Dankzij Lely hebben boeren weer tijd om op vakantie te gaan

Een kijkje in de Lely keuken, wat zal de volgende spraakmakende uitvinding zijn?:

De melkrobot is uitgegroeid tot internationale standaard en dé invulling van de filosofie van Lely, het bedrijf dat zich als doel heeft gesteld het leven van de boer te verlichten. Boelens: "Dankzij ons hebben boeren weer tijd voor andere dingen. Ze gaan op vakantie, komen bij familie. Ik ken boeren die een zorgboerderij zijn begonnen."

Boerenzonen Cornelis en Arij van der Lely begonnen de onderneming in 1948, nadat ze het boerenbedrijf van hun vader hadden overgenomen. Honderden octrooien schreven de broers -'echte uitvinders'- op hun naam. Lely groeide uit tot één van de grootste agrarische innovators ter wereld.

Meer: deondernemer.nl/nieuwsbericht/51332/…

Deel dit topic

Reacties

+7
jan is hobbyboer
Mijn ouders gingen al vanaf 1975 op vakantie en feestjes hebben ze ook nooit gemist. Veel van dat rode spul heb ik hier nooit gezien, veel te duur voor simpele boertjes zoals ik. Vrije tijd is een keuze, dat heeft niet zoveel met apparatuur te maken.
gaitoetklooster
Ieder zijn ding Jan, hoor er hier veel klagen over de hoge kosten.
jan is hobbyboer
Quote:
@gaitoetklooster: veel klagen

Dat doen boeren sowieso graag 😄
oldhuus
Dat op vakantie gaan is natuurlijk flauwekul, maar je bent wel wat flexibeler met werktijden.
+4
jan is hobbyboer
Quote:
@oldhuus: maar je bent wel wat flexibeler met werktijden.

Tuurlijk, dat klopt, maar daar betaal je ook voor, je hebt het melken immers grotendeels uitbesteed, het is niet de goedkoopste manier van melken. Daarnaast maakt die pieper het wel heel inflexibel. D'r moet altijd iemand in de buurt van Robot zijn. Zou er knettergek van worden.
+1
matt
@jan is hobbyboer
valt mee hoor onze notenboom staat vlakbij de robot 😃
jan is hobbyboer
Quote:
@matt: valt mee hoor onze notenboom staat vlakbij de robot

Ik ben ook nogal ouderwets, moet er ook niet aan denken dat ik altijd een mobiele telefoon bij me moet hebben. Staat ook standaard op stil mijn telefoon. Zoveel dringends gebeurd er nu ook weer niet in mijn leven dat ik daarvoor altijd bereikbaar moet zijn.
gezienus
weurding
Quote:
@gaitoetklooster: Ieder zijn ding Jan, hoor er hier veel klagen over de hoge kosten.

van de jaarlijkse vakantie? 😃
pieter w
@jan is hobbyboer bij mij is robotmelken 1,5 cent duurder dan in een melkput afgelopen jaar 625000 kg melk afgeleverd maakt dus een kostenpost van €9375,00 is dus€25 per dag .wie komt er daar voor melken?zelf kan ik het niet want ik heb een versleten rug. het geeft mij ook de vrijheid om met mijn zoon van 12 naar de sport tegaan.
jan is hobbyboer
Quote:
@gezienus: @jan is hobbyboer saai

Ben ook ontzettend saai.
+4
jan is hobbyboer
Quote:
@pieter w: @jan is hobbyboer bij mij is robotmelken 1,5 cent duurder dan in een melkput afgelopen jaar 625000 kg melk afgeleverd maakt dus een kostenpost van €9375,00 is dus€25 per dag .wie komt er daar voor melken?zelf kan ik het niet want ik heb een versleten rug. het geeft mij ook de vrijheid om met mijn zoon van 12 naar de sport tegaan.

Dan is het toch een goede keus die je gemaakt hebt, kost wat, maar levert nog meer op.
brabo
Quote:
@pieter w: ij mij is robotmelken 1,5 cent duurder

Het is toch allang zo dat robotboeren niks minder verdienen dan melkstalboeren. Ze hebben alleen een heel ander leven 😄
+3
de hoef
Quote:
@brabo: niks minder verdienen d

ze verdienen wel minder brabo
maar krijgen het zelfde
+1
Frans1
@de hoef
Altijd wakker he die hoef
+1
brabo
@Frans1
tja, het alarm houd hem wel wakker 😄
+8
maaarte
Tijd voor vakantie misschien, maar de centen niet meer 😉
Tim v N
De melkrobot zorgt er wel voor dat je flexibeler bent in het dagelijks leven maar het maakt op vakantie gaan juist lastiger. Het was altijd makkelijker om iemand te vinden die een weekje je koeien melkt dan om iemand te vinden die 24/7 voor je robot bereikbaar wil zijn en er ook mee om kan gaan.
+2
robotboertje
Volgens mij zijn er inmiddels toch zoveel collega's met robots (zeker als je een rode of blauwe hebt) die de 'storingen' voor je met gemak een weekje waar kunnen nemen toch? Als ik hier het aantal belletjes optel voor 2 robots, zijn er in 1 maand meer weken dat ik niet gebeld wordt dan wel...
Daarnaast kun je het werk dat moet gebeuren volgens mij prima overlaten aan zzp'ers die het werk doen en als je die dan ook nog niet vertrouwt, kun je ook altijd zo'n collega mee laten kijken, bijv ook nog via teamviewer, zodat je hem/haar minimaal belast.
Kortom, mogelijkheden genoeg toch?! Waar een wil is, is een weg?

Mijn pa en ma gaan sinds 1980 elk jaar op vakantie (toen kwam AB een weekje melken), sinds 20 jaar tot 3x toe (hadden een zoon die het werk dan wel graag alleen deed 😄 ) . Het is volgens mij een kwestie van vertrouwen en loslaten. Dan maakt het niet alles uit of je met robots of handen melkt...
jan is hobbyboer
Quote:
@robotboertje: hadden een zoon die het werk dan wel graag alleen deed

zo'n zoon hadden ze hier ook, zijn nog een keertje bijna maand naar Canada geweest, en een keertje zo'n rondreis door Noorwegen. Zij blij, ik blij. Toen ik 16 was vond pa mijn mans genoeg om een weekje alleen te boeren, daarna is er nooit meer een AB bedrijfsverzorger geweest. Hoogtepunten van het jaar vond ik het altijd.
+2
Frans1
Quote:
@jan is hobbyboer: Hoogtepunten

Je vriendin kwam dus ook direct logeren
weurding
@Frans1 voordeel van een oude grup, altijd wel een laag zoldertje aanwezig 😄
spotmelker
Quote:
@weurding: altijd wel een laag zoldertje aanwezig
Waar je dan zo lekker je hoofd tegen kan stoten...

tse1.mm.bing.net/th/…
+1
weurding
@spotmelker
was ook niet de bedoeling dat hij met vriendin eronder bleef......
lcoumanshetnetnl
Of zijn ook meer aan vakantie toe
+1
ijssel
Vooral degenen die geen robot hebben zien problemen,je bent echt niet aan huis gekluisterd hoor,dagje uit met gezin is geen probleem je hoeft niet aan de melktijden te denken en smorgens kun je nog uitslapen ook.
+3
weurding
Dat is natuurlijk onzin ijssel, ken er ook met robot die nooit weg gaan en met melkstal die vaker in het jaar gaan, zal misschien aan de persoon liggen , meestal zit het tussen de oren of men wel weg wil/kan gaan dan dat het aan het melksysteem zelf ligt
+2
Frans1
Quote:
@weurding: meestal zit het tussen de oren of men wel weg wil/kan gaan

Denk het ook.Hier kost het wegkomen de meeste moeite,dan moet er voor vertrek nog even van alles gebeuren 😄.Eenmaal weg is het goed,als je maar goede vervanging hebt.
weurding
@Frans1en uitslapen verveelt ook gauw, al staat de buurman hier s'morgens ondanks zijn robotten al om 6 uur de toverton vol te draaien
Frans1
Quote:
@weurding: en uitslapen verveelt ook gauw

Ik begin er juist in de loop van de vakantie aan te wennen

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's lely , vakantie , melkrobot , boerderij , robot , boer en boerenverstand geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
30
DEELNEMERS
16
WEERGAVES
17