Een enquête over weidemelk‬ en de ‪#consument‬ bezorgt mij de nodige scepsis.

Een hoopvol bericht kwam voorbij in het nieuws. Uit een onderzoek van TNS-NIPO, in opdracht van Milieudefensie, blijkt dat ruim 70 procent van de Nederlanders bereid is om meer te betalen voor hun melk, als daardoor de koe in de wei kan blijven. Als agrarisch belanghebbende, plattelander en liefhebber van koeien in het weiland verheugd dit nieuws me bijzonder. Toch bespeurde ik vrijwel direct de nodige scepsis bij mezelf, duidelijk veroorzaakt hoe ik tegen de mensheid aankijk.

Deel dit topic

Reacties

weurding
Nadeel van een enquete is dat mensen veelal een antwoord geven waarvan ze denken dat het van hun verwacht wordt/met de massa meestemmen om "erbij" te horen, doen is vaak heel anders 😉
hellup
Ja maar 80 % van de melk wordt geëxporteerd!
jg
Werkgelegenheid in de agribusiness..... Ook bij Co is visie verdrongen door commercieel belang.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's koeien , weiland , wei en koe in de wei geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
3
DEELNEMERS
3
WEERGAVES
1