NMV en DDB doen beklag bij Paus

Leden van de European Milk Board (EMB) mogen op 27 januari aanstaande bij Paus Franciscus een Heilige Mis bijwonen. Ook vanuit Nederland wil een delegatie van de Nederlandse Melkveehouders Vakbond (NMV) en de Dutch Dairymen Board (DDB) voor deze dienst afreizen naar Rome. Na de dienst zullen bestuursleden van de organisaties spreken over de misstanden in de melkmarkt, zo omschrijft de NMV.

Deel dit topic

Reacties

Titus de Wolff
Laten we niets verwachten.

De functie van de paus is het verkopen van het idee dat er één god is.
En als er één god is, wordt daarmee bedoeld: " het alles ".
En het alles is " het gebeuren ", oftewel " dat wat gebeurt ".
En de betekenis van het woord " god " is " dat wat verantwoordelijk is ".
Dus het gebeuren dat verantwoordelijk is.
En het gebeuren is steeds doorgaand verantwoordelijk voor wat er zal gebeuren door alle aanwezige energie.

Dus zal de paus het gebeuren, beschouwende als zijnde een god, alle verantwoordelijkheid opdragen er wat aan te doen. Als Almachtige.
Hopelijk zal de paus als onmachtige geen enkele verantwoordelijkheid gaan voelen. Zoals Abraham dat alles bedacht heeft.
weurding
Amen
cs-agrar
Gelukkig was er in die geschiedenis maar één die over water lopen kon.
+3
George
Quote:
@cs-agrar: gelukkig was er in die geschiedenis maar één die over water lopen kon

Als het hard genoeg gevroren heeft kan ik het ook.
Titus de Wolff
Ik hoop niet dat ze mij nu gaan kruisigen maar wil toch nog wat uitleggen.

De meeste mensen begrijpen het geloven in één god niet goed en nu de islamisering hier over ons komt zou het misschien wel goed zijn om het beter te begrijpen. Ik kan het echt wel aantonen, onderbouwen en logisch maken dat als er één god is, dat het alles oftewel het gebeuren is. Als moslims zeggen: Allah is groot, wordt dus bedoeld: dat wat gebeurt is groot; dat laten wij gebeuren, daar voelen wij ons niet verantwoordelijk voor, wij doen wat de regels van Abraham, Mohammed en andere leiders ons voorschrijven te doen.
Nu is de islam geen doel maar een middel. Met regels een volk leiden.
Een religie of geloof wordt het als je het gaat inpakken in geheimzinnige onbegrijpelijkheid (mystiek).
En dan het doel. Dat is het volk. In de heilige boeken gaat het altijd om het volk. Het volk van Abraham. De vele zonen, de afstammingen, de koningen en leiders, de macht, enz. Abraham wilde 3700 jaar geleden een groot machtig volk vormen dat van hem afstamde. Dat is allemaal gewoon logisch te maken. Maar Abraham deed nog iets meer. Het volk moest ook gezond, intelligent, begaafd. En liefst begaafder. Dat is allemaal vastgelegd in voorschriften en gebruiken. En dan moet je geen eigen verantwoordelijkheid hebben voor het zwakkere.
En dat vindt je dan weer terug bij de joodse afstammelingen van Abraham, men heeft nooit zwakbegaafden en gehandicapten. Dat wordt met alle mogelijke middelen voorkomen of weggewerkt. Het hele geloof en alles en zelfs de mens hoort ten dienste te staan van het volk. De mens en al het andere is daar zelfs altijd onderdanig aan. Zij zien ons en andere mensen als minderwaardig omdat wij niet het goede geloof hebben of omdat wij niet van Abraham afstammen.
Als je dat allemaal begrijpt kun je ook tot een dialoog komen. Op basis van alleen het verstand en de logica. En dat zal denk ik komende tijd wel nodig zijn.
weurding
Zware kost titus, niks voor mij 😄
Titus de Wolff
Als jullie dat grijze goedje in je hoofd eens wat trainen, heb je echt geen pauzen nodig voor een goed inkomen. 😃
cs-agrar
Quote:
@Titus de Wolff: En dan het doel. Dat is het volk. In de heilige boeken gaat het altijd om het volk. Het volk van Abraham. De vele zonen, de afstammingen, de koningen en leiders, de macht, enz. Abraham wilde 3700 jaar geleden een groot machtig volk vormen dat van hem afstamde. Dat is allemaal gewoon logisch te maken. Maar Abraham deed nog iets meer. Het volk moest ook gezond, intelligent, begaafd. En liefst begaafde

Tja, dat valt niet mee, alles inteelt. Daarbij vind ik dat verhaal van die zee die zich splits, en onbevlekte gevangenis en over water wandelen ook niet echt logisch. Klinkt meer als soort milieu/mestwetgeving

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's nmv , ddb , melkveehouders en melkmarkt geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
8
DEELNEMERS
4
WEERGAVES
0