaande bepalingen tasten echter op geen enkele wijze
het recht aan, dat een Staat heeft om die wetten toe te passen,
die hij noodzakelijk oordeelt om het gebruik van eigendom te
reguleren in overeenstemming met het algemeen belang of om
de betaling van belastingen of andere heffingen of boeten te
verzekeren.''
jg
Van Dam heeft vorige week dit verhaal er Door gedrukt , wetende dat hij maandag zeer kritische landbouw ministers moet voorzitten die uit kunnen zijn op beëindigen van de Nl derogatie
matt
Quote:
@jg: Van Dam heeft vorige week dit verhaal er Door gedrukt , wetende dat hij maandag zeer kritische landbouw ministers moet voorzitten die uit kunnen zijn op beëindigen van de Nl derogatie

ja kom op jg vorige week zei je nog,van dam wacht eerst op het landbouwberaad.
voordat hij de brief naar buiten brengt.

jij komt er altijd aan uit 😄
jg
@matt
Mogelijk heeft hij ingezien dat zonder beleidsvoorstel hij extreem veel risico loopt om in Brussel de derogatie voor komende jaren al kwijt te raken. Mogelijk krijgen we uit de regiegroep nog een keer te horen hoe de laatste weken de onderhandelingen zijn gegaan en wat de invloeden waren.
+1
brabantboer
Robotboertje zegt: Daarbij komt dat een groot aantal van die bedrijven onder de knelgevallenregeling zal vallen. Wanneer is geïnvesteerd in bedrijfspanden of koeien, waarvoor rechten zijn verleend en melkveehouders kunnen aantonen dat de investering onomkeerbaar is, dan vallen zij onder een knelgevallenregeling.

Dit is niet de tekst uit de brief van van Dam, enkel recent gestarte bedrijven die voornamelijk jongvee hadden voor de melkveehouderij of onomkeerbare financiele verplichtingen aangegaan zijn worden deels gecompenseerd.

De strekking hierbij is volgens mij: dat een akkerbouwbedrijf wat na in 2015 een melkveebedrijf gestart is, met het oog op het verdwijnen van melkquota krijgt een startfosfaatquotum uit de afroming.
Er wordt in de brief met geen enkel woord gerept over bedrijven die uitgebreid zijn.

Maximale korting is 8 procent, dus logischerwijs zou 8 procent voor deze knelgevallen ook veel te weinig zijn.

Groeiers van afgelopen jaar zullen zich er bij neer moeten leggen dat er of lege plaatsen in de stal zijn of geinvesteerd moet worden in fosfaatquotum.

En terecht. Het is puur ondernemersrisico om zulke plannen tot ontwikkeling te brengen.

Ik vraag mezelf wel af wat gebeurt er met de koeien die aangevoerd zijn op 2, 3 of 4 juli en teruggemeld zijn. Op deze manier hebben toch een aantal veehouders meer dieren weten te krijgen op de pijldatum, wat uiteindelijk gereriek gekort wordt.

Ik pleit er dus ook voor om hiervoor een correctie aan te passen.
m uut m
Import koeien kun je niet terug zetten en Nederlandse koeien maakt niet uit waar die stonden er is geen dubbel telling. Je kunt ook stellen dat de verkopende partij hier een slaatje probeerde uit te slaan.
+4
horstink
Tsja m uut m, nu heb ik 30 -6 koppel slachtkoeien verkocht waardoor ik 8 % onder mijn gemiddelde veebezetting 2013/2014 terecht kwam... deze worden nergens meer meegeteld, in augustus ging ik veel vaarzen aanmelken dus geen paniek.......... maar wordt dan nu wel 2x gekort terwijl de bedoeling was gewoon rustig ca 75 koetjes blijven melken
+2
hans1980
Dat bedoel ik nu , de gewone man wordt gepakt....
pieta
En sinds wanneer hou je het nieuws bij dan? Je weet blijkbaar 2 dagen na de "beslissing" al dat de peildatum 2 juli 2015 is. Maar waar was je in mei/juni vorig jaar met het nieuws? Volgens mij hield toen ongeveer iedereen zijn koeien vast. Ik ook en ik zit in geen enkel bestuur.
m uut m
Ik heb de laatste week van juni ook 4 koeien voor de slacht weggedaan. Het ging om de koeien die teruggezet zijn in datum dat is lood om oud ijzer want of jantje of pietje ze op naam had maakt niet uit ze tellen maar 1 keer.
meelezer10
Inport dat is het probleem
m uut m
@meelezer10
Kom eens met cijfers
Frits1
Hier hetzelfde in april nog 75 koeien, 2 juli 69. In september weer 75 wordt ik toch niet heel blij van... Maar ja rechten van de mens
+7
shoveltje
Nou pieta wij ook niet. hier half mei nog 5 stuks pinken op export gegaan. Anticiperend gedrag word niet beloond zei onze Sharon! Er is niemand zo onbetrouwbaar als de overheid.
En zoals ik al vaker gezegt heb: DE GROOTSTE VEROORZAKER VAN HET PROBLEEM WORD HET HARDSTE BELOOND!!!!!!!!!!!!ZO IS HET EN ZO ZAL HET ALTIJD BLIJVEN MET DANK AAN DEZE OVERHEID ZONDER BALLEN!!!!!!!!

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's jongvee , dieren , superheffing , uitspraak en slacht geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
25
DEELNEMERS
18
WEERGAVES
4