Maaien in december, onvoorstelbaar toch..

Boer De Vries maait zijn weiland in december

In Nij Beets is wat bijzonders gebeurd op het land van maatschap De Vries. Dinsdag is er vijftien hectare land gemaaid en woensdag is het gras eraf gehaald. En dat is best bijzonder in december. De loonwerker moest alles weer uit de stalling halen voor deze klus en andere boeren zien er ook raar van op. Maar voor Machiel de Vries is het een logische stap nu er zoveel gras op het land stond.

Hij is bang dat de zode verrot als er toch nog een lading sneeuw op komt te liggen. Het gras wordt gemengd met de eerste snee van volgend jaar en wordt dan gevoerd aan de koeien.

Deel dit topic

Reacties

Nico96
Heb 2 weken geleden ook nog 8 ha ingekuild, heb er hooi doorheen gemengd, ging prima. En hier in de buurt was ik de enige niet, heb er verschillende meer in december bezig gezien.
Dul65
Zag vandaag in de buurt van Silvolde ook veel gras eraf liggen zat aardig wat op.
jan is hobbyboer
Ik heb mijn koeien ook weer een andere weide gegeven vandaag. Was al weer leuk aangegroeid de laatste 3 weken. Ze vermaken zich nog prima buiten.
buorman
Allemaal waar, maar het is [vooralsnog] wel uitzonderlijk
trean
Ik heb gisteren nog gezien dat er aardappels gerooid werden. Ook nog een combine zien werken.
Jack Rijlaarsdam
Quote:
@trean: gisteren nog gezien dat er aardappels gerooid werden.

Hier krijgt men ietsjes de kriebels van de kans op wat vorst: volle bak knolselderij en rode bieten aan het opzoeken.
walker1
Hier loopt alles nog buiten. 30 stuks vleesvee. Maart of April naar buiten gegaan en zijn de rest van het jaar niet meer op stal geweest, op een paar uitzonderingen na dan.
bart99
Hier in de buurt heeft een boer 30 bunder gemaaid, 105 balen.
Ritchie
@walker1

Bij ons lopen ze ook nog buiten idd. Niks aan 't handje. Als het zo zacht blijft gaan ze ook geen stal zien denk, gaan ze pas naar binnen met kalven/keizersnede.
Het groeit nog alleen hier is het vrij nat dat is wel jammer anders ging het hier er wel af
orangpower
Als groenaannemer ook nog aan het maaien, alles blijft gewoon groeien.
devonvdkroon
Wou zeker veel spinazie hebben droog nooit meer met zo weinig warmte en zon
martin 675
Gras groeit wel met dit weer
ZetorTwente
't was dat het hier te nat was/is anders had de buurman ook geheid nog wat los had liggen. Stalmaaien hebben ze nog een hele poos door gedaan tot de hoge droge percelen op waren.
deutz3.70power
@walker1

Hier precies hetzelfde verhaal. Eind maart naar buiten en lopen nu nog steeds buiten. Het weer laat t prachtig toe.
Wat voor vleesvee hebben jullie?
pieter p
Het was zelfs op de tv.

omropfryslan.nl/nieuws/…
+1
jvt
Hier vandaag ff tonnetje water door de wei gereden ( opslagtank wc, douche e.d. van de bedrijfswoning vd bulgaar). Was blij dat ik weer uit de wei was, jongens wat is het nat en vettig hier. Maaien zou wel mogen, maar met nu maaien vernielen we teveel. Klepelen zou optie kunnen zijn, maar kan goed zijn dat we niet teveel sneeuw krijgen en zijn we een vroege eerste snede aan het maaien
casev
Je klinkt wel een beetje als een verwende brabantse zandboer Jvt. De meeste van ons kunnen uberhaupt niet voorstellen dat je in de winter met de trekker in het land komt.....
jan 1
Quote:
@casev: Je klinkt wel een beetje als een verwende brabantse zandboer Jvt. De meeste van ons kunnen uberhaupt niet voorstellen dat je in d

Het zal daar in de zomer wel eens droog kunnen zijn,dan blijft het bij jouw gewoon doorgroeien casev.
walker1
@deutz3.70power Momenteel niet echt 1 bepaald ras. We hadden eerder veel Belgisch blauw, maar we wouden van al die keizersnedes af. Par jaar geleden met MRIJ er in te kruisen. Is nu beetje veel kruislingen, maar Belgisch blauw gaat er dus geleidelijk uit.
huub
Ik zou alleen niet wachten tot de 1e snede, meteen mee beginnen te voeren.
Dul65
Zodebemesten wordt lastig in feb met zoveel gras in de wei denk ik.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's gras , maaien , weiland , boer en loonwerker geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
22
DEELNEMERS
20
WEERGAVES
22