Burger tegen boer, of boer tegen burger? - Column van Co

Op mijn vorige blog over weidemelk en consumenten kreeg ik als reactie een priemende vraag. Hoe denk je dat de agrariërs moeten/kunnen gaan realiseren dat straks alle inkomens de financiële middelen hebben voor een gezonde duurzame maaltijd? Deze vraag, samen met de suggestie dat ik de bal bij de boeren leg, gaf me de reden om hier eens dieper op in te gaan. Om alle twijfel weg te nemen voor de agrariërs onder ons, wil ik vertellen dat ik niet tegen megastallen ben, mensen wonen immers ook in flatgebouwen. Het maakt dieren niet uit hoor, als ze hun natje en droogje maar hebben, dan vinden ze het lang goed. Ook ik vind de landelijke discussies over ammoniak, fosfaat en CO2 te veel in het nadeel van de boeren. Te veel rapporten spreken elkaar tegen.

Deel dit topic

Reacties

+4
hans1980
Burgers komen verder en verder van Boeren af te staan , neem nu de varkenshouderij grote verliezen drama bij boeren gezinnen die nu ook aan het kerstdiner beginnen onzekerheid over toekomt restschulden eventuele verkoop werkdruk etc. aan de andere kant staat de burger die niets vermoedend de varkenshaas naar binnen werkt ..vaak geheel onwetend waar het dier vandaan komt en hoe het geslacht is .. ook niet iets om over te denken als het vlees op het bord ligt.
Het is een kleine groep burgers die vind wat een ander ervan moet vinden opgejaagd door media en zo wordt de boer als boe man afgeschilderd ... een kwalijke zaak voor hard werkende gezinnen die kapot gaan aan verdriet en zorg...

Vroeger was boeren een vak waar je trots op kon zijn , geen bemoeienis van mensen die nog nauwelijks een koe varken of kip in het echt hebben gezien ...het is de trots die de boer 's morgens voor dag en dauw op doet staan om het werk weer af te krijgen met of zonder winst omdat daar niet elke minuut bij stil wordt gestaan.

De trots verdwijnt ..alleen de vraagstelling is al teveel .. boeren zijn immers burgers!

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's fosfaat , megastallen , dieren , boer , CO2 en weidemelk geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
1
DEELNEMERS
1
WEERGAVES
0