R David nieuwe lijstaanvoerder op basis van aanhoudingscijfer

De Deense Roodbonte stier R David is met een score van 115 de nieuwe aanvoerder van de ranglijst op basis van het aanhoudingscijfer. Hij verslaat MRIJ-stier Diman (114) en Holstein-stier Hoekland Maik (113). Een potentiële kandidaat om de koppositie ooit over te nemen, lijkt Holstein-stier Prince.

Deel dit topic

Reacties

oldhuus
Heb de eerste gister net aangemolken, mooi rustig diertje zit ook een best uier onder, zijn we dus voorlopig nog niet vanaf 😄
De volgende is een Big Winner .
mlkvhoudr
Hoe is de speenlengte ?
arjan_kok
Jammer dat hij niet meer te krijgen is , misschien dat R Fastrup ook zo goed is , die begint ook met 96%
oldhuus
Spenen zijn vrij kort, maar verder heel goed melkbaar ze geven ook genoeg hoor, Fastrup heeft nauwe achterspeenplaatsing, verder super koeien ook karakter, boel melk zonder gezeur.
+1
diekman
Jammer dat crv niet meedoet.
Dat zegt genoeg over de stieren.
Liefst elke maand een andere (betere) stier gebruiken.
Zo laat je toch veel goede stieren liggen.
fokkerij moet niet snel maar goed.
oldhuus
Ik gebruik alleen nog betrouwbare stieren, helaas is bij CRV tegen die tijd de kop er al af, en kun je vaak de rietjes niet meer krijgen. De handel is daar doordrenkt van marketingtrucs, het budget van de commerciële afdeling is waarschijnlijk groter als dat voor de fokkerij, en dat mag de klant maar betalen, ze hebben nu zelfs een proefstier van 45 euro: shop.crv4all.nl/shop/nl/…
Dat beest is amper 12 maanden oud??
puddingbroodje
Hier wat cijfers van crv
crv4all.nl/wp-content/uploads/…
ricardo
Heb nog heel wat van cricket in het vat zitten doet ook goed mee Is de fokwaarde van R David ook nog van dien aard dat je er graag dochters van melkt?
oldhuus
NVI 141, INET 93 op roodbontbasis, apps.crv4all.nl/modules/stierzoeken/…
Zet je em op zwartbontbasis komt ie nog boven cricket uit, maar hier is wel de heterosis-correctie af. En bij ons houden we koeien die weinig geven niet zo lang aan en dat zal bij de meesten wel zo zijn, aanhoudingscijfers zeggen al genoeg.
RDavid 12mnd:95% 24mnd:86% 36mn: 80% 48mnd: 73%
Crickett 12mnd:93% 24mnd:83% 36mnd:72% 48mnd: 58%
Cricket zou dus ergens op de 15e plek komen.
Maar Heihoeve ARNOLD op de 13e plek.
De 5-euro stieren Lambiek en Fender doen het ook heel goed 😄 Zijn helaas op, maar let op AKRON, CAMION, Persuader, Pilot..
ricardo
Hoezo moet je daar op letten?

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's stier geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
10
DEELNEMERS
6
WEERGAVES
33
TREFWOORDEN