‘Veevoeradviseur is geen teeltspecialist’

Uit onderzoek naar te teelt van snijmaïs, blijkt dat de veevoerleverancier het meest wordt genoemd als adviseur bij de keuze van het maïsras. Jan Bakker, directeur van KWS, vindt het een vreemde situatie dat de veevoeradviseur moet adviseren over de plantaardige productie op het land. „De veevoeradviseur is in de meeste gevallen geen teeltspecialist. Het rendement van een hectare maïs hangt af van wat er van dat veld af komt en niet van het rendement in de stal.”

Deel dit topic

Reacties

+1
dorpsrandhoeve
Hierin geef ik de heer Bakker wel even gelijk. Hij heeft een punt. Helaas moet ik ook melden, dat er bij kws niet meer kennis zit dan bij de gemiddelde veevoeradviseur. Ook wat betreft veevoer kennis komt hij te kort. Laat hem wat dat betreft zijn kop eens een keer houden.
+1
cjw73
Die zo genaamde teelt specialist was vorig ook niet thuis toen al kws rassen vorig jaar plat waaiden. Dus zo'n specialist kan best zich stil houden hij lult alleen voor eigen belang!!
+5
Coen
Het zijn allemaal verkopers en dus geen (onafhankelijke) adviseurs
dorpsrandhoeve
Daar leg je precies de vinger op de plek. Of die plek zeer doet weet ik niet, daar ga ik niet over.
dorpsrandhoeve
Als je die lui op de koffie hebt, geef ze dan een koekje, dan zijn ze tenminste stil. (hoop je natuurlijk, anders spuwen ze de tafel vol koek)
+1
BoerBart
Het brokmannetje krijgt de schuld als het niet goed draait. Dan zeurt hij dat de mais niet goed is. Oplossing; Brokmannetje mee laten beslissen over maisrassenkeuze/oogstmoment.
+2
vanloon
Je bent zelf toch wel ondernemer genoeg om daar zelf een beslissing over te nemen!
groeier
Ja dat klopt, maar niet iedere boer, dus dat kan de voerleverancier in veel gevallen prima adviseren.
Frans1
Quote:
@groeier: maar niet iedere boer

Er wordt vaak gedacht dat een ander maar wat aanprutst 😞
Wiebren
KWS verliest zeker marktaandeel aan de veevoerbedrijven die ook maiszaad verkopen?
+7
dorpsrandhoeve
Lol@Wiebren.

Je reageert als een boer!
+1
ijssel
Je zoekt toch zelf je maisras uit? Heb ik niemand voor nodig,als je dat al niet zelf kan ist wel sneu gesteld met je eigen kennis.
pieta
Over dat soort futiliteiten kan ik me niet druk maken. Mijn adviseur van Agrifirm geeft advies en de loonwerker levert en zaait hem.
+1
cs-agrar
Wat klagen jullie nu, op het prikkebord hebben we @George, dé maisspecialist
+4
christo
Ik weet niet of we daar zo veel aan hebben. Wat mais betreft is het meer een lesbienne met kinderwens. Het gaat om het zaad en niet om de stengel.
+6
Frans1
Je kunt lullen wat je wilt,maar de meesten kunnen een puntje zuigen aan George zijn opbrengst.Hij vermeld hier de kg over de weegbrug,de veehouders de geschatte bex opbrengst 😄
cjw73
@Frans1
Vergeet niet dat hij er net als wij allemaal ook wel een paar ton bij kan zweren!!
+1
christo
@Frans1Leuke zinspeling dat puntje zuigen.
+2
George
@cjw73
Toch weer die twijfel bij sommige , maar je hoeft me niet te geloven. Ik sta hier in ieder geval geen anonieme lulverhalen te houden. De jaren dat ik gedorsen heb is droge stof bepaald en gewogen over de weegbrug. En dat waren de kilo opbrengsten per ha en DS. En ook de genoemde prijzen waren niks anders dan de waarheid.
George
Quote:
@christo: Het gaat om het zaad en niet om de stengel.

Daar gaat het ook om.
+1
cjw73
@George
Ik zei toch hij kan. Dat wil niet zeggen dat je het gedaan hebt en ik geloof je wel hoor. Mzzl kees.
Pluto
Voor dat werk hebben we een akkerbouw adviseur, overigens ik kies en zaai zelf. Op basis van cijfers kies ik 1 of 2 rassen en daar zitten al 10jaar geen KWS rassen tussen. Het slecht communiceren over greensnap werkt ook niet echt als vertrouwen, hier hebben meer leveranciers moeite mee.
George
En ik ben toch meer een fan van de KWS rassen.
koetjeboe
Ik ook dikke fan KWS rassen ,sleufsilo moet toch vol ,met ds en energie,dus zetmeel,hakselmoment bepaal je toch zelf ,met veel of minder veel bestendig zetmeel,een plant die gaat verhouten of een plant die gezond blijft dus smakelijk,dus meer ds opname,en de versekoeien hebben er altijd te weinig aan

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's rendement geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
24
DEELNEMERS
15
WEERGAVES
1
TREFWOORDEN