Gezocht: (Loonwerk)bedrijven met trackingsystemen

Zoals de titel al zegt zoek ik (loonwerk-)bedrijven die hun trekkers of machines hebben uitgerust met een of ander tracking/localiseringsysteem. Dit ivm. mijn bachelorproef/eindwerk.

Wie kan me één of meerdere bedrijven vernoemen waar ik dan contact mee kan opnemen. Het maakt niet uit met welk systeem of merk zij werken, het gaat hem in het algemeen over "Tracking in de landbouw".

Tegenwoordig gaat alles toch via E-mail, dus de locatie van het bedrijf maakt weinig tot niets uit, maar bedrijven regio Limburg (B) of Noord-Brabant (NL) zou ik zeker ook willen leren kennen.

Wie kan me alvast wat verder helpen? Reageren kan hier of via PB natuurlijk.

Bij voorbaat dank.

Deel dit topic

Reacties

selten
Lijkt me niet praktisch om dit te vragen... Staat het online voor de dieven waar ze niet langs moeten gaan of er staat welk systeem ze plat kunnen leggen...
Of ligt dit aan mij?

Je bent fotograaf, zet er vaak een hoop op de foto, een belletje kan al veel schelen denk ik dan. En als je uitlegt wie je bent willen ze miss wel makkelijk helpen.
mike_v
Daarom dat ik er ook bij heb gezegd: "... of via PB" @selten 😉
selten
@mike_v
Heb het even aangepast 😉
Ik ben meer van het gesproken woord dan, weten ze duidelijk wat jij wil en wat zij ervan vinden 😉
mike_v
Zie het @selten. Hier in de buurt kan ik in de komende dagen/weken zo al gaan rondkijken/vragen. Maar het is dus vooral bij de (grotere) bedrijven waar ik niet kom/die ik niet ken. En daarbij gaan er denk ik meer Nederlandse bedrijven zijn die zulke systemen gebruiken dan Belgische. En aangezien het hier toch nog grotendeels Nederlanders zijn ... 😉

Wil ook vooral een lijstje hebben van de bedrijven die zo'n systeem hebben. Welk dit dan juist is kan ik ze na contact dan vragen.
jdeutz6190
Je komt toch op veel loonwerk bedrijven vraag het daar is aan
mike_v
Ja en nee. Op veel bedrijven kom ik niet @jdeutz6190, ben nog steeds meer voor het "rondrijden op goed geluk" 😉 . Maar zoals eerder vermeld zoek ik niet enkel bedrijven van hier in de regio.
jdeutz6190
Loonbedrijf welletjens bocholt mischien
varken
Wat moet er allemaal te traceren zijn?
walker1
Quote @mike_v:
Ja en nee. Op veel bedrijven kom ik niet @jdeutz6190, ben nog steeds meer voor het "rondrijden op goed geluk" .

Het is nu niet druk bij de loonwerkers, zoek de adressen op en ga er gewoon langs, komt het bij de een niet uit, dan rijd je door naar de volgende.
mike_v
Over het algemeen tracking systemen in de landbouw @varken. Dus zowel van tractoren als machines na bijvoorbeeld diefstal maar ook gewoon voor de dagelijks opvolging van machines.

@jdeutz6190, die weet ik. Zij zijn ook de reden dat ik dit thema heb gekozen 😉
JD6930
@mike_v

Denk dat je gerust even bij het brabantse vrij moderne bedrijf van die recente foto als je snapt welke ik bedoel langs kan gaan of contact mee op kan nemen.

Mechanisatiebedrijf kan ik wel een opnoemen, ben je vorig jaar juni nog geweest, maar weet niet of je die ook kan gebruiken?
Hielke_Deere
Loonbedrijf Lucas Stuut
Doet veel met GPS
loonbedrijfstuut.nl/
voor meer info
Fendt926Driver
Onze eigen tf er @radium45 had laatst een eenvoudig systeem met een oude telefoon met lokatie bepaling. Makkelijk over te zetten van ene naar andere voertuig.
mike_v
Klopt @Fendt926Driver, maar dat gaat niet genoeg zijn voor de docenten vrees ik 😛 Is natuurlijk wel even aan te halen bij de lijst van mogelijke systemen.
radium45
@Fendt926Driver Ik heb onlangs een proefje gedaan met deze simpele oplossing. Een handvol smartphones van verschillende merken/types met allemaal dezelfde app erop door iemand bij elkaar op een locatie laten verstoppen. Kwamen er toch redelijke verschillend uit, en dan bedoel ik de gps nauwkeurigheid van de toestellen. sommigen vond ik binnen 5 meter van wat mijn toestel aangaf waar ze lagen en een enkele tot wel 50 meter. Maar neemt niet weg dat een machine zo ook redelijk gemakkelijk en goedkoop te vinden is.
ares697
Hier hebben we track en tracing op de trekkers tegen diefstal.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Hebben de trefwoorden gps en track en trace geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
16
DEELNEMERS
10
WEERGAVES
2
TREFWOORDEN